Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 13-7: Άνετα το 1-0 για τις πρωταθλήτριες Ελλάδας

Ο Ολυμπιακός κέρδισε πολύ εύκολα τη Βουλιαγμένη με 13-7 στον Πειραιά, έκανε το 1-0 στη σειρά για τη β’ φάση του πρωταθλήματος και θέλει ακόμη μια νίκη για να μπει με πλεονέκτημα τριών βαθμών στην γ’ φάση. Επόμενη αναμέτρηση την Τρίτη (4/2) στο Λαιμό (19.30).

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 13-7: Άνετα το 1-0 για τις πρωταθλήτριες Ελλάδας

Με όπλο την εξαιρετική του άμυνα και την Ιωάννα Σταματοπούλου στο τέρμα που έκανε πολύ καλό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός κέρδισε άνετα 13-7 στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» τη Βουλιαγμένη.

Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας με τη σημερινή (1/2) τους νίκη έκαναν το 1-0 στη σειρά της β’ φάσης του πρωταθλήματος και θέλουν ακόμη μία για να ξεκινήσουν στην γ’ φάση με πλεονέκτημα τριών βαθμών σε σχέση με τη Βουλιαγμένη.

Στο Λαιμό την Τρίτη (4/2, 19.30) ο δεύτερος αγώνας. Εάν ο Ολυμπιακός κερδίσει τελειώνει η σειρά ενώ εάν ο ΝΟΒ πάρει τη νίκη τότε τα πάντα θα κριθούν σε τρίτο αγώνα στον Πειραιά την (Τετάρτη, 12/2).

Θυμίζουμε πως το άλλο Σάββατο (8/2), οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν και πάλι (!) αυτή τη φορά για την προημιτελική φάση της Euroleague.

Στην σημερινή αναμέτρηση στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός στην πρώτη περίοδο άνοιξε το σκορ νωρίς με την Τσουκαλά στην παίκτρια παραπάνω αλλά στη συνέχεια τον πρώτο λόγο τον είχαν οι άμυνες και οι τερματοφύλακες. Η Σταματοπούλου απέκρουσε πέναλτι της Κώτσια ενώ η Κοτσιώνη είχε επεμβάσεις και δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να ξεφύγει.

Με γρήγορο γκολ ξεκίνησε και η δεύτερη περίοδος για τον Ολυμπιακό. Η Μπενέκου που νωρίτερα είχε βγάλει την άμυνα, ήταν εκείνη που σκόραρε από την περιφέρεια (2-0). Η Σταματοπούλου στο τέρμα είχε υψώσει τείχος, η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετική και οι πρωταθλήτριες Ελλάδας με την Ελευθερία Πλευρίτου από την περιφέρεια ξέφυγε 3-0 (5.30 πριν από το τέλος του πρώτου μέρους).

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη έλεγχε τον αγώνα με «όπλο» την άμυνά της ενώ ο ΝΟΒ δεν μπορούσε να βρει λύσεις. Η Κοτσιώνη ήταν εξαιρετική ενώ απέκρουσε και πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου. Η Αβραμίδου με τέρμα στο φινάλε του ημιχρόνου έγραψε το 4-0.

Στο τρίτο οκτάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε τουλάχιστον για το πρώτο μισό, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Προς το τέλος της περιόδου, οι δυο ομάδες βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Η Ασημάκη έγραψε το 5-0 (3.50 για το τέλος της περιόδου) για να απαντήσει άμεσα η Ξενάκη (5-1) με το ΝΟΒ να σκοράρει περίπου 21 λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης. Η Τσουκαλά πέτυχε το 6-1, με την Ξενάκη πάλι να σκοράρει (6-2) αλλά την Ελευθεριάδου στην παίκτρια παραπάνω να διαμορφώνει το 7-2 ενώ σκόραραν ακόμη οι Πρωτοπαπά (7-3), Μυριοκεφαλιτάκη (8-3) σε ένα διάστημα όπου οι άμυνες ήταν κάκιστες αλλά είναι λογικό αφού τα πάντα είχαν κριθεί μετά το 5-0 του Ολυμπιακού.

Οι Χάρης Παυλίδης, Αλεξία Καμμένου είναι λογικό να μην άνοιξαν τα χαρτιά τους αφού ακολουθούν κι άλλα παιχνίδια στη συνέχεια με το πιο σημαντικό φυσικά να είναι το Ευρωπαϊκό το επόμενο Σάββατο.

Η Βάσω Πλευρίτου έγραψε το 9-3 και πάλι για τον Ολυμπιακό που σκόραρε νωρίς στην έναρξη της τελευταίας περιόδου ενώ η Τσουκαλά με το τρίτο της τέρμα στην αναμέτρηση (10-3), έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των "ερυθρόλευκων" που δεν σταμάτησαν. Η Ελευθεριάδου με δυο δικά της γκολ εκτόξευσε τη διαφορά στα εννέα τέρματα (!) με το σκορ να πηγαίνει στο (12-3).

Στα τελευταία δυο λεπτά η Βουλιαγμένη έκανε ένα μικρό σερί (3-0) και μάζεψε τη διαφορά στα έξι γκολ. Τελικό σκορ στον Πειραιά, Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 13-7.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 3-0, 4-3, 5-4.

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Μπενέκου 1, Ελευθεριάδου 3, Κανετίδου, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ., Σιούτη, Πλευρίτου Β. 1, Τσουκαλά 3, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Φουντωτού 1, Χαλδαίου

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αλεξία Καμμένου): Κοτσιώνη, Πρωτοπαπά 1, Καϊάφα Στ., Ελληνιάδη, Γιαννοπούλου, Ξενάκη 4, Καλαϊτζή, Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου Β., Κοντονή, Ρακιντζή, Μαυρωτά, Τσιμάρα 1, Μουστακαρία 1.