Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 16-7: Με ηγέτη και σκόρερ τον Φιλίποβιτς

Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα 16-7 τον Απόλλωνα Σμύρνης στον Πειραιά για τη 2η αγωνιστική της Α1 πόλο των ανδρών. Έξι γκολ ο Φιλίποβιτς, τέσσερα ο Φουντούλης, για τον νταμπλούχο που δέχθηκε μόλις δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 16-7: Με ηγέτη και σκόρερ τον Φιλίποβιτς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά με τον Φιλίποβιτς να σκοράρει δύο γκολ στο πρώτο δίλεπτο (2-0), βρήκε τέρματα από τον Φουντούλη (πέναλτι) και τον Γενηδουνιά (κόντρα με ασίστ του Χιώτη άσου), ήταν εξαιρετικός αμυντικά ενώ στα τελευταία λεπτά, ο Απόλλων Σμύρνης με τους Σολανάκη (κέρδισε την αποβολή και σκόραρε ο ίδιος στον παραπάνω), Γούνα (περιφέρεια) μείωσε στο γκολ.

Φιλίποβιτς: «Μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα φέτος»

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τον Μουρίκη να σημειώνει ένα υπέροχο τέρμα από φουνταριστό και τον Φουντούλη στην κόντρα να γράφει το 6-3, αλλά στη συνέχεια έχασε έναν παραπάνω (έβγαλε ο Γαλανόπουλος) για το 7-3.

Βλάχος: «Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Φιλίποβιτς»

Ο Απόλλων έμεινε στο ματς σε αυτό το σημείο και ο Γούνας στα μισά της περιόδου με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, μείωσε σε 6-4 αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα με τον Μπούσλιε στο δοκάρι (7-4), μετά την έξοχη ασίστ του Φιλίποβιτς, ο οποίος έκανε το 8-5, αφού πρώτα είχε γράψει το 7-5 ο Βίτσκοβιτς. Ο νταμπλούχος είχε εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση και ο Γενηδουνιάς με υπέροχο σουτ από την περιφέρεια έκανε το 9-5 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός με ένα καταπληκτικό γκολ του Φίλιπ Φιλίποβιτς (ένα ακόμη) 5.07 για το τέλος της τρίτης περιόδου πήγε τη διαφορά στα πέντε γκολ (10-5), σε ένα διάστημα όπου η άμυνά του ήταν εξαιρετική. Ο Φουντούλης στον παραπάνω έκανε και το 11-5 με τον Απόλλωνα Σμύρνης να μην μπορεί να ακολουθήσει...ο Ζερδεβάς απέκρουσε και πέναλτι του Γούνα δύο λεπτά πριν από το τέλος της περιόδου και ο Δερβίσης έγραψε το 12-5, με την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να κυκλοφορεί εξαιρετικά την μπάλα.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τον Σέρβο...φονιά Φίλιπ Φιλίποβιτς να σημειώνει ένα ακόμη φανταστικό γκολ από την περιφέρεια (13-5) ενώ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και σκόραρε για το 14-6, ενώ γκολ πέτυχε και ο νεαρός Γκίλλας (3.29 για το φινάλε της αναμέτρησης) για το 15-6, σε ένα ματς όπου τα πάντα είχαν κριθεί, με τον Ολυμπιακό να κάνει εξαιρετικό ματς και στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και να φτάνει στη νίκη με 16-7.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 16-7

Οκτάλεπτα: 4-3, 5-2, 3-0, 4-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 4, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 6, Σύρμας, Γκίλλας 1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Γαρδίκας, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Κίτσος, Γκουσάροβ 1, Χονδροκούκης, Βίσκοβιτς 2, Γούνας 2, Τσολακούδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Τουρκομένης, Κότσκαρ.