Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Συνεχίζεται η κακοκαιρία που σαρώνει ένα μεγάλο μέρος της χώρας. Εύβοια, Σποράδες, Ανατολική Θεσσαλία, Δωδεκάνησα και Κρήτη θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένονται έντονα φαινόμενα σε τουλάχιστον πέντε περιοχές.

Επισημαίνεται πάντως ότι το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με που εκδόθηκε την Τρίτημε κόκκινη προειδοποίηση επικαιροποιείται σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και υποβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με πορτοκαλί προειδοποίηση.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη (14-10-2026) αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου. Παράλληλα προβλέπονται τοπικά πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο.

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α) Στην Εύβοια έως αργά το απόγευμα.

β) Στις Σποράδες και την ανατολική Θεσσαλία (ν.Μαγνησίας) έως το απόγευμα.

γ) Στα Δωδεκάνησα έως το βράδυ.

δ) Στην Κρήτη (κυρίως ν. Χανίων, ν. Ρεθύμνου) έως αργά τη νύχτα.

Τοπικά πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο έως αργά τη νύχτα, εντάσεως 8 με 9 μποφόρ.

Πηγή: In.gr



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110