Το σόλο του Τσιμίκα και η ομάδα του… ΙΚΑ

Ο Κώστας Χαλέμος σχολιάζει στο ΦΩΣ το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και τα όσα συνέβησαν στην 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Το σόλο του Τσιμίκα και η ομάδα του… ΙΚΑ

Στη μάχη της χρονιάς, ο παράτολμος Τσιμίκας έκανε τον ΠΑΟΚ να φαίνεται απόμαχος και τους παίκτες του σαν συνταξιούχοι. Ο Ολυμπιακός με τη νίκη 1-0 πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα ενόψει των πλέι οφ και είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Πιστεύει κανείς ότι μπορεί να ανατραπεί αυτό το +5 στην κορυφή;

Η μάχη ήταν χαρακωμάτων… Οχυρωμένες οι δυο ομάδες δεν τολμούσαν να ξεμυτίσουν από φόβο μη βρεθούν εκτεθειμένες. Ήταν φανερό πως μόνο μια παράτολμη ενέργεια θα ανέτρεπε τις ισορροπίες. Κι ένας τρελός που θα την αναλάμβανε. Αυτός ήταν ο Κώστας Τσιμίκας που στο 49΄ πήδησε έξω από τη γραμμή άμυνας και έκανε έφοδο προς την περιοχή του ΠΑΟΚ με «εφ όπλου λόγχη» που θα έλεγαν και στο στρατό.

Σε εκείνη την αποφασιστική στιγμή για την έκβαση της μάχης σημαντικό ρόλο έπαιξαν δυο από τα πριν κινήσεις των «στρατηγών»: ο Μαρτίνς που ξεκίνησε τον Ραντζέλοβιτς αντί του Μασούρα και ο Φερέιρα που έβαλε στο τέρμα τον Πασχαλάκη αντί του Ζίφκοβιτς. Ο Πασχαλάκης απέκρουσε πρόχειρα τη μπάλα στο σουτ του Τσιμίκα και ο Ρατζέλοβιτς που παρακολουθούσε τη φάση «ανάγκασε» τον Γιαννούλη να τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας του.

Έτσι κρίθηκε το ντέρμπι… Στο χορτάρι της Τούμπας. Γιατί το ποδόσφαιρο δεν παίζεται με τα… πανό αλλά με τα πόδια και το μυαλό…. Ο Ολυμπιακός τα είχε και τα δυο στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς. Είχε και κάτι ακόμη. Μια στιβαρή διαιτησία. Ο Γερμανός Στίλερ έκλεισε τα αυτιά στη βουή της εξέδρας κι άνοιξε τα μάτια του στη φάση με το γκολ του Βαρέλα. Κόντρα στα φαντάσματα που πλανιόνταν φέτος στην Τούμπα είδε κι έκρινε σωστά. Παρέδωσε μαθήματα για το πώς το VAR πρέπει να λειτουργεί…

Η AEK αγωνίστηκε σε άδειο γήπεδο λόγω της τιμωρίας της αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να νικήσει 3-0 τον ΟΦΗ σε ένα ματς που τέλειωσε πριν καν αρχίσει, αφού στο 9΄ το σκορ ήταν κιόλας 2-0. Ο κοντούλης Βέρντε ψήλωσε την ομάδα του Καρέρα με τα δυο γκολ που σημείωσε.

Ο μόνος κερδισμένος από το ματς της Τρίπολης ήταν ο… Γιώργος Δώνης που αποθεώθηκε από τους φίλους του Παναθηναϊκού μετά το τέλος της αναμέτρησης (1-1) με τον Αστέρα η οποία εξελίχθηκε σε… δημοψήφισμα υπέρ του Έλληνα προπονητή στη «διαμάχη» του με τους Αλαφούζο-Ρόκα για τον σχεδιασμό της ομάδας της νέας περιόδου. Θα κέρδιζε και ο Παναθηναϊκός (τον αγώνα) αν δεν μεσολαβούσε η ανόητη αποβολή του Ζαχίντ ο οποίος κατάφερε να πάρει δυο κίτρινες μέσα σε 8 λεπτά, την δεύτερη για διαμαρτυρία! Κι επειδή πολλές επικρίσεις έχει δεχθεί το VAR, οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε τη συμβολή στον σωστό καταλογισμό του πέναλτι αλλά και της επανάληψής του κατά την εκτέλεση του Μακέντα.

Η Λαμία έκανε όνειρα πλέι-οφ για 52 λεπτά, διάστημα στο οποίο προηγήθηκε 2-0 του Άρη, από δυο γκολ του Χρήστου Αραβίδη που έκανε εντυπωσιακή επιστροφή στα ελληνικά γήπεδα, σκοράροντας μετά από 469 ημέρες. Ό,τι έχτισε όμως ο 32χρονος επιθετικός το γκρέμισαν μέσα σε τρία λεπτά οι συμπαίκτες τους και από εκεί που η ομάδα ήταν αγκαλιά με τα πλέι-οφ βρέθηκε στα πλέι – άουτ.

Ο Ατρόμητος βρήκε γκολ μετά από επτά παιχνίδια στο πρωτάθλημα και με τη νίκη 1-0 επί της Ξάνθης διατηρεί μαθηματικές πιθανότητες για να συμμετάσχει στα πλέι-οφ. Ο Ανδρούτσος ήταν αυτός που έσπασε το ρόδι. Αν θα φέρει τύχη θα φανεί την τελευταία αγωνιστική καθώς στον Ατρόμητο δεν φτάνει μόνο μια νίκη επί του Άρη, θέλει και συνδυασμό αποτελεσμάτων. Η Ξάνθη έχει πάρει από καιρό τον κατήφορο και δεν έβαλε φρένο ούτε στο Περιστέρι.

Ο Βόλος υποδέχθηκε την ΑΕΛ ή αλλιώς ο Μπέος «φιλοξένησε» τον Κούγια. Οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0 και οι παράγοντές τους στα λόγια… Το αποτέλεσμα δεν εξυπηρέτησε καμιά από τις δυο ομάδες που έχασαν κάθε ελπίδα να μπουν στα πλέι-οφ. Θα τα ξαναπούν πλέον στα πλέι άουτ…

Στο ντέρμπι των ουραγών ο Παναιτωλικός νίκησε 1-0 τον διαλυμένο Πανιώνιο και πήρε διαφορά 7 πόντων ενόψει των πλέι άουτ. Αν γλυτώσει τον υποβιβασμό θα πρέπει να ανάψει λαμπάδα στον σκόρερ Φάρλεϊ Ρόσα.