Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 11-7: Πρωταθλητής ξανά στο πόλο - Το 300ο για τον Θρύλο!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 11-7 της Βουλιαγμένης και κατέκτησε ένα ακόμη πρωτάθλημα στο πόλο ανδρών (11ο σερί και 37ο για το τμήμα). 300ος τίτλος στην Ιστορία του συλλόγου, στα πέντε «βασικά» αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ).

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 11-7: Πρωταθλητής ξανά στο πόλο - Το 300ο για τον Θρύλο!

Γράφτηκε ιστορία στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» με τον Ολυμπιακό να κατακτά ένα ακόμη πρωτάθλημα στο πόλο ανδρών (11ο σερί και 37ο στην Ιστορία του τμήματος). Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγυρίζουν το 21ο νταμπλ αλλά το πιο σημαντικό είναι πως χάρισαν στον σύλλογο τον 300ο τίτλο στην Ιστορία του, στα πέντε «βασικά» αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ) από το 1925.

Η ομάδα του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς μπορεί να βρέθηκε να χάνει 4-0 στην πρώτη περίοδο από τη Βουλιαγμένη στον Πειραιά, αλλά στη συνέχεια έπαιξε φανταστικό πόλο, έφτασε στη νίκη (11-7) και κατέκτησε πανάξια το πρωτάθλημα με 3-0 νίκες!

Η Βουλιαγμένη ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο οκτάλεπτο. Με δυο γκολ από την περιφέρεια του Παπασηφάκη προηγήθηκε 2-0 πριν καλά-καλά καταλάβει ο Ολυμπιακός τι συμβαίνει. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καθαρό μυαλό, διάθεση να παίξουν άμυνα ενώ στην επίθεση είχαν 0/3 παραπάνω και έκαναν αρκετά λάθη. Έτσι ο ΝΟΒ που κολύμπησε και έβγαλε κόντρες πήγε και στο +4 (0-4). Ο Κουρούβανης στην κόντρα έγραψε το 0-3 ενώ στην κόντρα πήρε πέναλτι ο Χαλυβόπουλος. Το εκτέλεσε ο Καλογερόπουλος για το 0-4, με τον ΝΟΒ να κυριαρχεί, παίζοντας καταπληκτική άμυνα.

Πρώτο γκολ για τον Ολυμπιακό στο ματς, ήρθε 6.34 πριν από το τέλος του ημιχρόνου με τον Γενηδουνιά στον παραπάνω (1-4). Οι «ερυθρόλευκοι» προσέγγισαν διαφορετικά το ματς στη δεύτερη περίοδο. Έπαιξαν άμυνα, πίεσαν και δεν άφησαν τους φιλοξενούμενους να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Στην επίθεση ο Γενηδουνιάς και πάλι στον παραπάνω μείωσε σε 2-4, σε αντίθεση με τον ΝΟΒ που δεν μπορούσε να βρει γκολ στην επίθεση με παραπάνω. Ο Δερβίσης στον παραπάνω, μετά την έξοχη ασίστ του Γενηδουνιά, μείωσε ακόμη περισσότερο (3-4) ενώ χάθηκε και ευκαιρία για το 4-4 με τον Βάμος στην κόντρα. Ότι δεν κατάφερε ο «Μαγυάρος», το πέτυχε ο Παπαναστασίου στη δική του κόντρα (4-4), 48 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Ο Γούντχεντ με τον πρώτο πετυχημένο παραπάνω έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον ΝΟΒ (4-5), 12’’ πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. 3/7 στο πρώτο ημίχρονο στον παραπάνω ο Ολυμπιακός αν και ξεκίνησε με 0/3. 1/6 για τον ΝΟΒ στον παραπάνω.

Ο Βάμος στον παραπάνω ισοφάρισε (5-5) ξανά για τον Ολυμπιακό στα πρώτα δευτερόλεπτα της 3ης περιόδου, με τους Πειραιώτες για πρώτη φορά να παίρνουν το προβάδισμα στο σκορ, 3.15 πριν από το τέλος της περιόδου με το γκολ του Γκίλλα από την περιφέρεια. Ο Μάνος Ζερδεβάς στο τέρμα μετά την πρώτη περίοδο ήταν συγκλονιστικός, όπως και η άμυνα του Ολυμπιακού που έτρωγε σίδερα. Ο ΝΟΒ είχε πολλά ζητήματα, δεν μπορούσε να κολυμπήσει και να παίξει γρήγορα και η κυκλοφορία είχε χαλάσει από τη δυνατή άμυνα των «ερυθρόλευκων» που ξέφυγαν και με δύο γκολ (7-5, 1.12 πριν από το τέλος της περιόδου) με το υπέροχο τέρμα του Βάμος, ενώ ο Παπαναστασίου με φανταστικό τρόπο έγραψε το 8-5, 25’’ πριν από τη λήξη της περιόδου και φυσικά το νερό είχε μπει στο αυλάκι για την ομάδα του Πειραιά.

Η Βουλιαγμένη μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα, δεν είχε δυνάμεις και όταν ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι, το σερί που έτρεξε ήταν 10-1, αφού οι Μουρίκης, Παπαναστασίου πήγαν τη διαφορά στο +5 (10-5). Ο Αλαφραγκής μείωσε σε 10-6, με τη Βουλιαγμένη να σκοράρει ύστερα από 14 λεπτά. Ο Καλογερόπουλος στο τελευταίο λεπτό έκανε και το 10-7. Ο Δήμου ήταν αυτός που διαμόρφωσε το 11-7, 35'' πριν από το τέλος της αναμέτρησης.

Τα οκτάλεπτα: 0-4, 4-1, 4-0, 3-2.