Ένα μεταγραφικό καλοκαίρι αλλιώτικο απ' όλα

Η κρίση έχει αλλάξει τα δεδομένα και στα μεταγραφικά ζητήματα και είναι βέβαιο ότι έχει δημιουργήσει άλλες ισορροπίες. Πως θα επηρεαστεί και ο Ολυμπιακός.

Ένα μεταγραφικό καλοκαίρι αλλιώτικο απ' όλα

Όσο περνάνε οι ημέρες φουντώνει όλο και περισσότερο η μεταγραφολογία για τον Ολυμπιακό. Είναι άλλωστε σύνηθες φαινόμενο αυτό και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Επειδή πράγματι μπαίνουμε σε μία περίοδο που οι μεταγραφές θα είναι το πρώτο θέμα που θα μας απασχολεί θα πρέπει να έχουμε κάποια πράγματα υπόψη μας.

Η κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός έχει αλλάξει πολλά σε οικονομικό επίπεδο. Ακόμα και κολοσσοί του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα κινηθούν διαφορετικά απ' ότι συνήθιζαν τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό το καλοκαίρι δεν θα έχει καμία σχέση με το καλοκαίρι του 2019.

Σε αυτό το σημείο υπάρχουν υπέρ και κατά τόσο για τους συλλόγους όσο και για τους ποδοσφαιριστές. Οι σύλλογοι θα κατεβάσουν αρκετά τις προσφορές και από την πλευρά του αγοραστή είναι κάτι θετικό, αλλά από την πλευρά αυτού που πουλάει μόνο θετικό δεν είναι.

Ήδη πολλοί σύλλογοι ψάχνουν ευκαιρίες στην Ευρώπη. Ποιες είναι αυτές; Κοιτάζουν παίκτες που να μένουν ελεύθεροι ή που είχαν χαμηλό συμβόλαιο. Αυτό δίνει την ευκαιρία σε παίκτες να ανοίξουν τις πόρτες μεγάλων συλλόγων, αλλά κάνει πιο δύσκολη τη ζωή και άλλων ομάδων που θα κινούνταν με αυτόν τον τρόπο ανεξάρτητα από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη λίστες με ποδοσφαιριστές και ξέρει τι χρειάζεται, αλλά από την άλλη θα βρει και εμπόδια. Θα δει συλλόγους από μεγάλα πρωταθλήματα να μπαίνουν στο δρόμο του προκειμένου να πάρουν έναν ποδοσφαιριστή που είτε μένει ελεύθερος, είτε έχει χαμηλό συμβόλαιο.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός μπορεί να μην δει να έρχονται οι μεγάλες προσφορές για ποδοσφαιριστές που περίμενε ότι θα είχε προτάσεις. Ίσως σε αυτό το σημείο να χαμογελάει ο Πέδρο Μαρτίνς, αλλά μετά από μία τέτοια σεζόν που ανέβηκαν οι αξίες σίγουρα είναι μία κακή συγκυρία για τον σύλλογο. Ήδη οι πρώτες κινήσεις που γίνονται σε όλη την Ευρώπη δείχνουν τις προθέσεις των συλλόγων. Δεν θα διακινηθούν υπέρογκα ποσά και όλοι θα είναι πιο προσεκτικοί.

Αυτό βέβαια δεν είναι και απαραίτητα κακό, διότι είναι αλήθεια ότι είχε χαθεί το μέτρο τα τελευταία χρόνια με ποσά-πρόκληση.