Παρέμβαση Μαρινάκη στην πρόταση Αλαφούζου για διακοπή της Super League

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, έστειλε μήνυμα ενότητας  στην τηλεδιάσκεψη της Super League, ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος πρότεινε την οριστική διακοπή έχοντας συμμάχους τον Άρη, τον Πανιώνιο και τον Παναιτωλικό

Παρέμβαση Μαρινάκη στην πρόταση Αλαφούζου για διακοπή της Super League

Η τηλεδιάσκεψη της Super League την Πέμπτη (4/2) βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους διοικούντες των ομάδων να προσπαθούν να βρουν λύση ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγελής Μαρινάκης, έστειλε μήνυμα ενότητας. Συγκεκριμένα, ζήτησε «να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, αυτό επιτάσσουν οι καιροί και να εξαντλήσουμε τα περιθώρια βλέποντας ανάλογα πώς εξελίσσεται ο ιός.

Ο Ολυμπιακός δεν θα βάλει μπροστά το ατομικό συμφέρον του αλλά ποιο είναι το καλύτερο για όλες τις ομάδες, ακόμα κι αν χάσει κάτι ο Ολυμπιακός, για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για όλο το ποδόσφαιρο. Αλλά η όποια λύση πρέπει να είναι καθαρή.

Να έχουμε ανάδειξη πρωταθλητή, ποιος να είναι πρώτος, δεύτερος, τρίτος, τέταρτος ακόμα και τελευταίος και λοιπά. Να τελειώσει με ξεκάθαρο τρόπο το πρωτάθλημα για να μπορεί να ξεκινήσει με ξεκάθαρο τρόπο. Ούτε παύλες, ούτε τελείες, ούτε άνω τέλειες».

Από τη μεριά του, την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος πρότεινε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος.

Ο ισχυρός άνδρας των «πρασίνων» στο διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού που γίνεται πρότεινε τη διακοπή του πρωταθλήματος χωρίς να γίνουν οι αγώνες κατάταξης.

«Οποιαδήποτε σκέψη για επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι ανεδαφική», τόνισε ο κ. Αλαφούζος που βρήκε σύμμαχο τόσο τον Άρη, όσο επίσης τον Παναιτωλικό (ζήτησε οι ομάδες να παραμείνουν 16) αλλά και τον Πανιώνιο, καθώς όπως είπε ο Χρήστος Δάρας η κορύφωση της πανδημίας θα ολοκληρωθεί στο τέλος Απριλίου, άρα θα χαθεί και ο Μάιος.

Συζητήσεις πάντως για διακοπή έχουν γίνει και από ομάδες που σήμερα δεν τάχθηκαν υπέρ της, καθώς το κόστος αν συνεχιστούν οι αγώνες θα είναι δυσβάσταχτο (π.χ. από τα συμβόλαια παικτών).

Το πιο πιθανό είναι να δοθεί μια παράταση, χρονικό περιθώριο 20 ημερών (η ΑΕΚ αλλά και άλλες ομάδες πρότειναν παράταση μέχρι τις 24/4) και στη συνέχεια να παρθεί η οριστική απόφαση, αφού επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Από εκεί και πέρα, τον λόγο πήρε και ο εκ των αντιπροέδρων των «ερυθρόλευκων» Τάκης Αγραφιώτης και είπε: «Γιατί ο κύριος Μπέος εμφανιζόταν δίπλα στον κύριο Λούτσο και σαν υποβολέας τού έλεγε τι να πει; Ως τι παρίσταται ο κύριος Μπέος;». Επίσης, ο κ. Αγραφιώτης ρώτησε τον αντιπρόεδρο του Βόλου αν ξέρει ελληνικά ή αν ήθελε μεταφραστή, όπως δηλώνεται ο Μπέος στα φύλλα αγώνα του Βόλου.