Τώρα σφίγγουν το χέρι του Μαρτίνς!

Με την αξία του και το σπαθί του ο Πέδρο Μαρτίνς επέκτεινε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό για ακόμα δύο χρόνια και οι Πειραιώτες βαδίζουν πάνω σε ποδοσφαιρική λογική.

Τώρα σφίγγουν το χέρι του Μαρτίνς!

Τον Απρίλιο του 2018 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη συμφωνία του με τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός τότε βρήκε στάχτες και αποκαΐδια έπειτα από μία καταστροφική σεζόν όπου τα πάντα είχαν πάει στραβά και στον Πειραιά ήθελαν να τα αλλάξουν όλα. Το έργο του ήταν δύσκολο από την αρχή και εκτός από το ότι έπρεπε να χτίσει, έπρεπε να πείσει και αρκετούς να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Αυτό είχε δείξει εκείνη η ατάκα του στην παρουσίασή του ότι το ρόστερ που είχε ο Ολυμπιακός είχε και καλά στοιχεία. Τότε όλος ο κόσμος δεν ήθελε να βλέπει κανέναν ποδοσφαιριστή. Κι όμως εκείνος κόντρα στο ρεύμα που επικρατούσε είχε διαφορετική άποψη.

Μαρτίνς: «Όραμά μου να συνεχίσουμε τις επιτυχίες» (vid)

Όλα αυτά είναι γνωστά, όπως γνωστές είναι και οι επιτυχίες που ακολούθησαν. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, ο κόσμος έφευγε από το Καραϊσκάκη γεμάτος. Ακόμη και σε βραδιές που δεν είχε έρθει το θετικό αποτέλεσμα ο κόσμος ήταν ευχαριστημένος, διότι έβλεπε την ομάδα του να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και να καταθέτει την ψυχή της στο γήπεδο.

Ο Μαρτίνς είχε αρχίσει να βάζει τη σφραγίδα του, αλλά την πρώτη χρονιά έμεινε χωρίς τίτλο. Δεν του βγήκαν κάποια πράγματα, είχε και ατυχίες και δεν πήρε τίποτα. Πέρσι αυτός ήταν πάλι στο τιμόνι και πέρασε αήττητος τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πήρε (γιατί δεν χάνεται) ένα πρωτάθλημα κόντρα σε όλους, κάτι που έχει επιβεβαιωθεί και από τις ανακοινώσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Έκανε μεγάλες επιτυχίες στην Ευρώπη, έβγαλε παίκτες και έπαιξε ξανά ωραίο ποδόσφαιρο.

Επίσημο! Ο Πέδρο Μαρτίνς για ακόμα δύο χρόνια στον Ολυμπιακό

Ο Πέδρο Μαρτίνς ποδοσφαιρικά πέτυχε στον Ολυμπιακό, αλλά πέτυχε και στη διαχείριση κρίσεων. Πέτυχε να αντέξει την πίεση και τον παραλογισμό. Κατάφερε και έμεινε όρθιος όταν δέχτηκε βρόμικο πόλεμο από ανθρώπους που σήμερα του σφίγγουν το χέρι και τον συγχαίρουν που ανανέωσε το συμβόλαιό του.

Ο ίδιος ξέρει πολύ καλά ποιος είναι ο περίγυρός του, ξέρει ότι ενοχλήθηκαν ορισμένοι που δεν έπαιζαν οι φίλοι τους, ξέρει ότι έβαλαν και το καλό της ομάδας κάτω από τον εγωισμό τους για να του προκαλέσουν ζημιά. Εκείνος όμως, όρθιος κόντρα και σε αυτούς, κατάφερε και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μεγάλες επιτυχίες γιατί έχει τους καλύτερους συμμάχους. Από τη μία είναι οι οπαδοί που χαίρονται να βλέπουν την ομάδα τους να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και δεν κάνουν διαφορετικές σκέψεις από αυτό που βγάζουν προς τα έξω.

Από την άλλη είναι και η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών. Ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Μαρτινς είναι οι παίκτες του. Όταν τη φετινή σεζόν τα πράγματα ζόρισαν, οι παίκτες έβαλαν πλάτη για τον προπονητή τους. Και νομίζουμε πως έχει μεγαλύτερη βαρύτητα η άποψη του Ματιέ Βαλμπουενά από εκείνων που θέλουν να κάνουν τα παιχνιδάκια τους απλώς για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.

Το πιο ευχάριστο όμως για τον Ολυμπιακό είναι ότι λειτουργεί με ποδοσφαιρική λογική και πως πάει για τρίτη σερί σεζόν με έναν προπονητή που αν μη τι άλλο έχει κάνει έργο.