Η αντίδραση της Άιντραχτ στις δηλώσεις του Σεμέδο

Η δήλωση του Ρούμπεν Σεμέδο ότι «θα ήθελα μελλοντικά να αγωνιστώ σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό» άνοιξε ουσιαστικά την όρεξη για τα καλά στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και όχι μόνο.

Η αντίδραση της Άιντραχτ στις δηλώσεις του Σεμέδο

Σε μία περίοδο που δεν κουνιέται... φύλλο σε αγωνιστικό επίπεδο, όλο το βάρος έχει πέσει στην «επόμενη μέρα» των ομάδων. Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει, ήδη κάποιες προεργασίες έχουν γίνει, ορισμένες συμφωνίες έχουν ήδη επιτευχθεί και αρκετοί σύλλογοι θεωρώντας ούτως ή άλλως χαμένη την τρέχουσα σεζόν, έχουν αποκλειστικά το μυαλό τους στο 2020-21.

Ο Ολυμπιακός δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Ναι μεν παρακολουθεί την αγορά, ναι μεν κάνει τις κινήσεις του για την επόμενη χρονιά, αλλά για φέτος έχει κάποιες υποχρεώσεις. Να πάρει και τυπικά το πρωτάθλημα, να διεκδικήσει το Κύπελλο και φυσικά το ευρωπαϊκό όνειρο.

Την ίδια στιγμή αρκετοί σύλλογοι εξετάζουν ενδελεχώς το ρόστερ του. Τσιμίκας, Σα, Καμαρά, Σεμέδο, Ομάρ, Σισέ, Μπα, Γκιγιέρμε είναι ορισμένα από τα παιδιά που έχουν προκαλέσει το σοβαρό ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων.

Την Παρασκευή (24/4) ο Ρούμπεν Σεμέδο με μία συνέντευξη που έδωσε σε πορτογαλικό Μέσο («Jogo Alberto») αναφέρθηκε στη βοήθεια που του παρείχε ο Ολυμπιακός για να ξανασυστηθεί στο ευρωπαϊκό κοινό, τόνισε ότι στην παρούσα φάση είναι συγκεντρωμένος στους Πειραιώτες, αλλά δεν έκρυψε την επιθυμία του να μετακομίσει σε μία καλύτερη Λίγκα μελλοντικά.

Οι δηλώσεις του Σεμέδο έφτασαν με... κινηματογραφική ταχύτητα στην Γερμανία, εκεί όπου η Άιντραχτ παρακολουθεί πολύ στενά την περίπτωσή του. Τρίβουν τα χέρια τους στην Φρανκφούρτη, καθώς πιστεύουν ότι μπορούν να τον αποκτήσουν τούτο το καλοκαίρι. Δεν είναι τόσο εύκολο όμως, όσο θέλουν να πιστεύουν στην Άιντραχτ.

Όχι απαραίτητα γιατί υπάρχουν κι άλλοι «μνηστήρες», αλλά επειδή η αξία του Σεμέδο είναι τέτοια που προ κορονοϊού εποχή, μπορούσε να «πιάσει» περισσότερα χρήματα από αυτά που «έπιασε» ο Ποντένσε με την πώλησή του στην Γουλβς.

Η Άιντραχτ έχει φυσικά κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται ότι θα γίνει η μεταγραφή τούτο το καλοκαίρι, ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν σκοπεύει να τον χάσει.

Προφανώς και ο Σεμέδο δεν ήρθε στη χώρα μας για να κάτσει στον Ολυμπιακό μέχρι τα βαθιά ποδοσφαιρικά του γεράματα, αλλά και ο ίδιος τουλάχιστον έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στην ομάδα μου», επιδιώκοντας να βάλει «φρένο» στις... ορέξεις των επίδοξων «μνηστήρων» του. Όπως και να ‘χει πάντως, το καλοκαίρι θα είναι... μεγάλο για τον Σεμέδο. Θα πρέπει να «αμυνθεί» καλά ο Ολυμπιακός για να μην τον χάσει, καθώς αναμένεται οι προτάσεις να πέσουν βροχή.