«Δεν ήταν στημένο το ματς Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1 του 1964» (vids)

Ο Δομάζος, ο Θεοδωρίδης και ο Γιούτσος θυμούνται το διακοπέν ματς Κυπέλλου του 1964.

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 21/9/2019

Ναι, αλλά έγιναν τρομερά επεισόδια το 1964 σε ημιτελικό Κυπέλλου και διακόπηκε το ματς και το Κύπελλο δεν το πήρε κανείς. Οι οπαδοί των δύο ομάδων μπούκαραν μέσα και στην τελευταία φάση ο Δομάζος ήταν η πέτρα του σκανδάλου (Γελάνε, εδώ υπάρχουν σπαρταριστά περιστατικά). Ήταν συνεννοημένο το ματς; Να μη νικήσει κανείς, να γίνει ξανά ο αγώνας, να βγάλετε λεφτά;

ΔΟΜΑΖΟΣ: Τάβλι να παίζεις, δεν υπάρχει ποτέ συνεννοημένο ματς Ολυμπιακού με Παναθηναϊκό. Εγώ αν έχανα από τον Ολυμπιακό δεν έβγαινα από το σπίτι για 3 μέρες, δεν ήθελα να με δει άνθρωπος. Άκουσε την αλήθεια. Εγώ δεν έπρεπε να παίξω σε εκείνο το ματς, ήμουν κουτσός. Είχα χτύπημα στο γόνατο. Και όμως ισοφάρισα το γκολ που μας είχε βάλει ο Ολυμπιακός. Ήταν μέσα Ιούνη όμως, είχαν βάλει το ματς μεσημέρι, είχαμε σκάσει στην παράταση, πίναμε συνέχεια νερά, τα στομάχια μας είχαν γίνει τούμπανο.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Όταν η Ελλάδα παραλίγο να γίνει... Περού (pics)

ΣΑΒΒΑΣ: Εγώ είχα σταματήσει τότε, αλλά ήμουν στα επίσημα, το έβλεπα το ματς ως θεατής. Πράγματι είχε τρομερή ζέστη, 38-39 βαθμούς, και σκάγαμε εμείς στην εξέδρα, πόσω μάλλον οι παίκτες.

ΓΙΟΥΤΣΟΣ: Θυμάμαι ότι είχαν γράψει για τα πρωτοφανή επεισόδια οι εφημερίδες και στο εξωτερικό, μου το έλεγαν από την Ουγγαρία!

ΔΟΜΑΖΟΣ: Προς το τέλος της παράτασης, μου πετάνε μια μπαλιά, βλέπω τον Αυγητίδη, τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, να βγαίνει, και επειδή ήμουν κουτσός, εξαντλημένος, παράτησα τη φάση. Αυτό ήταν (σ.σ. εδώ αρχίζει το σόου).

Ναι, αλλά από πριν είχαν αρχίσει να φωνάζουν οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων. Φώναζαν «θα μπούμε μέσα», έτσι δεν είναι;

ΔΟΜΑΖΟΣ: Ναι, φώναζαν «θα μπούμε μέσα».

ΚΑΜΑΡΑΣ: Ήταν απαράδεκτο που όρισαν το ματς Ιούνη μεσημέρι, με τέτοια ζέστη. Στην παράταση μοιάζαμε με πυγμάχους έπειτα από 15 γύρους, δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα πόδια μας. Ο κόσμος πίστεψε ότι το κάνουμε επίτηδες, γιατί δεν υπήρχαν τότε πέναλτι, ώστε να λήξει ισόπαλο και να ξαναγίνει, για διπλάσιες εισπράξεις.

ΣΑΒΒΑΣ: Θυμάμαι τους παίκτες να τρέχουν έντρομοι κατοστάρι να γλιτώσουν... (γελάει).

ΚΑΜΑΡΑΣ: Ο Βουτσαράς, ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, ξεκίνησε να τρέχει και τον είδα απορημένος!

ΔΟΜΑΖΟΣ: Ήταν κοντά στο πέταλο και είδε πρώτος την εισβολή! (γελάνε).

ΚΑΜΑΡΑΣ: Πράγματι, αυτός έτρεχε σαν σπρίντερ...

ΔΟΜΑΖΟΣ: Βρε όλοι τρέχαμε! (γελάνε). Ο Πανάκης ντύθηκε αστυνομικός για να γλιτώσει και να φύγει σώος από το γήπεδο! (γελάνε).

ΓΙΟΥΤΣΟΣ: Εισπράκτορας ντύθηκε!

ΚΑΜΑΡΑΣ: Τότε οι εισπράκτορες είχαν ένα καπέλο και αυτό έβαλε ο Πανάκης, μεταμφιέστηκε.

Έφαγε κανείς σας ξύλο;

ΔΟΜΑΖΟΣ: Δεν μας προλάβανε! (γελάνε).

ΚΑΜΑΡΑΣ: Προλάβαμε και χωθήκαμε στην καταπακτή, ανακατεμένοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

ΔΟΜΑΖΟΣ: Ο Σιδέρης θυμάσαι που κράταγε ένα κοντάρι; (γελάνε πολύ). Κράταγε ένα κοντάρι για άμυνα σε περίπτωση που μπούκαραν μέσα στην καταπακτή.

ΚΑΜΑΡΑΣ: Ο δε Πανάκης πριν από τη μεταμφίεση είχε ανέβει σε μία κολόνα φωτισμού στο γήπεδο για να μην τον πιάσουν! (γελάνε πολύ). Είχαν πάρει δύο-τρία τουρνικέ ως λάφυρα και τα πήγανε στην Ομόνοια!

ΣΑΒΒΑΣ: Ενώθηκαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και το διέλυσαν το γήπεδο, τα έσπασαν όλα.