Αυτή η «τρέλα» για τον Τσιμίκα

Ένας πραγματικός χαμός γίνεται σε Μέσα του εξωτερικού για τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος βλέπει να γυρίζουν γύρω του δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή η «τρέλα» για τον Τσιμίκα

Έχει γίνει το αγαπημένο θέμα των ξένων ΜΜΕ. Μέχρι τώρα είχαμε τους Ιταλούς, αλλά πλέον βλέπουμε πως τα πράγματα παίρνουν άλλες διαστάσεις. Αναφερόμαστε φυσικά στον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος από την ημέρα που έχουν διακοπεί οι διοργανώσεις απασχολεί καθημερινά την ειδησεογραφία.

Το ενδιαφέρον της Νάπολι είναι υπαρκτό από τον Ιανουάριο όταν και άσκησε μεγάλη πίεση για να τον πάρει στον ιταλικό νότο. Πλέον στο κόλπο φαίνεται να έχει μπει η Ίντερ, όμως, το θέμα μοιάζει να ξεφεύγει και εκτός Ιταλίας.

Έχει αναπτυχθεί φημολογία και για ενδιαφέρον από την Αγγλία και συγκεκριμένα από τη Λέστερ, ενώ στο… κόλπο έχει μπει και η Γαλατασαράι με τους Τούρκους να γράφουν και για τη Φενερμπαχτσέ.

Βλέπουμε ότι ο Τσιμίκας έχει γίνει ένα από τα πιο "καυτά" ονόματα της θερινής μεταγραφικής περιόδου. Στα πόδια του στρώνεται χαλί εκατομμυρίων, αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να δούμε τι θα συμβεί κι αν ο Έλληνας μπακ δεν θα είναι κάτοικος Ελλάδας.

Πολλοί θεωρούν ότι όλο αυτό που συμβαίνει με τον Τσιμίκα είναι υπερβολικό. Μπορεί πράγματι να γυρίζουν αρκετά εκατομμύρια γύρω από τον Έλληνα μπακ και ονόματα σημαντικών συλλόγων να ασχολούνται μαζί του, αλλά είναι αλήθεια ότι μόνος του το προκάλεσε όλο αυτό.

Ο Τσιμίκας κατάφερε με τη σεζόν που έχει κάνει να αναγκάσει τους Ευρωπαίους να ασχολούνται μαζί του και να είναι έτοιμοι να βγάλουν αρκετά εκατομμύρια από τα πορτοφόλια τους. Και είναι αλήθεια ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τέτοιοι μπακ είναι απαραίτητοι. Ένα παιδί που έχει σταθερότητα από τον Ιούλιο μέχρι τον Μάριο και έχει βρει απέναντι του εξτρέμ-θηρία. Δεν έχει κάνει κοιλιά στη σεζόν, ενώ είναι σημαντικό πως δεν έχει βγάλει ούτε τραυματισμούς. Είναι δικαιολογημένο να "σκοτώνονται" για ένα παιδί 23 ετών που έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης.

Και αυτό είναι που πρέπει να φτιάξει ο Τσιμίκας για τη νέα σεζόν. Αμυντικά και τακτικά φέτος έχει κάνει απίστευτη σεζόν. Και επιθετικά έχει δώσει βοήθειες με επτά ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Θέλει όμως το κάτι παραπάνω. Περιμένει και η ομάδα από έναν τέτοιο μπακ να της δώσει κάτι περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι. Ο Τσιμίκας, όμως, την τελευταία τριετία δουλεύει αλλιώς και είναι βέβαιο ότι θα βελτιώσει και αυτόν τον τομέα του παιχνδιού.