O Πανιώνιος "παίζει" όλη τη χρονιά στα Χανιά

Τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών ξεκίνησαν και η ένταση έχει… χτυπήσει κόκκινο.

O Πανιώνιος "παίζει" όλη τη χρονιά στα Χανιά

Ο Ολυμπιακός μπορεί να κλέβει την παράσταση στο πόλο ανδρών με τα ρεκόρ και τις συνεχόμενες νίκες του σε Ελλάδα και Ευρώπη, ωστόσο φέτος βλέπουμε κι ένα άλλο πρωτάθλημα που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον.

Τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ ξεκίνησαν με τα περισσότερα ματς να κρίνονται είτε στο γκολ, είτε στα πέναλτι. Στα ψηλά… πατώματα η Χίος από το βράδυ της Παρασκευής είναι και πάλι Ευρωπαία. Κέρδισε και πάλι στο γκολ τον νεοφώτιστο αλλά εξαιρετικό φέτος Απόλλωνα Σμύρνης και με 2-0 νίκες προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας το ΝΟ Βουλιαγμένης.

Στο άλλο ζευγάρι, Εθνικός και Υδραϊκός… σφάζονται για την έξοδο στην Ευρώπη και την πρόκριση στα ημιτελικά όπου περιμένει ο πανίσχυρος Ολυμπιακός που έχει και το πλεονέκτημα έδρας. Ο Εθνικός στον πρώτο αγώνα νίκησε δύσκολα στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» στα πέναλτι και την Παρασκευή το βράδυ ο Υδραϊκός ισοφάρισε τη σειρά, σε ένα ματς φοβερό στον Άλιμο που κρίθηκε στην απόκρουση του πέναλτι του Παπαδόγκωνα από τον διεθνή πορτιέρε Κώστα Φλέγκα. Τα πάντα λοιπόν θα κριθούν σε τρίτο αγώνα στον Πειραιά την Κυριακή το μεσημέρι (15.30), σε έναν προημιτελικό όπου και για τις δυο ομάδες είναι…τελικός.

Στα πλέι άουτ τώρα, το Π. Φάληρο όπως άλλωστε αναμενόταν πήρε τη νίκη που ήθελε κόντρα στον ΟΦΗ και παρέμεινε στην κατηγορία με τους Κρητικούς να επιστρέφουν στην Α2. Στο Πανιώνιος – ΝΟ Χανίων τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και έχουμε «ναυμαχίες» για μια θέση στην Α1 της νέας αγωνιστικής περιόδου. Και τα δυο πρώτα παιχνίδια που κέρδισε ο ΝΟΧ κρίθηκαν στα πέναλτι! Ήρωας για τους Χανιώτες ο Λεβεντάκης, με τον Πανιώνιο να έχει παράπονα από τη διαιτησία και στα δυο πρώτα ματς. Η ουσία είναι πως ο «Ιστορικός» βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο αφού την Κυριακή στο κολυμβητήριο των Χανίων, με ήττα αποχαιρετά την Α1 ανδρών.