Ολυμπιακός: Η αγωνία και για τα εισιτήρια διαρκείας

Όλα είναι στον… αέρα στο ποδόσφαιρο και φυσικά ένα θέμα που προβληματίζει και τον Ολυμπιακό είναι τα εισιτήρια διαρκείας τόσο της τρέχουσας σεζόν, αλλά πολύ περισσότερο και της επόμενης.

Ολυμπιακός: Η αγωνία και για τα εισιτήρια διαρκείας

Την 1η Μαρτίου ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον Παναιτωλικό για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Κανείς απ’ όσους βρέθηκαν σε εκείνο το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν φανταζόταν πόσο τυχερός ήταν και φυσικά τι θα ακολουθούσε. Από τότε οι Πειραιώτες έπαιξαν στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και ακολούθησε το κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι με τη Γουλβς για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Έχει περάσει δηλαδή περισσότερο από ένας μήνας ή συγκεκριμένα 49 ημέρες από το ματς με τον Παναιτωλικό στο οποίο ο κόσμος του Ολυμπιακού βρέθηκε στο φαληρικό γήπεδο. Το πότε το «Γ. Καραϊσκάκης» θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του για να υποδεχτεί το κοινό είναι κάτι που παραμένει άγνωστο και είναι ένα ερώτημα στο οποίο κανείς δεν μπορεί να απαντήσει.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε πως το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί, αλλά τα ματς θα γίνουν χωρίς κόσμο. Επίσης δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα αν στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν τα γήπεδα θα φιλοξενούν οπαδούς. Η εξάπλωση του κορονοϊού και το γεγονός πως το εμβόλιο θα αργήσει όπως όλα δείχνουν παρατείνουν τα προληπτικά μέτρα. Όλο αυτό δημιουργεί και κάποια περαιτέρω προβλήματα στους συλλόγους εκτός από τους οπαδούς που δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια.

Το ένα θέμα έχει να κάνει με τους κατόχους διαρκείας της σεζόν που έχει διακοπεί. Αν τα ματς γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, ένας κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας δεν θα παρακολουθήσει πέντε αγώνες για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος και τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ κανείς δεν ξέρει αν σε αυτήν τη λίστα προστεθεί και δεύτερο ευρωπαϊκό παιχνίδι, αφού ήδη ο κόσμος δεν είδε το ματς με τη Γουλβς από τις κερκίδες.

Φυσικά άπαντες αντιλαμβάνονται ότι είναι ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί χωρίς να φέρει ευθύνη ο σύλλογος. Στον Ολυμπιακό ακόμη δεν έχουν εξετάσει πώς θα ενεργήσουν, αφού περιμένουν τις οριστικές εξελίξεις. Και το τονίζουμε, διότι πολύς κόσμος ρωτάει αν θα υπάρξει αποζημίωση στους κατόχους διαρκείας. Είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει την πειραϊκή ΠΑΕ, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν έχει πέσει το θέμα στο τραπέζι.

Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει φυσικά με τα διαρκείας της επόμενης σεζόν. Μη γνωρίζοντας κανείς τι μέτρα θα ισχύσουν τη νέα σεζόν, δεν μπορεί να γίνει και προγραμματισμός για τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας. Μπορεί οι ανακοινώσεις από την ΠΑΕ να γίνονταν γύρω στον Ιούνιο, αλλά η προεργασία είχε γίνει καιρό πριν. Τώρα όλα είναι στον αέρα για ένα θέμα που είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο. Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια είχε καπαρωμένες περίπου 20.000 θέσεις του «Γ. Καραϊσκάκης» με εισιτήρια διαρκείας. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που βασανίζει τους ανθρώπους της ομάδας του Πειραιά, αφού πέρα από το πρακτικό κομμάτι είναι και το οικονομικό.