Η έλλειψη φρεσκάδας και η δικαιολογία

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει κανένα παράπονο από τους Τσιμίκα και Μπουχαλάκη που δεν πάτησαν «γκάζι» με τον Άρη και το βρίσκει σε πολύ μεγάλο βαθμό δικαιολογημένο.  

Η έλλειψη φρεσκάδας και η δικαιολογία

Ο Ολυμπιακός στις 10 Ιουνίου συμπλήρωσε έναν χρόνο με ποδόσφαιρο και προπονήσεις. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου ένας ποδοσφαιριστής να είναι συνεχώς στα «κόκκινα». Οι Τσιμίκας και Μπουχαλάκης είχαν σημαντικότατη συνεισφορά στην εφετινή ξέφρενη πορεία της ομάδας τους.

Με τον Άρη κανένας από τους δύο δεν είχε την ένταση των προηγούμενων αγώνων. Ο Τσιμίκας ταλαιπωρήθηκε με τον Φετφατζίδη στο πρώτο κακό 20λεπτο του Ολυμπιακού (αντιμετώπισε προβλήματα και με τον Μαντσίνι στο β’ μέρος), ενώ και ο Μπουχαλάκης δεν ήταν ο Μπουχαλάκης που είχε συνηθίσει τον προπονητή του καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Όμως, όταν ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε λόγο για χαλαρότητα στο πρώτο 20λεπτο, δεν αναφερόταν τόσο πολύ στους δύο Έλληνες άσους. Έως έναν βαθμό είναι και δικαιολογημένο να ρίξουν τις... στροφές τους οι Τσιμίκας και Μπουχαλάκης. Έναν χρόνο παίζουν μπάλα ανελλιπώς! Δεν είναι λοιπόν τόσο εύκολο να είναι μονίμως σε υψηλή ένταση ο ρυθμός τους.

Και από τον Τσιμίκα, και από τον Μπουχαλάκη διέκρινε διάθεση, αλλά όχι φρεσκάδα. Έδειχναν έως έναν βαθμό επηρεασμένοι από την τρίμηνη αποχή. Σε κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές δεν έχει φανεί η αποχή λόγω κορονοϊού (Καμαρά, Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά). Κάποιους άλλους τούς έχει επηρεάσει, λιγότερο ή περισσότερο. Από τους δύο Έλληνες άσους πάντως, δεν έχει παράπονο ο Πορτογάλος τεχνικός. Βασικοί ήταν με τον Άρη, βασικοί θα είναι και με τον Παναθηναϊκό. Δεν πρόκειται να αλλάξει τη «συνταγή» ο Μαρτίνς.

Εντούτοις, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, ότι στη νέα εποχή που έχει μπει πλέον το ποδόσφαιρο λόγω κορονοϊού, όσο περνούν τα παιχνίδια, θα είναι εμφανή τα σημάδια κόπωσης. Δεν είναι μόνο ο ένας χρόνος (και βάλε...) που θα παίζουν μπάλα, αλλά είναι και η ζέστη που θα παίξει τον ρόλο της. Το ότι ο Μαρτίνς έβαλε τις φωνές στους παίκτες του για το πρώτο 20λεπτο κόντρα στον Άρη, το έκανε για να τους έχει όλους σε εγρήγορση ενόψει των αγώνων που ακολουθούν με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κι όχι για να στοχοποιήσει κάποιους συγκεκριμένα ή επειδή έχει παράπονα. Δεν μπορεί να κρατήσει κακία σε κανέναν. Απλώς, στο φινάλε της σεζόν θέλει να δει την ομάδα του να κατακτάει αήττητη το πρωτάθλημα.