Ολυμπιακός: Δεν έτυχε, πέτυχε!

Ο Ολυμπιακός στα χέρια των Χάρη Παυλίδη και Μιχάλη Κουντούρη γιγαντώθηκε και, παρά τα προβλήματα της πανδημίας, παραμένει στην ελίτ του κόσμου.

Ολυμπιακός: Δεν έτυχε, πέτυχε!

Στα χέρια των Μιχάλη Κουντούρη και Χάρη Παυλίδη ο Ολυμπιακός εκτοξεύθηκε στο γυναικείο πόλο, ξεπέρασε τη Βουλιαγμένη εντός συνόρων και συγκαταλέγεται δικαίως στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, αφού όταν μιλάμε για Ευρώπη αναφερόμαστε ουσιαστικά στην παγκόσμια υδατοσφαίριση.

Δεν ξέρουμε εάν ο Μιχάλης Κουντούρης αναλαμβάνοντας τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον κορυφαίο σύλλογο της χώρας θα είχε στο μυαλό του πως μια δεκαετία αργότερα θα έχει δημιουργήσει μαζί με τον προπονητή Χάρη Παυλίδη μια ομάδα-κόσμημα για τον ελληνικό αθλητισμό.

Μια ομάδα που μέσα σε αυτήν τη δεκαετία κατάφερε να ξεπεράσει σε τίτλους εντός συνόρων την παραδοσιακή δύναμη του αθλήματος Βουλιαγμένη. Έναν Όμιλο με δικό του κολυμβητήριο και μια διοίκηση που εδώ και δεκαετίες στηρίζει τα αθλήματα του υγρού στίβου.

Οι Χάρης Παυλίδης, Μιχάλης Κουντούρης συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το 2011, όταν και ο τελευταίος ανέλαβε την προεδρία του Ερασιτέχνη και ανανέωσε χωρίς δεύτερη κουβέντα τη συνεργασία του με τον κόουτς που είχε οδηγήσει την ομάδα ξανά στην κορυφή.

Το εντυπωσιακό είναι πως στις δυο πρώτες σεζόν η ομάδα εντός συνόρων έχασε από τη Βουλιαγμένη τον τίτλο, αλλά οι Κουντούρης, Παυλίδης είχαν πλάνο, όρεξη, διάθεση για να εργαστούν και η ιστορία είναι γνωστή, με την ομάδα να σαρώνει τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη από το 2013 και μετά...

Επτά σερί πρωταθλήματα (τα δυο χωρίς ήττα) και δυο Κύπελλα Ελλάδας και τρία ευρωπαϊκά (Eυρωλίγκα, ΛΕΝ Τρόφι και Σούπερ Καπ) και παρουσίες όχι μόνο σε φάιναλ 4 αλλά και σε τελικούς, όπου τρόπαια χάθηκαν λόγω διαιτησίας (στο Σαμπαντέλ στον τελικό με τη γηπεδούχο ισπανική ομάδα το 2019) και ρεύματος (το 2017 στο Κίρισι στα τελευταία δευτερόλεπτα με τον Ολυμπιακό να φεύγει στην κόντρα έσβησαν, μαγικά, τα φώτα και οι διαιτητές διέκοψαν τον τελικό, για να πάρει στη συνέχεια την κούπα η γηπεδούχος Κίνεφ).

Το σημαντικότερο όμως είναι πως οι Κουντούρης, Παυλίδης έχουν δημιουργήσει μια ομάδα που βγάζει υγεία. Μια ομάδα με ταλέντο. Μια ομάδα με ποιότητα που στηρίζεται στο ελληνικό στοιχείο και έχει ακόμη πάρα πολλά να δώσει και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στην Ιταλία.

Η ομάδα, εκτός αγώνων λόγω της κατάστασης στη χώρα από τον Νοέμβριο, παίζει σε ένα... εχθρικό έδαφος μέσα σε 24 ώρες τρία ματς με Πάντοβα, Βαζούτας και Ρόμα και χάνει μόνο το τελευταίο λόγω κούρασης και διαιτησίας.

Σε διαφορετική περίπτωση η ομάδα του Πειραιά δεν θα έχανε από τη Ρόμα. Και όλα αυτά σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, με την πανδημία να έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως φέτος η ομάδα είναι χωρίς ξένες στο ρόστερ, ενώ έδωσε και τα πρώτα ματς στην Ευρώπη χωρίς την Αλεξάνδρα Ασημάκη που πρόσφατα έγινε μητέρα.

Ο Ολυμπιακός φέτος στηρίζεται μόνο σε Ελληνίδες, νεαρές και ταλαντούχες, που έχουν μπροστά τους αρκετά ακόμη χρόνια πόλο.

Εάν αφήσουμε εκτός τις Άλκηστη Αβραμίδου, Χριστίνα Τσουκαλά, μιλάμε για τις 27χρονες Μαργαρίτα Πλευρίτου, Άλκηστη Μπενέκου και την 26χρονη Χρυσή Διαμαντοπούλου. Για να μην πάμε πιο κάτω ηλικιακά. Στις Ελευθερία Πλευρίτου (24), Σταυρούλα Δουρέκα (24), Νικόλ Ελευθεριάδου (23), Ιωάννα Σταματοπούλου (23), Βασιλική Πλευρίτου (23), Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη (20), Ελένη Κανετίδου (20), Χριστίνα Σιούτη (17), Νεφέλη Χαλδαίου (17), Σοφία Τορνάρου (16), Φωτεινή Τριχά (15).

Σίγουρα η συνέχεια στην Euroleague φέτος δεν θα είναι καθόλου εύκολη, αλλά το σημαντικό είναι πως ο Ολυμπιακός έχει εδραιωθεί στα κορυφαία κλαμπ του κόσμου.