Ολυμπιακός: Το εμπόδιο που δεν υπάρχει για Σεμέδο και Πορτογάλους

Το ενδιαφέρον των Πορτογάλων για τον Ρούμπεν Σεμέδο του Ολυμπιακού δεν είναι τωρινό. Τι έχει φύγει από τη μέση και κάνει πιο εύκολη τη ζωή τους.

Ολυμπιακός: Το εμπόδιο που δεν υπάρχει για Σεμέδο και Πορτογάλους

Είναι απίθανο αυτό που συμβαίνει με το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού. Σχεδόν όλοι οι παίκτες βρίσκονται υπό παρακολούθηση από μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Από αυτή τη λίστα δεν μπορεί να απουσιάζει το όνομα του Ρούμπεν Σεμέδο.

Οι Πειραιώτες έβγαλαν από το ταμείο τους 4,5 εκατ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι για να κάνουν δικό τους τον ποδοσφαιριστή. Ο Πέδρο Μαρτίνς επέμεινε πολύ να γίνει η συγκεκριμένη μεταγραφή και είναι αλήθεια πως ο ποδοσφαιριστής έδειξε με το καλημέρα πως είναι πράγματι μία ηγετική φυσιογνωμία, ενώ είναι στόπερ πολύ υψηλών προδιαγραφών με τρομερή ποιότητα.

Για τον Σεμέδο γίνεται εκτενέστατη αναφορά στον Τύπο της Πορτογαλίας. Αρχικά υπήρχαν δημοσιεύματα για τη Μπενφίκα, αλλά πλέον στο… κόλπο έχουν βάλει τόσο την Πόρτο όσο και την Μπράγκα. Οι Ίβηρες επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του ΦΩΤΟΣ σύμφωνα με το οποίο οι δύο ομάδες "βλέπουν" τον Σεμέδο και ασχολούνται σοβαρά με την περίπτωση του.

Τα ρεπορτάζ στη χώρα της Ιβηρικής θέλουν τον διεθνή στόπερ να βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση και στην Πορτογαλία γνωρίζουν πολύ καλά ότι πλέον έχει ξεπεραστεί ένα πολύ σημαντικό εμπόδιο το οποίο πέρσι δεν τους επέτρεπε να κάνουν κίνηση για τον Σεμέδο. Όταν ο Ολυμπιακός είχε προχωρήσει την υπόθεση του 27χρονου αμυντικού η Πόρτο και η Μπράγκα επιχείρησαν να τον "κλέψουν".

Τότε, όμως, μία ρήτρα που είχε βάλει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεν επέτρεπε σε καμία ομάδα από την Πορτογαλία να τον πάρει. Συγκεκριμένα τα "λιοντάρια" είχαν βάλει ρήτρα πως όποια ομάδα της Πορτογαλίας θα έπαιρνε τον Σεμέδο θα έπρεπε να τους καταβάλει 45 εκατ. ευρώ.

Όπως γίνεται αντιληπτό κανείς δεν μπορούσε να δώσει αυτά τα χρήματα και έτσι έκαναν πίσω. Τώρα όμως αυτό το εμπόδιο δεν υπάρχει και οι Πορτογάλοι το γνωρίζουν καλά και σκοπεύουν να κάνουν κίνηση για τον κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού.