Ολυμπιακός: Το επόμενο βήμα κατά ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Η καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά ΠΑΟΚ και Ξάνθης και το άρθρο 35 περί αποβολής από το πρωτάθλημα. Η καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Ολυμπιακός: Το επόμενο βήμα κατά ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Τα επόμενα νομικά βήματά του ετοιμάζει ο Ολυμπιακός και αναμένεται να καταγγείλει ΠΑΟΚ και Ξάνθη στο διοικητικό συμβούλιο της Super League για την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια.

Υπόθεση ΠΑΟΚ - Ξάνθη: Την Παρασκευή (21/2) το μετοχολόγιο, τη Δευτέρα (24/2) η πολυϊδιοκτησία!

Την αποκάλυψη έκαναν οι νομικοί εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, Λίνα Σουλούκου, Ιωάννης Χατζησαβάογλου και Δημήτρης Καρπετόπουλος. Με την καταγγελία της η ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα ζητήσει αποβολή από το πρωτάθλημα μέχρι να αποσύρουν οι δυο ΠΑΕ τις προσφυγές τους από τα πολιτικά δικαστήρια.

Αυτό προβλέπει το άρθο 35 του ΚΑΠ, το οποίο αναφέρει: ε) Εφ’ όσον προσφεύγει Ένωση-μέλος της Ε.Π.Ο., με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., της επιβάλλεται χρηματική ποινή από πέντε (5.000,00) έως δέκα (10.000,00) χιλιάδες Ευρώ και ποινή προειδοποίησης αφαίρεσης της άδειας διεξαγωγής πρωταθλημάτων και εάνπαρά την προειδοποίηση τριάντα (30) ημέρες μετά επιμένει στο ένδικο βοήθημα, τότε πάλι με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο, της αφαιρείται η άδεια διεξαγωγής πρωταθλημάτων ενώ δεν αποκλείεται η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων που προβλέπονται στο Καταστατικό της Ε.Π.Ο.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν ήδη καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, διότι ΠΑΟΚ και Ξάνθη προσέφυγαν στο Διοικητικό Εφετείο για μια διαφορά που έγκειται στο αθλητικό δίκαιο. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός προσέφυγε και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέσα σε ένα μήνα ΠΑΟΚ και Ξάνθη θα πρέπει να αποσύρουν την προσφυγή τους στο Διοικητικό Εφετείο, γιατί αλλιώς κινδυνεύουν με αποβολή από το πρωτάθλημα.