A1 πόλο γυναικών: Και πάλι Ολυμπιακός, Βουλιαγμένη

Σπριντ σήμερα (28/9) στην Α1 γυναικών με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και τον κυπελλούχο ΝΟ Βουλιαγμένης να είναι φυσικά τα φαβορί για να φτάσουν μέχρι το τέλος για ακόμη μια σεζόν.

A1 πόλο γυναικών: Και πάλι Ολυμπιακός, Βουλιαγμένη

Κούρσα για δύο θα είναι και ο φετινός «μαραθώνιος» στην Α1 πόλο των γυναικών. Ο Ολυμπιακός του Χάρη Παυλίδη και η Βουλιαγμένη της Αλεξίας Καμμένου μόνο με «θαύμα» θα χάσουν βαθμό ή βαθμούς από τις άλλες ομάδες και έτσι θα φτάσουμε στο τέλος της σεζόν να δούμε και πάλι τους τελικούς ανάμεσα στον πρωταθλητή (Ολυμπιακός) και τον κυπελλούχο (ΝΟ Βουλιαγμένης).

Σε σχέση με την περσινή σεζόν υπάρχουν αρκετές διαφορές. Η Βουλιαγμένη δεν θα έχει στο ρόστερ της τις Στεφανία Χαραλαμπίδη, Άσλεϊ Τζόνσον και Τζόρνταν Ράνεϊ.

Οι τρεις αμερικανίδες ανέβασαν επίπεδο πέρσι το ΝΟΒ που πανηγύρισε έναν τίτλο ύστερα από έξι χρόνια, το κύπελλο στο φάιναλ φορ της Χίου.

Βέβαια ο Ολυμπιακός του Χάρη Παυλίδη… απάντησε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας αλλά και στο πρωτάθλημα. Έφτασε στον τελικό με τη Σαμπαντέλ, αποκλείοντας το ΝΟΒ στον «εμφύλιο» επί Καταλανικού εδάφους και έχασε το τρόπαιο με το έτσι θέλω και λόγω διαιτησίας που έκανε τα αδύνατα δυνατά για να χαρίσει την κούπα στις Ισπανίδες.

Στα πλέι οφ, ο Θρύλος μπορεί να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αλλά επέστρεψε και πήρε ακόμη ένα πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκες» του Χάρη Παυλίδη έχουν και φέτος τον πρώτο λόγο.

Η διοίκηση διατήρησε τον εξαιρετικό ελληνικό κορμό – το ίδιο έκανε και η Βουλιαγμένη – ενώ πρέπει να σταθούμε στην απουσία της Μανωλιουδάκη που αποχώρησε από την ενεργό δράση.

Βέβαια υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για τη φετινή σεζόν. Το πρωτάθλημα θα διακοπεί λόγω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη ενώ εάν δεν πάρει από εκεί την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Εθνική μας, θα έχουμε μέσα στη σεζόν και το Προολυμπιακό.

Δυο τουρνουά σπουδαία όπου δεν αποκλείεται να αλλάξουν την ψυχολογία των κοριτσιών των δυο ομάδων. Δεν θα είναι ούτε η πρώτη αλλά και ούτε και η τελευταία φορά. Άλλωστε η Εθνική απαρτίζεται κυρίως από τις παίκτριες του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης.

Από εκεί και πέρα, ο Εθνικός φέτος… μαζεύτηκε οικονομικά και θα πορευτεί με νέο προπονητή τον Κώστα Φιτσανάκη. Η σεζόν είναι μεταβατική για την ομάδα του Πειραιά. Ο κόουτς άφησε το Ρέθυμνο και ανέβηκε στο μεγάλο λιμάνι για να δημιουργήσει έναν
νέο Εθνικό.

Η Γλυφάδα με τον Ορέστη Σαλάχα θέλει να δώσει συνέχεια στην πορεία που έχει χαράξει τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα στηρίζεται σε νεαρά ταλαντούχα κορίτσια που οδηγούν στον ΑΝΟΓ στην τετράδα.

Ο Βασίλης Κουνδουράκης ανέλαβε το Ρέθυμνο που δεν αλλάζει ρότα. Στηρίζεται σε δικά του παιδιά και θέλει να παραμείνει στην κατηγορία, κάνοντας και πάλι μια αξιόλογη πορεία. Το κακό για την ομάδα είναι πως παίζει τα εντός έδρας ματς στο κολυμβητήριο του Ηρακλείου.

Ο Νηρέας Χαλανδρίου ήρθε για να μείνει. Μάλιστα πέρσι κατέκτησε την 6η θέση στο πρωτάθλημα. Η προπονήτρια Ευτυχία Καραγιάννη έχει δημιουργήσει κάτι καλό στα Βόρεια Προάστια και ο στόχος της είναι το διατηρήσει στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Ναυτικός Όμιλος Λάρισας κατάφερε πέρσι να σωθεί και αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη. Ο προπονητής Σπύρος Τσιάρας θέλει μια ακόμη καλύτερη πορεία από την περσινή ωστόσο ο βασικός στόχος είναι η παραμονή για ακόμη μια σεζόν έτσι ώστε να καθιερωθεί η ομάδα της Λάρισας που ενισχύθηκε με τη Ρωσίδα Πουστινίκοβα και την Αμερικανίδα Μακί.

Η ΝΕΠ και πάλι φυσικά με τον Δημήτρη Μπιτσάκο στον πάγκο της θέλει να σωθεί και να μην μπλέξει όπως πέρσι. Θυμίζουμε πως τα «δελφίνια» έπεσαν αλλά σώθηκαν με την αναδιάρθρωση.

Ο Πανιώνιος πρωταθλητής στην Α2 από τη στιγμή που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία, θέλει να παραμείνει. Δεν θα είναι εύκολο. Θα δώσει μάχη αλλά στην Πλατεία και τον «Ιστορικό» γνωρίζουν καλά από τέτοιες ναυμαχίες…

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ (28/9)

Α’ Όμιλος
Ηράκλειο, 15.30 ΝΟ Ρεθύμνου – Ολυμπιακός (Χατζηαναστασίου, Καζούλης)
«Αντώνης Δημητρόπουλος», 16.00 ΑΝΟ Γλυφάδας – Εθνικός Πειραιά (Κραβαρίτης, Μπουδραμής)
Ρεπό: ΝΟ Βουλιαγμένης

Β’ Όμιλος
Νέα Σμύρνη, 18.00 Πανιώνιος – Νηρέας Χαλανδρίου (Παϊρακταρίδης, Δασκαλοπούλου)
«Αντώνης Πεπανός», 19.00 ΝΕ Πατρών – ΝΟ Λάρισας (Πολυχρονόπουλος, Κουρτίδης)