Οι Άγγλοι συγκρίνουν Τσιμίκα με τον Ρόμπερτσον της Λίβερπουλ!

Στην Αγγλία έχουν φτάσει πλέον σε σημείο, λόγω του ενδιαφέροντος της Λέστερ και της εμπλοκής του ονόματος της Λίβερπουλ, να συγκρίνουν τον Τσιμίκα με τον Ρόμπερτσον των «reds» του Μερσεϊσάιντ.

Οι Άγγλοι συγκρίνουν Τσιμίκα με τον Ρόμπερτσον της Λίβερπουλ!

Η Λέστερ αποδεδειγμένα εξετάζει τον Κώστα Τσιμίκα ως αντικαταστάτη του Μπεν Τσίλγουελ που ετοιμάζει βαλίτσες για άλλες πολιτείες. Μάλιστα, στη Νάπολι επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι τους ότι ο βασικός τους «ανταγωνιστής» στη διεκδίκηση του 24χρονου Έλληνα μπακ δεν θα είναι η Ίντερ, αλλά οι «αλεπούδες». Ακούγεται δε έντονα στην Αγγλία ότι η Λέστερ έχει ξεκινήσει ήδη την προεργασία για να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη όταν θα φτάσει η στιγμή που και με τη... βούλα θα βγει στην αγορά για τον αντι-Τσίλγουελ.

Στο Νησί όμως δεν στέκονται μόνο στα μεταγραφικά σενάρια ή στο γεγονός ότι και η Λίβερπουλ εμφανίζεται ως μία από τις ομάδες που γλυκοκοιτάζουν την περίπτωση του άσου του Ολυμπιακού. Έχουν φτάσει πλέον στο σημείο να τον συγκρίνουν με τον Ρόμπερτσον της Λίβερπουλ που η χρηματιστηριακή του αξία είναι στα 70 εκ. ευρώ και είναι ένας από τους «πυλώνες» της ξέφρενης φετινής πορείας των «reds» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σε αρκετές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι ο Τσιμίκας έχει 7 ασίστ σε 37 παιχνίδια, ενώ ο Ρόμπερτσον χρειάστηκε τέσσερα ματς παραπάνω για να φτάσει τις 7 ασίστ που έχει φέτος ο 24χρονος Έλληνας μπακ. Συν τοις άλλοις, για να αναδείξουν την αξία του Τσιμίκα, τα αγγλικά ΜΜΕ πρόταξαν την ασίστ που έδωσε στον Ελ Αραμπί στο παιχνίδι με την Μπάγερν στο Καραϊσκάκη. Ήθελαν ουσιαστικά να δείξουν ότι δεν μοιράζει ασίστ μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα που είναι χαμηλότερου επιπέδου από το αγγλικό, αλλά και σε επίπεδο Champions League.

Σε αυτό το... παιχνιδάκι σύγκρισης έβαλαν και τον Μπεν Τσίλγουελ, ο οποίος φεύγει από την Λέστερ. Ο Τσίλγουελ έχει 4 ασίστ σε 28 παιχνίδια, με αποτέλεσμα ο Τσιμίκας να εμφανίζεται πιο ουσιαστικός και πιο επικίνδυνος στον δημιουργικό τομέα.