Ο Μίτροβιτς από τον Ολυμπιακό στον Απόλλωνα Σμύρνης: «Ήθελα να μείνω, αλλά δεν μπορούσα να περιμένω»

Μετά από ένα χρόνο στον Ολυμπιακό ο Στεφάν Μίτροβιτς αποχωρεί από το λιμάνι, όχι όμως και από την Ελλάδα, καθώς ο Απόλλων Σμύρνης θα είναι ο επόμενο σταθμός στην καριέρα του.

Ο Μίτροβιτς από τον Ολυμπιακό στον Απόλλωνα Σμύρνης: «Ήθελα να μείνω, αλλά δεν μπορούσα να περιμένω»

Ο Απόλλων Σμύρνης τερμάτισε τέταρτος στο ελληνικό πρωτάθλημα και προκρίθηκε στο LEN Euro Cup. Ένας από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες όλων των εποχών, ο Γιώργος Αφρουδάκης, ο οποίος εκτελεί χρέη μάνατζερ στον Απόλλωνα, οραματίζεται μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η προσθήκη του Στεφάν Μίτροβιτς, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι θα υπογράψει συμβόλαιο με τον Απόλλωνα.

«Ο Απόλλων προσπάθησε να μου προσφέρει πολύ καλές συνθήκες. Ο σύλλογος είναι σταθερός και έχει ένα μακροπρόθεσμο πρότζεκτ, το οποίο υπόσχεται πολλά. Το γεγονός αυτό και η επιθυμία της οικογένειάς μου να μείνουμε στην Αθήνα ήταν καθοριστικής σημασίας για την απόφασή μου σχετικά με το νέο κλαμπ», δήλωσε ο Μίτροβιτς στο Total Waterpolo.

Ο Μίτροβιτς ξεκίνησε να παίζει πόλο στην Παρτιζάν. Το 2012 μετακόμισε στην Ουγγαρία. Έπαιξε για τη Ζόλνοκ (2012-16) και τη Φερεντσβάρος (2016-19). Σε συλλογικό επίπεδο κέρδισε δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών (το 2011 με την Παρτιζάν και το 2019 με τη Φερεντσβάρος). Εκτός από το ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο, κέρδισε δύο τίτλους Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, τέσσερα χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και πολλά άλλα μετάλλια ως μέλος της εθνικής ομάδας της Σερβίας.

Όπως αναφέρει το Total Waterpolo, ο Μίτροβιτς κέρδισε το νταμπλ με τον Ολυμπιακό. Είπε ότι είχε την επιθυμία να ανανεώσει το συμβόλαιό του και ότι ο σύλλογος ήθελε να κρατήσει τον 32χρονο. Όμως ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει προσφορά για την επόμενη σεζόν και από την άλλη πλευρά ο Μίτροβιτς δεν ήθελε να περιμένει.

«Η διοίκηση του Ολυμπιακού με κατάλαβε και συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσα να περιμένω. Εύχομαι στον Ολυμπιακό τα καλύτερα στην Ευρώπη καθώς και στις εγχώριες διοργανώσεις. Θα ήταν ωραίο να δούμε μια συνάντηση μεταξύ Ολυμπιακού και Απόλλωνα στον τελικό των πλέι οφ. Περιμένω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι συναρπαστικό την επόμενη σεζόν. Πολλοί σύλλογοι ενισχύονται. Δύο ομάδες που προβιβάστηκαν στο πρωτάθλημα της Α1 -η ΑΕΚ και το Περιστέρι- έχουν επίσης υψηλές φιλοδοξίες», δήλωσε ο Μίτροβιτς.