ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Αν έχει καλές «στημένες μπάλες»

Κομβικής σημασίας ο τρόπος με τον οποίο ο Ολυμπιακός θα αξιοποιήσει τις στατικές φάσεις του. Όπως φυσικά και ο τρόπος που θα αντιμετωπίσει τα «στημένα» του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Αν έχει καλές «στημένες μπάλες»

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός λοιπόν… Λίγες ώρες απέμειναν για το πρώτο επεισόδιο από τα πέντε που θα παιχτούν έως το τέλος της σεζόν ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η πρώτη πράξη θα παιχτεί στην Τούμπα το απόγευμα της Κυριακής (23/2, 19.30) και ο Πέδρο Μαρτίνς ποντάρει – μεταξύ άλλων – αρκετά στο πώς θα εκμεταλλευτούν οι ποδοσφαιριστές του τις στατικές φάσεις.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μοιάζουν στον συγκεκριμένο τομέα. Αξιόπιστοι όταν επιτίθενται, αναξιόπιστοι όταν αμύνονται… Οι «ερυθρόλευκοι» αρκετές φορές έχουν αποβάλει το άγχος τους από μία «στημένη μπάλα», το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Πού θα το δεις - Καφετέριες, πρακτορεία σε όλη τη χώρα που έχουν PAOK TV

Εκτίμησή μας είναι ότι το ματς θα πάει αρκετά στη δύναμη. Οι δύο προπονητές έχουν «διαβάσει» καλά την αντίπαλη ομάδα. Ο μεν Μαρτίνς θα κοιτάξει να κλείσει τους διαδρόμους από τις πτέρυγες για να μην αξιοποιήσει ο ΠΑΟΚ το μεγαλύτερό του ατού σε δημιουργικό επίπεδο. Σχεδόν τα μισά του γκολ τα έχει πετύχει με προσπάθειες από τα πλάγια. Φυσικά υπάρχει και ειδικό σχέδιο εξόντωσης του Μίσιτς.

Εκείνο που περιμένει μεταξύ άλλων ο Μαρτίνς είναι τα καλά χτυπήματα του Βαλμπουενά, είτε έχει να κάνει με σέντρες και τελικές προσπάθειες στην κανονική ροή του ματς, είτε έχει να κάνει με χτυπήματα φάουλ ή κόρνερ. Το δεύτερο τον απασχολεί ιδιαίτερα τον Πορτογάλο τεχνικό, γιατί έχει διαπιστώσει ότι ο ΠΑΟΚ «πονάει» όταν αμύνεται στις στατικές φάσεις. Και ο Ολυμπιακός φυσικά αντιμετωπίζει τα προβλήματά του, ειδικά όταν επιλέγει ο Μαρτίνς να παίξει με «ζώνη» τα «στημένα».

Επειδή είναι ένα παιχνίδι που το πιθανότερο είναι να μην έχει αρκετές φάσεις, από τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι η σκοπιμότητα και η φουλ τακτική θα «παίξουν μπάλα», ο τεχνικός του Ολυμπιακού πολύ φυσιολογικά έχει ρίξει βάρος στις στατικές φάσεις, βλέποντας ότι ο ΠΑΟΚ «νοσεί» στον συγκεκριμένο τομέα. Από την άλλη φυσικά, οφείλουν και οι «ερυθρόλευκοι» να αποφύγουν ορισμένα παιδικά λάθη που έχουν κάνει κατά τη διάρκεια της σεζόν όταν είναι σε συνθήκες άμυνας στις «στημένες μπάλες», γιατί και ο «Δικέφαλος» έχει δείξει ότι είναι επίσης μία πολύ καλά δουλεμένη ομάδα σε αυτό το κομμάτι όταν εκείνη στήνει την μπάλα για φάουλ ή κόρνερ.

Κατά τ’ άλλα, ο Μαρτίνς είναι σίγουρος ότι αν βάλει την ενδεκάδα που είχε χρησιμοποιήσει με την Άρσεναλ («παίζεται» μία θέση ανάμεσα σε Χασάν ή Ελ Αραμπί), η φρεσκάδα στα πόδια των ποδοσφαιριστών του δεν θα λείψει. "Καθρέφτης" φυσικά είναι το γήπεδο. Οι απαντήσεις θα δοθούν το βράδυ. Εδώ που τα λέμε όμως, δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά. Αν δούμε προσεκτικά τους παίκτες που ανέβηκαν στην Θεσσαλονίκη, δύο μπορούν να διεκδικήσουν φανέλα βασικού. Ο ένας είναι ο Χασάν που έχει όντως τις πιθανότητές του αν και ο Μαρτίνς θα περιμένει έως την τελευταία στιγμή τον Ελ Αραμπί και ο άλλος ο Φορτούνης που δεν είναι στο 100%. Ποιος από τους υπόλοιπους της 21άδας είναι σε θέση να διεκδικήσει με σοβαρές αξιώσεις φανέλα βασικού; Δείτε ξανά την αποστολή και απαντήστε εσείς στο ερώτημα...

Πολλά λοιπόν θα κριθούν από τον Βαλμπουενά, τον οποίο σίγουρα έχει «σημαδέψει» ο Φερέιρα. Πολλά όμως θα εξαρτηθούν και από το πώς θα τροφοδοτηθεί ο φορ. Δεν φτάνει ένας Βαλμπουενά. Πρέπει να βγει μπροστά και ο Γκιγιέρμε. Ειδικά αυτός! Αν εμφανιστεί ο κανονικός Γκιγιέρμε στην Τούμπα, τότε και δημιουργικά θα ανέβει επίπεδο ο Ολυμπιακός, αλλά και ανασταλτικά. Ο Μίσιτς δεν θα βρίσκει τόσο εύκολα χώρους να κάνει τις κούρσες του από τον άξονα, αν ο Βραζιλιάνος σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και κακά τα ψέματα, ο Μίσιτς είναι ο... μισός ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Το μοναδικό δίλημμα του Μαρτίνς για την ενδεκάδα

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Χωρίς τρεις επιθετικούς η «ερυθρόλευκη» αποστολή για Τούμπα