Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Μια καριέρα ανήσυχη όσο και το πνεύμα του!

Με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση του Ολυμπιακού για συμφωνία με τον mvp του φετινού πρωταθλήματος το fosonline.gr γυρνά πίσω τον χρόνο και καταγράφει την καριέρα του Έλληνα διεθνή

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Μια καριέρα ανήσυχη όσο και το πνεύμα του!

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μονοπωλεί το ενδιαφέρον των τελευταίων ημερών μετά από την ρήξη της σχέσης του με την ΑΕΚ και το fosonline.gr θυμάται το ξεκίνημα της καριέρας του μέχρι σήμερα. Από τα πρώτα του βήματα στον ΠΑΟΚ και την προοπτική της Λίβερπουλ μέχρι την μετακόμιση του στην Ιταλία και το δέλεαρ του Ολυμπιακού.

O ΠΑΟΚ και ο... οικοδόμος Λάζαρος!

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος κάνοντας την διαφορά με την ομάδα της Α.Ε. Νεάπολης κέντρισε το ενδιαφέρον του τότε προπονητή του ΠΑΟΚ Άγγελου Αναστασιάδη ο οποίος τον έφερε στον Δικέφαλο του Βορρά. Μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο οι δύο πλευρές διάλεξαν χωριστούς δρόμους μετά την απόφαση του ποδοσφαιριστή να δοκιμαστεί στην Λίβερπουλ χωρίς την άδεια της ομάδας. Ο Έλληνας διεθνής μετά από δικαστική μάχη έλυσε το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ φεύγοντας με επεισοδιακό τρόπο από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Λίγες μέρες πριν το οριστικό διαζύγιο ο ίδιος δήλωνε «Προτιμώ να γίνω οικοδόμος, παρά να αγωνιστώ ξανά στον ΠΑΟΚ».

Η αρπαγή του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό

Μετά την αποδέσμευση του από τον ΠΑΟΚ οι δύο αιώνιοι κινήθηκαν για την απόκτηση του με τον Παναθηναϊκό να κλέβει από τους Πειραιώτες τον ποδοσφαιριστή μιας και ήταν διακαής πόθος του τότε προέδρου του τριφυλλιού Νικόλα Πατέρα. Είναι ενδεικτικό πως ο πρόεδρος των πρασίνων μετά την καλή εμφάνιση του Χριστοδουλόπουλου στην νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό με 2-1 χάρισε ένα πολυτελές αυτοκίνητο στον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ωστόσο και στον Παναθηναϊκό ο Λάζαρος δείχνει ότι είναι ανήσυχο πνεύμα, αφού σε έναν αγώνα των «πράσινων» στα Πηγάδια, ο ίδιος αποδοκιμαζόταν συνεχώς από τους οπαδούς οι οποίοι του καταλόγιζαν ότι ασχολείται με το... μαλλί του και όχι με το ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα όταν πέτυχε γκολ να στραφεί προς την κερκίδα και να τους... στολίσει και ο ίδιος!

Η ρήξη με τους πράσινους και η προοπτική της Ιταλίας

Με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα ο Λάζαρος αποχώρησε από την Ελλάδα με προορισμό την Ιταλία. Ο ταλαντούχος εξτρέμ συμφώνησε με την Μπολόνια και μετά από ενάμιση χρόνο αποχώρησε σημειώνοντας 3 τέρματα σε 39 συμμετοχές. Επόμενος σταθμός ήταν η Ελλάς Βερόνα ενώ μετά ακολούθησε ο δανεισμός του στην Σαμπτόρια.

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη

Το 2016 ο Χριστοδουλόπουλος υπέγραψε για τρία χρόνια με την ΑΕΚ με αποκορύφωμα την φετινή σεζόν που αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος. Σημαντικότερες στιγμές με την φανέλα των κιτρινόμαυρων ήταν τα δύο γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό, το φάουλ απέναντι στην Ριέκα για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και το τέρμα στο 90' κόντρα στην ΑΕΛ που χάρισε στην Ένωση την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Έπιασε Λιμάνι

Στο σήμερα λοιπόν ο Χριστοδουλόπουλος ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός για συμφωνία δύο ετών. Η δίψα του ίδιου για μία διάκριση με την ερυθρόλευκη σε συνδυασμό με την επιστροφή του συλλόγου στις επιτυχίες συντελούν σε μία ελπιδοφόρα συνεργασία.