Η διακοπή στο Βέλγιο και η ελληνική λίγκα που έχει πρωταθλητή

Οι Βέλγοι αποφάσισαν να ακυρώσουν τα play off και εξετάζουν την επικύρωση της βαθμολογίας. Στην Ελλάδα έχει συμβεί αυτό και υπάρχει πρωταθλητής.

Η διακοπή στο Βέλγιο και η ελληνική λίγκα που έχει πρωταθλητή

Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές. Τα όσα συμβαίνουν σε όλο τον πλανήτη δεν έχουν προηγούμενο με τον κόσμο να κλείνεται στα σπίτια του και να πολεμάει με τον αόρατο εχθρό όπως τον χαρακτηρίζει οι αρχηγοί όλων των κρατών.

Είναι πολύ δύσκολες στιγμές για όλους με τη δημόσια υγεία να μπαίνει πάνω απ' όλα. Αυτό έχει προτεραιότητα τούτη τη στιγμή για όλο τον πλανήτη. Να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης γρήγορα και με τις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Όλες αυτές τις ημέρες γίνεται μεγάλη κουβέντα για το ποδόσφαιρο και για το τι θα συμβεί με τα πρωταθλήματα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA. Η ομοσπονδία δεν μπορεί να πάρει καμία απόφαση και τα έχει αφήσει όλα στον αέρα. Στην Ελλάδα υπάρχει η άποψη ότι δίπλα στη σεζόν 2019-2020 θα πρέπει να μπει μία παύλα. Να μην υπάρξει δηλαδή πρωταθλητής.

«Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια», μπορεί να πει κάποιος που είναι εντελώς έξω από αυτή την ιστορία. Δεν θα έχει και άδικο, αλλά είναι ένα θέμα και αυτό που θα απασχολήσει όταν η ζωή όλων μας επιστρέψει στην κανονικότητα. Στο ΦΩΣ σας αναλύσαμε και την περασμένη εβδομάδα ότι στον Ολυμπιακό θεωρούν πως είτε τελειώσει βίαια το πρωτάθλημα είτε γίνουν τα play off ο τίτλος δεν χάνεται.

Και είναι αλήθεια ότι δεν τους λείπει ένα πρωτάθλημα, άλλωστε τι 44, τι 45. Από τη στιγμή, όμως, που τα πράγματα έχουν έρθει έτσι σίγουρα θα πρέπει να παρθεί και κάποια απόφαση γι' αυτή τη σεζόν. Επί της ουσίας, όμως στην Ελλάδα τσάμπα γίνεται αυτή η κουβέντα γιατί έχει πρωταθλητή, διότι έχει τελειώσει η κανονική περίοδος και έχει επικυρωθεί και η βαθμολογία με τον Ολυμπιακό πρώτο είτε με +7 είτε με +14.

Το Βέλγιο έδειξε το δρόμο σε όλους για το τι θα συμβεί στις περισσότερες λίγκες. Την Τρίτη οι Βέλγοι αποφάσισαν ότι το πρωτάθλημα θα διακοπεί. Συμφώνησαν όλες οι ομάδες να μην διεξαχθούν τα play off, διότι ο Υπουργός υγείας έχει ανακοινώσει ότι τα περιοριστικά μέτρα θα συνεχιστούν για οκτώ εβδομάδες.

Στο Βέλγιο αυτή τη στιγμή η Κλαμπ Μπριζ είναι 15 βαθμούς μπροστά από τη Γάνδη. Τα σενάρια που υπάρχουν είναι δύο. Το ένα θέλει να γίνεται και η τελευταία αγωνιστική για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος και το άλλο να επικυρωθεί η βαθμολογία όπως έχει. Στην Ελλάδα έχει τελειώσει η κανονική περίοδος και έχει επικυρωθεί και η βαθμολογία.

Η υγεία όλων των πολιτών είναι πάνω απ' όλα αυτή τη στιγμή. Μόνο αυτό έχει σημασία και όλα τα άλλα γίνονται. Άλλωστε ένα πρωτάθλημα περισσότερο και ένα λιγότερο ελάχιστη σημασία έχει…