Κανονικά τα ματς στην Ξάνθη - Πού θα μένουν οι ομάδες - Τι ζητά ο Πανιώνιος από τη Super League

Με απόφαση των υγειονομικών αρχών της χώρας, οι αγώνες στο γήπεδο της Ξάνθης θα μπορούν να διεξάγονται κανονικά, αλλά οι ομάδες θα μένουν σε κατάλυμα εκτός του νομού. Θα ζητήσει αναβολή του ματς με τη Λαμία (22/6) ο Πανιώνιος, εφόσον υπάρξει αναβολή στο Ξάνθη - Παναιτωλικός.

Κανονικά τα ματς στην Ξάνθη - Πού θα μένουν οι ομάδες - Τι ζητά ο Πανιώνιος από τη Super League

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας συνεδρίασαν και αποφάσισαν πως τα παιχνίδια στο γήπεδο της Ξάνθης θα μπορούν να διεξάγονται κανονικά, παρά τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού που υπάρχουν σε Ξάνθη και Ροδόπη, με τη διαφορά ότι οι ομάδες που θα ταξιδεύουν στην ακριτική πόλη θα διαμένουν εκτός του νομού.

Από τη μεριά της η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος τηρεί ευλαβικά όσα αναφέρουν και αποφασίζουν οι υγειονομικές υπηρεσίες και βάσει αυτών κινείται. Όπως είναι λογικό, τα θέματα δημόσιας υγείας είναι πολύ σημαντικά για τη λίγκα και στην περίπτωση της Ξάνθης πράττει όσα αποφάσισαν οι ειδικοί.

Από κει και πέρα, η ΠΑΕ Πανιώνιος εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας τονίζει ότι στο σημερινό (18/6) διοικητικό συμβούλιο της Super League θα καταθέσει αίτημα για αναβολή της αναμέτρησης με τη Λαμία (22/6), σε περίπτωση που υπάρξει ανάλογη απόφαση της διοργανώτριας για το ματς της Ξάνθης με τον Παναιτωλικό (21/6). Αναλυτικά η ανακοίνωση των Νεοσμυρνιωτών:

«Η ΠΑΕ Πανιώνιος ΓΣΣ θα καταθέσει στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Super League αίτημα για αναβολή της αναμέτρησης της Δευτέρας με τη Λαμία, σε περίπτωση που υπάρξει ανάλογη απόφαση της διοργανώτριας για το παιχνίδι Ξάνθη – Παναιτωλικός.

Καταλαβαίνουμε και συμμεριζόμαστε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός στον ακριτικό νομό, όμως με ήδη ένα παιχνίδι της Ξάνθης να έχει αναβληθεί (αυτό με τον Ατρόμητο), σε περίπτωση που κάτι τέτοιο γίνει και με δεύτερη αναμέτρηση, δημιουργούνται αυτομάτως συνθήκες ανισότητας στη διαδικασία των πλέι άουτ.

Σε μια διοργάνωση όπου τρεις ομάδες παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία, δεν είναι δυνατόν η μία εξ αυτών να δώσει τα παιχνίδια της γνωρίζοντας τα αποτελέσματα των άλλων δύο. Ζητούμε από τη διοργανώτρια αρχή να διασφαλίσει τους όρους ισονομίας και να προστατεύσει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος».