Κλήρωση play offs-play out: Πότε κληρώνει, οι ημερομηνίες των αγώνων και δυο λόγοι να αναβληθούν

Γιατί μπορεί να αναβληθούν οι αγώνες play offs και play out - Η κλήρωση και οι ημερομηνίες των αγώνων

Κλήρωση play offs-play out: Πότε κληρώνει, οι ημερομηνίες των αγώνων και δυο λόγοι να αναβληθούν

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και πλέον οι ομάδες ζουν στους ρυθμούς των play offs και τον play out. Πρόκειται για μια διαδικασία από την οποία θα προκύψει η τελική κατάταξη. Θα μάθουμε δηλαδή τον πρωταθλητή, τις υπόλοιπες ομάδες που θα βγουν στην Ευρώπη, αυτή που θα υποβιβαστεί απευθείας κι αυτή που θα παίξει μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι αγώνες για τα play offs (θέσεις 1-6) θα αρχίσουν το προσεχές Σαββατοκύριακο και για τα play out (θέσεις 7-14) μια εβδομάδα αργότερα.

Οι ημερομηνίες των αγώνων για τα play offs (θέσεις 1-6) έχουν ως εξής: 8/3, 15/3, 22/3, 5/4, 12/4, 26/4, 3/5, 9/5, 13/5, 17/5.

Οι ημερομηνίες των αγώνων για τα play out (θέσεις 7-14) έχουν ως εξής: 15/3, 22/3, 5/4, 12/4, 26/4, 3/5, 10/5.

Super League: Έτσι διαμορφώνεται η μάχη των playoffs και playouts!

Η κλήρωση

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί αφού επικυρωθεί η βαθμολογία στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., η οποία αναμένεται να γίνει την τετάρτη 4 Μαρτίου. Βέβαια δεν αποκλείεται να μην επικυρωθεί η βαθμολογία καθώς υπάρχει ακόμα εκκρεμότητα με τις αποφάσεις για το μετοχολόγιο της Ξάνθης και τα περί πολυϊδιοκτησίας με τον ΠΑΟΚ. Ίσως αυτό σημαίνει αναβολή της κλήρωσης, κατά συνέπεια αναβολή και της έναρξης των αγώνων.

Ο κορονοϊός

Υπάρχει και δεύτερος λόγος που μπορεί να οδηγήσει σε αναβολή και συγκεκριμένα ο κορονοϊός. Το ενδεχόμενο για αναβολή ή διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών λόγω κορονοϊού δεν αποκλείεται ανέφερε σε σχετική ενημέρωση της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

«Η εισήγηση των ειδικών, υπό τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ήταν καθησυχαστική. Μας ενημέρωσαν ότι δεν συντρέχει λόγος, με τις παρούσες συνθήκες, οποιασδήποτε παρέμβασης και έκτακτων μέτρων στη διεξαγωγή των αθλητικών συναντήσεων για τις επόμενες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, η εισήγηση αυτή μπορεί να αλλάξει, εάν τα δεδομένα, που καταφθάνουν στους αρμοδίους, επιβάλλουν διαφορετικούς χειρισμούς», αναφερόταν σε αυτή.