Βασίλης Παυλίδης: Το ταλέντο από τη Γερμανία που έχει… γυαλίσει στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έχει υπό στενή παρακολούθηση τον αριστεροπόδαρο στόπερ της Σάλκε, τον Βασίλη Παυλίδη. Ποια τα δεδομένα για τον νεαρό κεντρικό αμυντικό.

Βασίλης Παυλίδης: Το ταλέντο από τη Γερμανία που έχει… γυαλίσει στον Ολυμπιακό

Ένας ποδοσφαιριστής που έχει ξεχωρίσει το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού και τον έχει υπό παρακολούθηση εδώ και ένα χρόνο περίπου είναι ο Βασίλης Παυλίδης, ο οποίος αγωνίζεται στη Σάλκε. Πρόκειται για τον αδερφό του Βαγγέλη Παυλίδη που είναι συμπαίκτης του Μάριου Βρουσάι στη Βίλεμ.

Ο Βασίλης Παυλίδης αγωνίζεται στην ομάδα Νέων της Σάλκε και ο Ολυμπιακός τον τσεκάρει για τη δική του Κ19. Στον Πειραιά έχουν ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, όμως, τώρα οι συνθήκες φαίνεται πως ωρίμασαν για να γίνει κίνηση.

Ποιος είναι ο Βασίλης Παυλίδης

Πάμε να δούμε ποια είναι τα δεδομένα αυτής της υπόθεσης, η οποία, ωστόσο δεν φαίνεται και τόσο εύκολη όσο δείχνει. Πρώτα απ' όλα ο Βασίλης Παυλίδης μένει ελεύθερος στο τέλος Ιουνίου. Στη Γερμανία υπάρχει ένα περίεργο καθεστώς με ένα συμφωνητικό που υπογράφουν οι ποδοσφαιριστές με τις ομάδες. Αυτό το συμβόλαιο, λοιπόν, που έχει κάνει ο Βασίλης Παυλίδης με τη Σάλκε ολοκληρώνεται στο τέλος Ιουνίου. Ο 17χρονος κεντρικός αμυντικός που έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη έχει γαλουχηθεί ποδοσφαιρικά στη Γερμανία. Το 2017 δοκιμάστηκε από τους "μπλε" και έπεισε τους ανθρώπους της ομάδας να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους.

Ο ίδιος είχε το παράδειγμα του αδερφού του τότε που επίσης είχε φύγει για τη Γερμανία και τη Μπόχουμ και δεν δυσκολεύτηκε σε πολύ μικρή ηλικία να πάρει την απόφαση να ξενιτευτεί και να πάει να παίξει ποδόσφαιρο σε μία ομάδα όπως η Σάλκε. Στα 15 του χρόνια ο Παυλίδης έφυγε για τη Γερμανία και εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήμα. Ο Έλληνας στόπερ πέρσι είχε κάνει μία γεμάτη σεζόν με την Κ19 της Σάλκε και μάλιστα θεωρείται από τα πιο σημαντικά στελέχη της εθνικής ομάδας παίδων της Ελλάδας με την οποία έχει κάνει εννιά συμμετοχές.

Ο Βασίλης Παυλίδης παίζει κατά κύριο λόγο αριστερό στόπερ και γι' αυτή τη θέση τον θέλουν οι Πειραιώτες. Έχει τη δυνατότητα επίσης να αγωνιστεί και στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά και χαφ. Είναι ένα παιδί ύψους 186 εκατοστών και στον Ολυμπιακό έχουν διαπιστώσει πως πρόκειται για έναν παίκτη με τρομερά περιθώρια εξέλιξης που στο μέλλον μπορεί να εκτοξεύσει τη χρηματιστηριακή του αξία.

Στον Πειραιά έχουν δει μία προοπτική σε αυτόν τον ποδοσφαιριστή και γι' αυτό και έχουν κινηθεί για την απόκτηση του. Είναι από τα παιδιά της εθνικής Παίδων που ξεχωρίζει και ήδη στη Γερμανία ακούγονται πολύ καλά λόγια για την εξέλιξη που έχει παρουσιάσει.

Το εμπόδιο για τον Ολυμπιακό

Τα πράγματα, ωστόσο δεν είναι τόσο απλά για τον Ολυμπιακό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν δύο σημαντικά προβλήματα που θα πρέπει να ξεπεράσουν οι Πειραιώτες. Βέβαια οι κινήσεις του γίνονται με μεγάλη προσοχή και γνωρίζοντας ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη προοπτική. Το ένα θέμα έχει να κάνει με την ίδια τη Σάλκε, η οποία έχει κάνει πρόταση ανανέωσης στον Βασίλη Παυλίδη.

Η γερμανική ομάδα δεν σκοπεύει να αφήσει τον ποδοσφαιριστή να φύγει μέσα από τα χέρια της τόσο απλό και οι πληροφορίες από τη Γερμανία αναφέρουν ότι ο παίκτης έχει ήδη δεχτεί πρόταση για νέο συμβόλαιο από την ομάδα στην οποία έχει γαλουχηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής γνωρίζει για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Ξέρει πως οι "ερυθρόλευκοι" τον έχουν στα υπόψη τους και πως παρακολουθούν την πορεία του εδώ και αρκετούς μήνες και δεν είναι αρνητικός.

Το θέμα που… κολλάει τον Βασίλη Παυλίδη έχει να κάνει με την αλλαγή που πιθανότατα θα γίνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας Νέων. Τη φετινή σεζόν ο Παυλίδης έχει παίξει σε μόλις τέσσερα παιχνίδια με τη Σάλκε. Ο τεχνικός της ο Νόρμπερτ Έλγκερτ δεν του δίνει χρόνο συμμετοχής, όμως, οι Γερμανοί αναφέρουν πως θα επιστρέψει ο Φρανκ Φάχρενχορστ. Με τον συγκεκριμένο προπονητή ο Παυλίδης πέρσι έκαμε 21 συμμετοχές παίζοντας κατά κύριο λόγο ως αριστερός στόπερ. Αυτός φαίνεται να είναι ο μοναδικός ενδοιασμός που έχει ο ποδοσφαιριστής, διότι θεωρεί πως με την επιστροφή του παλιού του προπονητή θα βρει ξανά περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην ομάδα του.