Ελλάδα-Γαλλία 13-12: Διά πυρός και σιδήρου... στα προημιτελικά! (hls)

Θέση στα προημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Ντόχα έκλεισε η Ελλάδα, η οποία νίκησε με 13-12 την Γαλλία σε ένα πραγματικό ντέρμπι. Ο Βλαχόπουλος το «χρυσό» γκολ έπειτα από σπουδαία άμυνα. 

Ελλάδα-Γαλλία 13-12: Διά πυρός και σιδήρου... στα προημιτελικά! (hls)

Σε… θρίλερ εξελίχθηκε ο αγώνας της Ελλάδας με την Γαλλία για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ντόχα, όμως το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου βγήκε ζωντανό, νίκησε με 13-12 και πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης!

Η Ελλάδα έβγαλε την άμυνα στον παίκτη λιγότερο ένα λεπτό πριν το φινάλε με το σκορ στο 12-12 και ο Βλαχόπουλος με πέναλτι χάρισε την νίκη στην Ελλάδα που έχασε δύο πέναλτι στο δεύτερο οκτάλεπτο και απώλεσε δις προβάδισμα τριών τερμάτων.

Πλέον, η αρμάδα του Θοδωρή Βλάχου κοιτάζει την συνέχεια του τουρνουά, η οποία θα την βρει ως πρώτη του ομίλου στα προημιτελικά. Κορυφαίος του αγώνα ο Παπαναστασίου.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι δύο άμυνες ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και το ματς παρέμεινε χωρίς σκορ για τα πρώτα δύο λεπτά. Ο Βερνού με ωραία ατομική κίνηση πέτυχε το πρώτο γκολ της βραδιάς για τους Γάλλους. Η απάντηση για την Ελλάδα ήρθε με τον Παπαναστασίου με ωραίο διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία. Οι «τρικολόρ» χτύπησαν ξανά με τον Καζ έπειτα από γρήγορη επίθεση. Ο Αργυρόπουλος έκλεψε την μπάλα αιφνιδιάζοντας την Γαλλική άμυνα και έφερε το ματς στα ίσα. Ο Φουντούλης ευστόχησε σε πέναλτι και η Ελλάδα πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ. Η Γαλλία κυκλοφόρησε καλά την μπάλα και ο Μποντέγκας εκτέλεσε κεντρικά για το 3-3 στο φινάλε του οκταλέπτου. Η πρώτη περίοδος χαρακτηρίστηκε από τις σημαντικές επεμβάσεις των δύο τερματοφυλάκων.

Η «γαλανόλευκη» ξεκίνησε δυναμικά στο δεύτερο οκτάλεπτο και σκόραρε με τον Γιάννη Φουντούλη, κάνοντας το 4-3. Η Γαλλία κυκλοφόρησε την μπάλα «υπνωτίζοντας» την Ελληνική άμυνα και ο Μπουέ από δύσκολη γωνία ισοφάρισε ξανά. Το 5-4 για την αρμάδα του Θοδωρή Βλάχου ήρθε με ένα δυνατό σουτ του Γκιουβέτση από την περιφέρεια. Οι Έλληνες συνδυάστηκαν άριστα, ο Γενηδουνιάς βρήκε τον Κάκαρη σε θέση βολής και εκείνος δεν λάθεψε ανεβάζοντας το σκορ στο 6-4. Ο Γενηδουνιάς δεν κατάφερε να νικήσει τον Φοντανί με πέναλτι όμως η Ελλάδα βρήκε το 7-4 στην επόμενη φάση με τον Παπανικολάου. Το ελληνικό σερί διακόπηκε από το κοντινό σουτ του Ντε Ναρντί και ο Βερνού από την περιφέρεια μείωσε ακόμη περισσότερο, σε 7-6. Ο Ντίνος Γενηδουνιάς κέρδισε πέναλτι από την έξυπνη πάσα του Παπαναστασίου όμως ο Φοντανί απέκρουσε και την προσπάθεια του Αργυρόπουλου.

Η έναρξη του τρίτου οκταλέπτου βρήκε την Ελλάδα με δύο παίκτες παραπάνω και ο Δημήτρης Σκουμπάκης «έγραψε» το 8-6 από υπέροχη ασίστ του Γενηδουνιά. Ο Κρουσιγιά με ένα δυνατό σουτ νίκησε τον Ζερδεβά και η Γαλλία μείωσε σε 8-7. Ο Κάκαρης βρήκε ξανά δίχτυα στον παίκτη παραπάνω για το 9-7 της «γαλανόλευκης» από νέα ασίστ του Γενηδουνιά, ο οποίος έκανε ο ίδιος το 10-7 με δυνατό σουτ από την περιφέρεια. Ο Τ. Βερνού είχε απάντηση για τους «τρικολόρ» στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Οι Γάλλοι μπήκαν «φουριόζοι» στην τέταρτη περίοδο με τον Τ. Βερνού, ο οποίος «χτύπησε» δις και έφερε ξανά το ματς σε ισορροπία. Ο Βλαχόπουλος διέκοψε το γαλλικό σερί αλλά και την… κακοδαιμονία στα ελληνικά πέναλτι. Ο Μ. Βερνού δεν άφηνε… σε ησυχία την Ελληνική άμυνα και η Γαλλία ισοφάρισε σε 11-11. Ο Γενηδουνιάς με έναν «κεραυνό» από την περιφέρεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φοντανί για να βάλει ξανά μπροστά την Ελλάδα σε ένα κομβικό σημείο. Το τέταρτο γκολ του Μ. Βερνού όμως ήρθε να συνεχίσει το… θρίλερ στην Ντόχα. Η Ελλάδα έβγαλε την άμυνα στον παίκτη λιγότερο με ένα λεπτό να απομένει και στην εξέλιξη της φάσης κέρδισε πέναλτι. O Βλαχόπουλος ήταν εύστοχος και η Ελλάδα πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση!

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 4-3, 3-2, 3-4

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Αργυρόπουλος 1, Αλαφραγκής, Κάκαρης 2, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος, Παπανικολάου 1.

Γαλλία (Μπρουζό): Ντουμπουά, Σοντατιέ, Κρουσιγιά 1, Μπουέ 1, Κας 1, Τόμας Βερνού 3, Μαριόν Βερνού 4, Μπιορκ, Μποντέγκας 1, Βανπεπεστρά, Ντε Ναρντί 1, Φοντανί, Ναρντόν.

Η βαθμολογία του Β’ Ομίλου:

1. Ελλάδα 9 (3 αγ.)
2. Γαλλία 6 (3 αγ.)
3. Βραζιλία 0 (2 αγ.)
4. Κίνα 0 (2 αγ.)

Το πρόγραμμα των χιαστί:

11/2 11:00 Κροατία – Βραζιλία ή Κίνα
11/2 15:00 Αυστραλία – Γαλλία
11/2 16:30 Μαυροβούνιο – Ρουμανία
11/2 18:00 ΗΠΑ – Ιταλία

Το πρόγραμμα των προημιτελικών:

1. 13/2 15:00 Ισπανία – Μαυροβούνιο ή Ρουμανία
2. 13/2 16:30 Ελλάδα – ΗΠΑ ή Ιταλία
3. 13/2 18:00 Σερβία – Κροατία ή Βραζιλία/Κίνα
4. 13/2 19:30 Ουγγαρία – Αυστραλία ή Γαλλία

Το πρόγραμμα των ημιτελικών:

15/2 15:00 Νικητής 1 – Νικητής 2
15/2 16:30 Νικητής 3 – Νικητής 4