Παρέμβαση Ολυμπιακού στον Δικαστή - Καρπετόπουλος: «Υποβιβάστε την Ξάνθη, γιατί...»

Στον αθλητικό δικαστή της Super League ξεκίνησε πριν από λίγο η απολογία της ΠΑΕ Ξάνθη για την μετοχική της σύνθεση, μετά την εισήγηση ΕΕΑ για ανάκληση του πιστοποιητικού της και τον υποβιβασμό της ομάδας. Στην εκδίκαση εκπροσωπείται και η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Παρέμβαση Ολυμπιακού στον Δικαστή - Καρπετόπουλος: «Υποβιβάστε την Ξάνθη, γιατί...»

Ξεκίνησε η απολογία της ΠΑΕ Ξάνθη στον αθλητικό δικαστή της Super League, για την μετοχική της σύνθεση, μετά την εισήγηση ΕΕΑ για ανάκληση του πιστοποιητικού της και τον υποβιβασμό της ομάδας.

Συνολικά είναι παρόντες 13 δικηγόροι, πέντε από την Ξάνθη και από τον Ολυμπιακό, δύο από τον Πανιώνιο και ο Αλέξης Κούγιας.

Παρόντες στα γραφεία της Λίγκας οι νομικοί Δημήτρης Καρπετόπουλος, Λίνα Σουλούκου, Αθανάσιος Τσιρωνάς, Ιάκωβος Βενιέρης, Ιωάννης Χατζησαββάογλου καθώς και ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει πρόσθετη παρέμβαση.

Κούγιας: «Αποφασίστε αποβολή και υποβιβασμό της Ξάνθης. Να μας επιστραφούν οι βαθμοί»

Στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος βρίσκεται και ο διευθυντής επικοινωνίας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Νίκος Γαβαλάς.

Την Ξάνθη εκπροσωπούν νομικά οι Κορίνα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Χριστοδούλου (νομικοί του Πολυχρόνη Συγγελίδη, εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ), Χρήστος Δετσαρίδης, Γιώργος Στράτος (εκπροσωπούν την ΠΑΕ), Χάρης Δασκαλάκης (για λογαριασμό του Χρήστου Πανόπουλου).

Ο Πανιώνιος με τους νομικούς του Χάρη Γρηγορίου και Δόξα Τσαγκαράκη θα ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση και στην υπόθεση της μετοχικής σύνθεσης της ακριτικής ομάδας.

Ο νομικός του Ολυμπιακού Δημήτρης Καρπετόπουλος ζήτησε υποβιβασμό της Ξάνθης γιατί «η Ξάνθη είναι σε τροχιά εισόδου στο πλέι οφ. Η συμμετοχή της στα πλέι οφ θα αλλοιώσει τους όρους του ανταγωνισμού. Εμείς κάναμε την καταγγελία και έχουμε έννομο συμφέρον».

Επίσης, η κ. Σουλούκου ζήτησε να ισχύει αναδρομικά η ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής, να ακυρωθούν όλα τα αποτελέσματα της Ξάνθης δηλαδή.


Καρπετόπουλος, νομικός Ολυμπιακού: «Ειπώθηκε ότι η ΕΕΑ έλεγξε το φάκελο, μπορούσε να δει την παράβαση. Ωστόσο αυτό συγκρούεται με το ότι δεν έχει μεσολαβήσει η γνωστοποίηση της εγγραφής στο βιβλίο μετόχων...».

Χατζησαββάογλου, δικηγόρος Ολυμπιακού: «Η μεταβίβαση ήθελε να αποκρύψει την πολυιδιοκτησία. Στο πόρισμα ο λόγος που χαρακτηρίζεται η παράβαση βαρεία, προκύπτει από το γράμμα του νόμου. Η μεταβίβαση εξυπηρετούσε το συνολικό σχέδιο της πολυιδιοκτησίας, για να την αποκρύψει. Ζητάμε τον υποβιβασμό και στα πλαίσια του άρθρου 69 αλλά και του 77, του νόμου».

Τσιρωνάς, νομικός Ολυμπιακού: «Άλλη η παράβαση του 69,3 άλλο πράγμα το παράρτημα α. Το παράρτημα α αναφέρεται σε μη χορήγηση ή ανάκληση του πιστοποιητικού. Τι σημαίνει ανάκληση: η ανάκληση πιστοποιητικού είναι πάντοτε εκτελεστή πράξη. Η διατύπωση «ελεγχεται ως προς τη βασιμότητα», αν θα πρέπει να εφαρμοστεί είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους ότι δεν είναι δυνατόν μια εκτελεστή διοικητική πράξη να ελέγχεται από ένα όργανο νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου (σ.σ. όπως είναι η Σούπερ Λιγκα). Το πόρισμα της ΕΕΑ είναι πλήρως αιτιολογημένο, δεν μπορείτε να προχωρήσετε σε εξέταση του. Διοικητικό όργανο ουσιαστική επανάκριση της υπόθεσης, δεν μπορεί να κάνει. Η απόφαση της ΕΕΑ είναι εκτελεστή πράξη».

Σουλούκου, νομικός Ολυμπιακού: "Η όποια τροποποίηση του Νόμου δεν θα πρέπει να κατατείνει σε τροποποίηση του πειθαρχικού κώδικα. Για να αποκατασταθούν κάποιες εντυπώσεις της Ξάνθης, για παραδρομή και λάθος, η παραβίαση έγινε Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2018. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι η μεταβίβαση δεν έγινε τον Δεκέμβριο του 2018. Τον Μάριο του 2019 δόθηκε άδεια για μεταβίβαση, εκεί όμως δεν δόθηκε το προσύμφωνο. Τον Αύγουστο του 2019 η Ξάνθη δηλώνει ξανά ότι μέτοχος της είναι η viamar, το ίδιο έκανε και στην ΕΕΑ. Γνωστοποίησε τη μεταβίβαση αλλά δεν άλλαξε το μετοχολόγιο της».