Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 15-8: Πρώτος και καλύτερος ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός παρά τις σημαντικές απουσίες κέρδισε 15-8 τη Βουλιαγμένη στον Πειραιά και τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. 10/12 στον παραπάνω για την ομάδα του Πειραιά.

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 15-8: Πρώτος και καλύτερος ο Θρύλος

Στον Ολυμπιακό για ακόμη μια χρονιά το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Α1 πόλο των ανδρών. Ο νταμπλούχος κέρδισε 15-8 τη Βουλιαγμένη στον Πειραιά στο φινάλε της κανονικής περιόδου και τερμάτισε πρώτος, με τον ΝΟΒ να τελειώνει δεύτερος πίσω από τον Ολυμπιακό.

Χωρίς τους Φιλίποβιτς, Κολόμβο, Γραμματικό (τραυματίες) και τον Μπίγιατς να μένει αναγκαστικά εκτός αφού επιλέχθηκαν να αγωνιστούν οι Βάμος, Μπούσλιε (δύο ξένοι στην Ελλάδα) ήταν αποφασισμένος και έκανε πάρα πολύ καλή εμφάνιση, λίγες ημέρες μετά την ήττα στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελονέτα.

Ο ΝΟΒ χωρίς τον Παπασηφάκη (τραυματίας) ήταν μέσα στο ματς για λίγα λεπτά στην πρώτη περίοδο και μετά οι παίκτες του Βουγιασίνοβιτς έμειναν να κοιτάνε τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός στην πρώτη περίοδο εκμεταλλεύτηκε τις αποβολές που πήρε. Με 3/3 στον παραπάνω (Μουρίκης, Φουντούλης, Γενηδουνιάς) και ένα τέρμα στην κόντρα με τον Βάμος (ασίστ Γκίλλας) είχε το προβάδισμα (4-2), με τη Βουλιαγμένη να απαντάει δυο φορές (1-1 Καπότσης, 2-2 Νικολαΐδης) αλλά να έχει θέματα στην άμυνα στον λιγότερο.

Η διαφορά πήγε και στο +4 δυο φορές στο δεύτερο οκτάλεπτο (6-2 με δυο σερί γκολ του Φουντούλη), 7-3 (Δερβίσης), με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το ματς και παρά τις απουσίες (ο αμυντικός Γούβης έπαιξε φουνταριστός για να δώσει ανάσες στον Μουρίκη αφού δεν υπήρχε ο Κολόμβος) να παίζει ωραίο, γρήγορο πόλο, με σωστές επιλογές, ιδίως στον παίκτη παραπάνω. Ο Μπούσλιε μάλιστα στον παραπάνω έγραψε και το 8-3, με τον Δήμου να βάζει το κερασάκι στην τούρτα του πρώτου ημιχρόνου σημειώνοντας ένα φανταστικό τέρμα από την περιφέρεια (9-3).

Στο τρίτο οκτάλεπτο, ο Ανδρεάδης πέρασε στο τέρμα αντί του Τζωρτζάτου και ο κίπερ της Βουλιαγμένης έβγαλε δυο τετ α τετ με Παπαναστασίου, Μουρίκη! Νωρίτερα βέβαια ο Γιάννης Φουντούλης είχε γράψει το 10-3, με τη Βουλιαγμένη να σκοράρει προς το τέλος της τρίτης περιόδου (10-4, Αλμύρας), για να ακολουθήσουν τα τέρματα από Βάμος (11-4), Κουρούβανη (11-5 με πέναλτι).

Ο Αλαφραγκής πέτυχε το 11-5 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ωστόσο ο Ολυμπιακός απάντησε με Γενηδουνιά, Γούβη και η διαφορά πήγε ξανά στο +7 (13-6). Ο Νικολαΐδης μείωσε σε 13-7 ενώ στη συνέχεια αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Δαμίγος (πήρε τη θέση του Ζερδεβά στο δεύτερο ημίχρονο), ωστόσο ο Ολυμπιακός έβγαλε την άμυνα με τον Βάμος στο τέρμα!

Στα τελευταία τρία λεπτά, ο Νικολαΐδης αποβλήθηκε με αντικατάσταση. Ο Μουρίκης πέτυχε το 14-7 που δεν ήταν το τελικό σκορ στον Πειραιά, με τον νεαρό Κωνσταντόπουλο να διαμορφώνει το 14-8, 38 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα και τον Δήμου με ένα ακόμη υπέροχο τέρμα να γράφει το 15-8.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 5-1, 2-2, 4-3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου 1, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 4, Γούβης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 2, Παπαναστασίου, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος, Τρούλος, Νικολαΐδης 3, Γιαννάτος, Γούντχεντ, Αλαφραγκής 1, Καπότσης 1, Κουρούβανης 1, Φάρμερ, Ανδρεάδης, Αλμύρας 1, Κωνσταντόπουλος.