Τέλος η Αγγλία ως επιλογή για Μαρτίνς!

Οι τελευταίες εξελίξεις στους πάγκους των ομάδων της Premier League είναι αποτρεπτικές ως προς το να βρει κάτι ο μάνατζερ του Πέδρο Μαρτίνς στην Αγγλία και για αυτό το λόγο ο Πορτογάλος τεχνικός εξακολουθεί να είναι κοντά στην ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό. Μέχρι να πέσουν όμως οι υπογραφές... 

Τέλος η Αγγλία ως επιλογή για Μαρτίνς!

Εξ αρχής γνωρίζαμε ότι η πρόθεση του Ολυμπιακού ήταν να συνεχίσει του χρόνου με τον Πέδρο Μαρτίνς στο τιμόνι του. Και ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν επίσης θετικός σε αυτή την προοπτική. Απλώς, οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει να τα πουν στο τέλος της χρονιάς ή προς το φινάλε της, όταν οι στόχοι θα είχαν ήδη εκπληρωθεί!

Οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι εξαιρετικές, περιβάλλονται από ένα «δίχτυ» εμπιστοσύνης και για αυτό το λόγο όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν προς την ανανέωση της συνεργασίας τους. Οι πρώτες κουβέντες είχαν ξεκινήσει σε ανύποπτο χρόνο προ δύο μηνών. Ωστόσο, όταν παίζονταν σοβαρά ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη, ήταν απολύτως φυσιολογικό να διαρρεύσει το... αυτονόητο: Ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους και κυρίως ότι υπάρχει θετικό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών, δίχως όμως να υπάρχει κάτι οριστικό.

Δεν ήταν καθόλου τυχαίες οι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς σε διάφορα Μέσα, είτε της πατρίδας του, είτε ακόμα και στην Ρωσία, που έλεγε ότι τον πρώτο λόγο τον έχει ο Ολυμπιακός. Ο Πορτογάλος έχει αποδείξει μάλιστα στο παρελθόν στις προηγούμενες ομάδες του, ότι όταν κάτι τον «χαλάει», το λέει ευθέως και απλώς μετράει αντίστροφα για το «αντίο» του. Αντιθέτως, για τον Ολυμπιακό λέει ότι είναι «το καλύτερο που μου έχει συμβεί»!

Αν υπήρχε μία εκκρεμότητα για το να καθίσουν οι δύο πλευρές στο ίδιο τραπέζι και να μιλήσουν πιο άνετα, δεν ήταν μόνο το οικονομικό σκέλος. Η κύρια εκκρεμότητα αφορά μία δήλωση που κάνει συχνά – πυκνά ο Μαρτίνς. Ποια είναι αυτή; Ότι το όνειρό του είναι να δουλέψει κάποια στιγμή στην Αγγλία και αυτό είναι κάτι που το σεβόταν απόλυτα ο Ολυμπιακός. Αν ερχόταν μία σοβαρή πρόταση από το Νησί, τότε ναι, μπορεί να προέκυπτε εμπλοκή στην υπόθεση. Εκτός κι αν ο μάνατζέρ του παρουσιάσει κάτι άλλο, το ίδιο ελκυστικό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από τη στιγμή που ο Μαρτίνς δεν έχει υπογράψει, όλα τα σενάρια «παίζουν», ασχέτως αν υπάρχει μία αύρα ότι οι δύο πλευρές θα δώσουν τελικά τα χέρια.

Ας μην γελιόμαστε λοιπόν... Για όλους τους προπονητές μία προσφορά από την Premier League αποτελεί όνειρο ζωής. Οπότε, αν συνέβαινε αυτό και ο Μαρτίνς έλεγε στον Ολυμπιακό ότι θα πει «ναι» στην «Χ» πρόταση μίας αγγλικής ομάδας, να είστε σίγουροι ότι στο λιμάνι δεν θα τον έβλεπαν με καθόλου κακό μάτι, ούτε θα του εξαπέλυαν επίθεση. Θα καταλάβαιναν την απόφασή του, γιατί πολύ απλά πατάνε στη γη και δεν είναι στο... διάστημα.

Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις από το Νησί; Τα ευχάριστα νέα για τον Ολυμπιακό είναι ότι ουσιαστικά δεν νιώθει καμία «απειλή» από την Αγγλία. Αυτή τη στιγμή κανένα κλαμπ της Premier League δεν έχει παρουσιάσει την παραμικρή τάση να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή ενόψει της νέας χρονιάς. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε στο top-6 του αγγλικού πρωταθλήματος, αλλά ακόμα και για τις ομάδες από τη μέση της βαθμολογίας και κάτω.

Η πλευρά του Μαρτίνς φυσικά είναι ενήμερη και γνωρίζει πολύ καλά ότι τουλάχιστον στην έναρξη της επόμενης σεζόν, οι πάγκοι των αγγλικών ομάδων είναι ήδη «κλεισμένοι», εκτός κι αν αλλάξει κάτι θεαματικά το επόμενο δίμηνο, κάτι το οποίο όμως δεν φαίνεται στον ορίζοντα και θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη σύμφωνα με τους Άγγλους. Κατά συνέπεια, ο «βραχνάς» της Premier League φεύγει οριστικά για τον Ολυμπιακό και πλέον θα κάτσουν με μεγαλύτερη άνεση να μιλήσουν οι δύο πλευρές το προσεχές διάστημα για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

Για να είμαστε ακριβείς, υπάρχουν δύο ομάδες που έχουν κάποιες εκκρεμότητες με τον πάγκο τους. Συγκεκριμένα, η Γουότφορντ και η Μπόρνμουθ. Και οι δύο έχουν προπονητές που τα συμβόλαιά τους εκπνέουν το καλοκαίρι, η μεν Γουότφορντ τον Νάιτζελ Πίρσον, η δε Μπόρνουθ τον Έντι Χάου.

Ποια είναι όμως η ιδιαιτερότητα και στις δύο περιπτώσεις; Ότι μία εκ των δύο θα παραμείνει στην κατηγορία, η άλλη θα πέσει στην Championship και το κέρδος από την παραμονή στα «σαλόνια» της Premier League θα είναι η αυτόματη ανανέωση της συνεργασίας με τον τωρινό κόουτς. Οπότε, αυτές οι δύο εκκρεμότητες στους πάγκους της Γουότφορντ και της Μπόρνμουθ είναι άνευ ουσίας για τον Πορτογάλο τεχνικό και κατ’ επέκταση για τον Ολυμπιακό.