Γι' αυτό πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος

Μόνο καταστροφικές είναι οι φωνές που θέλουν να διακοπεί το ελληνικό πρωτάθλημα και να μην εξαντληθούν τα περιθώρια που δίνει η UEFA. Σε πόσο κόσμο θα προκαλέσει ζημιά μία τέτοια απόφαση.

Γι' αυτό πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος

Αυτή την περίοδο εκείνο που προέχει είναι η υγεία όλων των πολιτών. Γι' αυτό άλλωστε και η κυβέρνηση έχει ρίξει εκεί όλο της το βάρος έχοντας πάρει σκληρά μέτρα. Πρώτα απ' όλα πρέπει να περάσει αυτός ο εφιάλτης που ζούμε όλοι μας και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Επίθεση Τσέφεριν στους Βέλγους: «Δεν γίνεται να ζητάς βοήθεια και μετά να ενεργείς έτσι!»

Μέχρι να περάσει όμως, θα πρέπει να ετοιμάζουμε και με τον καλύτερο τρόπο την επόμενη μέρα. Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ΠΑΕ της Super League προκειμένου να συζητηθεί τι θα γίνει με το πρωτάθλημα που έχει διακοπεί.

Υπήρξαν φωνές που ζήτησαν διακοπή του πρωταθλήματος εδώ και τώρα. Το χειρότερο είναι ότι υπήρξαν και φωνές που στήριξαν αυτή την άποψη χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες. Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Η UEFA δίνει το περιθώριο σε όλες τις λίγκες να τελειώσουν κανονικά παίζοντας ακόμη και τον Ιούλιο.

Παρέμβαση Μαρινάκη στην πρόταση Αλαφούζου για διακοπή της Super League

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πει ότι «με διακοπή παίρνω και το πρωτάθλημα, αφού έχει επικυρωθεί η βαθμολογία». Κι όμως ο Ολυμπιακός ήταν υπέρ της άποψης να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και να τελειώσει κανονικά. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δεν χωράνε μικροπολιτικές. Εκείνο που προέχει είναι το κοινό καλό και το κοινό συμφέρον.

Και θα έπρεπε όλοι να τηρούν μία πιο υπεύθυνη στάση έχοντας στο μυαλό τους πόσος κόσμος ζει από το ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές. Οι δημοσιογράφοι, οι εφημερίδες, τα κανάλια, τα ραδιόφωνα, τα σάιτ, όλοι ζουν από το ποδόσφαιρο. Είναι αδιανόητο να είναι υπέρ της διακοπής και συνάμα της αγωνιστικής απραξίας για αρκετούς μήνες. Με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται στην καταστροφή.

Δεν είναι μόνο το σινάφι το δικό μας που ζει από το ποδόσφαιρο. Είναι πολύς κόσμος που βγάζει το ψωμάκι του από αυτή την ιστορία και είναι υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Είναι κόσμος που πολλοί δεν σκέφτονται. Τα ξενοδοχεία που καταλύουν οι αποστολές, οι σεκιούριτι, οι καντίνες που στήνονται έξω από τα γήπεδα και πάρα πολύς κόσμος ακόμη.

Προσέξτε, δεν λέμε να γίνει το πρωτάθλημα με το ζόρι, αλλά αν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Η UEFA θέλει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και γι' αυτό δίνει τη δυνατότητα να παιχτεί ποδόσφαιρο όλο το καλοκαίρι.

Προέχει η δημόσια υγεία και από τη στιγμή που όλα θα είναι νορμάλ και οι επιστήμονες θα ανάψουν το πράσινο φως, καλό θα είναι να αρχίσει το πρωτάθλημα. Μην οδηγηθούμε σε στραγγαλισμό των μικρών ομάδων και φυσικά όλων όσων ζουν από το άθλημα. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο να πορευτεί ενωμένο και να σχεδιάσει την επόμενη μέρα. Μόνο έτσι θα πάει μπροστά σε μία περίοδο που όλα είναι ρευστά και δύσκολα.