Βλαχόπουλος: «Στη ζωή υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από ένα παιχνίδι πόλο» (vid)

Οι δηλώσεις του πρωταγωνιστή της Εθνικής Πόλο στην νίκη επί της Γαλλίας με 13-12, Άγγελου Βλαχόπουλου

Βλαχόπουλος: «Στη ζωή υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από ένα παιχνίδι πόλο» (vid)

Η Ελλάδα έβγαλε την άμυνα στον παίκτη λιγότερο ένα λεπτό πριν το φινάλε με το σκορ στο 12-12 και ο Βλαχόπουλος με πέναλτι χάρισε την νίκη στην Ελλάδα.

Με το πέρας του αγώνα, δήλωσε τα εξής:

Για την εξέλιξη του ματς: «Τους δώσαμε εμείς τις ευκαιρίες. Βρισκόμασταν τρία γκολ μπροστά και κάναμε τρεις βιαστικές επιθέσεις χωρίς λόγο και αιτία. Θα μπορούσε εκεί το παιχνίδι να ξεφύγει στα τέσσερα και στα πέντε γκολ, ώστε να μην έχουμε αυτή την αγχωτική νίκη. Παρόλα αυτά νομίζω ότι είναι κάτι που θα μας βοηθήσει. Στη συνέχεια έρχονται δύσκολα παιχνίδια με άγχος που πρέπει να ανταποκριθείς σε αυτό και είναι βασικός παράγοντας. Θα πω τέλος καλό όλα καλά. πρέπει να κοιτάξουμε τι έχουμε κάνει, γιατί έχουμε κάνει πάρα πολλά λάθη. Ναι μεν έχουμε ενέργεια στο παιχνίδι μας, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό, πρέπει να βάλουμε και το μυαλό στην εξίσωση για να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε».

Για το εάν φοβήθηκε σε καμία στιγμή της δραματικής -όπως εξελίχθηκε- αναμέτρησης: «Στο προολυμπιακό πριν δύο χρόνια ήμασταν δύο γκολ πίσω τα τελευταία 2,5 λεπτά. Ένα παιχνίδι είναι μόνο. Σίγουρα εκπροσωπούμε μια χώρα, υπάρχει κόσμος από πίσω, αλλά είναι ένα παιχνίδι, Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Στη ζωή νομίζω πως υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από ένα παιχνίδι πόλο».

Για το ένθερμο ελληνικό κοινό: «Πάντα μας βοηθάει το κοινό. Είναι τεράστια χαρά να βλέπεις το μισό κολυμβητήριο γεμάτο με Έλληνες και ελληνικές σημαίες. Να μας στηρίζουν και να νιώθουν περήφανοι, γιατί πραγματικά στα βλέμματά τους αυτό διακρίνεις. Ένα τεράστιο ευχαριστώ για τη στήριξη. Είναι η δύναμή μας».