Κούγιας: «Αποφασίστε αποβολή και υποβιβασμό της Ξάνθης. Να μας επιστραφούν οι βαθμοί»

Η παρέμβαση του Αλέξη Κούγια στον αθλητικό δικαστή της Super League για την Ξάνθη.

Κούγιας: «Αποφασίστε αποβολή και υποβιβασμό της Ξάνθης. Να μας επιστραφούν οι βαθμοί»

Στα γραφεία του αθλητικού δικαστή της Super League όπου εκδικάζεται η υπόθεση του μετοχολογίου της Ξάνθης βρίσκεται και ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας παρενέβη και ζήτησε τον υποβιβασμός της Ξάνθης, αλλά και την επιστροφή βαθμών στους αγώνες με την ακριτική ομάδα.

Παρέμβαση Ολυμπιακού στον Δικαστή - Καρπετόπουλος: «Υποβιβάστε την Ξάνθη, γιατί...»

Ο κ. Κούγιας είπε: «Παρεμβαίνουμε υπέρ του σκεπτικού της ΕΕΑ που είναι μια ανεξάρτητη αρχή. Η ΠΑΕ ΑΕΛ λέει ότι δεν είναι γνωμοδότηση αλλά δεσμευτική εισήγηση, το πειθαρχικό όργανο δεν μπορεί να διερευνήσει τη διάπραξη της παράβασης αλλά να επιβάλλει ποινές. Η παράβαση έγινε προ της έναρξης του πρωταθλήματος. Η Ξάνθη παραπλάνησε τα μέλη της ΕΕΑ και της χορήγησαν πιστοποιητικό συμμετοχής. Η ίδια επιτροπή που το χορηγεί, φαίνεται να το ανακαλεί. Αυτό μόνο μπορείτε να αποφασίσετε την αποβολή και τον υποβιβασμό της. Αν επιβάλλεται ποινή υποβιβασμού, η Ξάνθη έχει 29 βαθμούς και εφόσον εμείς κερδίσουμε, είναι βέβαιο ότι θα είμαστε η 6η ομάδα στη βαθμολογία. Αν υποβιβαστεί, πρέπει σε όλες οι ομάδες από έναρξη του πρωταθλήματος, να μας επιστραφούν οι βαθμοί. Μπορεί να καταλήξουμε και στην 5η θέση. Έχουμε άμεσο συμφέρον. Με την αναστολή τι έγινε;.

Αποκρύπτουν, αποκρύπτουν την μεταβίβαση. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να επιβάλετε ποινές. Δεν έχετε καμία δυνατότητα να διερευνήσετε αυτά που διερεύνησε η ΕΕΑ.

Είναι ανεξάρτητη αρχή με πορίσματα δεσμευτικά. Αυτό το παραδέχθηκε και η Ξάνθη με την προσφυγή στο διοικητικό Εφετείο. Αν δεν είχαν την πεποίθηση ότι αυτό είναι μια δέσμευση, δεν θα έκαναν αυτή την ενέργεια. Αυτό που έχετε να δείτε είναι τι, από τη μία να αποφανθείτε αν πρόκειται για μια εκτελεστή απόφαση και θα περιοριστείτε σε επιβολή ποινών και το δεύτερο αφού ξεπεράσετε το πρώτο που ανέφερα, είναι το ποια θα είναι η κύρωση. Θα εφαρμόσετε το 69, παράγραφος 3-12 να υποβιβάσετε την Ξάνθη για την ανάκληση του πιστοποιητικού;

Προστατευόμενο αγαθό ποιο είναι; Το ποδόσφαιρο; Τότε πρέπει να επιβάλλεται τον υποβιβασμό. Αν είναι η κοινωνική συνοχή τότε να επιβάλλεται τις ποινές της τροπολογίας. Τους ρώτησα τι έγινε με την προσωρινή διαταγή, δεν απαντούν άρα υπάρχει απόρριψη.

Αν είχαμε προσωρινή διαταγή, αυτό θα είχε γίνει σημαία σήμερα. Εχουμε μια εμπλοκή διαφόρων διαδικαστικών πράξεων που σας οδηγεί μόνο να επιβάλλεται ποινές.

Δεν απαντήθηκε ποτέ, μία και μοναδική ερώτηση, γιατί έγινε η μεταβίβαση. Η Ξάνθη είναι από τις κερδοφόρες ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου, διαχρονικά. Κατασκεύασαν προπονητικό κέντρο που είπαν ότι ήταν για την Εθνική, με χρήματα του κράτους, με πρόεδρο τους τον Γκιρτζίκη που τότε ήταν ταμίας στην ΕΠΟ, με ξένα χρήματα δηλαδή και την πρώτη μέρα που λειτούργησε κάηκε, πήραν και την αποζημίωση δηλαδή.

Ο Συγγελίδης έχει βαφτίσει τον γιο μου, κακώς βέβαια. Δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί τους»