Στον μικρόκοσμο της Super League

Ο κορονοϊός έχει ήδη προκαλέσει προβλήματα στο ποδόσφαιρο, αλλά οι μεγάλοι σύλλογοι στη Γερμανία δείχνουν τον δρόμο για να μην πέσει το επίπεδο και της επόμενης σεζόν.

Στον μικρόκοσμο της Super League

Αυτές οι δύσκολες ημέρες είναι τροφή για σκέψη και προβληματισμό. Πολλές φορές τέτοιες ζόρικες καταστάσεις βγάζουν σε καλό. Συσπειρώνουν τους ανθρώπους, τους φέρνουν πιο κοντά και στο τέλος, αφού νικήσουν, κάτι καλό θα βγει από αυτή την ιστορία.

Στην Ελλάδα σε λίγες ημέρες θα συμπληρώσουμε έναν μήνα από τα τελευταία παιχνίδια που έγιναν για τη Super League. Στη συνέχεια ο… προγραμματισμός που υπήρχε ανέβαλε την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ και μετά… ήρθε ο κορονοϊός για να διακοπούν τα πάντα.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Παίρνουμε αφορμή από την κίνηση που έκαναν στη Γερμανία οι Ντόρτμουντ, Μπάγερν Μονάχου, Λειψία και Λεβερκούζεν. Οι τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στο Champions League συγκέντρωσαν 20 εκατομμύρια ευρώ και τα παρέδωσαν στην ομοσπονδία. Εκείνη θα αποφασίσει πώς θα διανείμει στις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες της Bundesliga και της Bundesliga 2.

Λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός αρκετές ομάδες τα έχουν βρει σκούρα και θα αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα. Είναι μία κίνηση για να ενισχυθούν οι σύλλογοι που έχουν πληγεί σοβαρά από αυτό τον εφιάλτη και να μπορέσουν να είναι ανταγωνιστικοί και στο επόμενο πρωτάθλημα.

Οι Γερμανοί βλέποντας αυτή τη λαίλαπα αντιλαμβάνονται πως αν οι «μικροί» δεν ενισχυθούν θα πέσει το επίπεδο του επόμενου πρωταθλήματος. Και όλα αυτά σε μία χώρα και σε μία λίγκα που είναι σαφώς πιο ισχυρή από την ελληνική.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα ουδείς το έχει σκεφτεί αυτό. Ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του και άλλοι παρακαλάνε να μη συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Φυσικά δεν μπορούν οι μεγάλοι να φτάσουν τα οικονομικά επίπεδα της Γερμανίας και δεν το αναφέρουμε γι' αυτό, αλλά θα έπρεπε να προβληματίσει αυτή η κατάσταση και να αναζητήσουν λύσεις.

Πρώτα απ' όλα θα έπρεπε να προβληματίσει τους μεγάλους, διότι αν συνεχιστεί αυτή η ιστορία και δεν τελειώσει το πρωτάθλημα, την επόμενη σεζόν θα υπάρχουν ομάδες οι οποίες με το ζόρι θα συμπληρώνουν δεκαοκτάδα και με το ζόρι θα βγάλουν τη σεζόν. Δεν θα μπορούν να πληρώσουν ούτε τους ποδοσφαιριστές τους και το ενδιαφέρον θα μειωθεί κι άλλο.

Δεν είναι αργά για να αντιληφθούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο πως το γενικό καλό είναι αυτό που φέρνει κέρδη και στον καθένα μεμονωμένα. Αυτές οι δύσκολες στιγμές είναι μία καλή ευκαιρία για να βγει πιο δυνατό και το ποδόσφαιρο στην πατρίδα μας, αλλά αν κρίνουμε από τις μικροπολιτικές των τελευταίων ημερών δεν υπάρχει καμία ελπίδα για κάτι τέτοιο. Απλώς όλοι θα θαυμάζουν την Bundesliga και την Bundesliga 2 και θα απορούν για το επίπεδο και τα γεμάτα γήπεδα.