Το ρίσκο με την αγορά των «ελεύθερων»

Οι Σακό, Βάις και Αλεσαντρινί τα πιο σοβαρά ονόματα, αλλά και με πολύμηνη απουσία από τη δράση.

Το ρίσκο με την αγορά των «ελεύθερων»

Ο τραυματισμός του Σουντανί είναι λογικό να τροφοδότησε μεταγραφικά σενάρια σε κύκλους μάνατζερ. Άλλωστε για τρεις μέρες ακόμα είναι ανοικτή η αγορά για μεταγραφές ελεύθερων ποδοσφαιριστών. Ωστόσο, στο υπάρχον ρόστερ υπάρχουν παίκτες στους οποίους μπορεί να στηριχθεί ο Μαρτίνς. Το αν θα ανταποκριθούν είναι μία άλλη συζήτηση. Καθαρά στο χέρι των Μορ, Λάζαρου, Λοβέρα και Ραντζέλοβιτς είναι το αν θα καταφέρουν να καλύψουν το κενό του Σουντανί. Μεταγραφική συζήτηση έχει ξεκινήσει κυρίως σε επίπεδο Τύπου και ατζέντηδων, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει παίκτη.

Άλλωστε, στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν ευκαιρίες, ούτε «λαχεία». Κυρίως ρίσκο εμπεριέχει μία μεταγραφική κίνηση ελεύθερου παίκτη. Πρώτα απ’ όλα δεν κυκλοφορεί ποδοσφαιριστής με τα στοιχεία του Σουντανί στην αγορά ως ελεύθερος. Δεν υπάρχει παίκτης που θα μπορούσε να παίξει εξτρέμ, δεύτερος επιθετικός και σέντερ φορ. Αυτή τη στιγμή τα πιο σοβαρά ονόματα είναι ο πρώην «ερυθρόλευκος» Βλάντιμιρ Βάις, ο 24χρονος Σενεγαλέζος Ντιαφρά Σακό και ο 30χρονος Γάλλος Ρομέν Αλεσαντρινί. Πρόκειται για καλούς ποδοσφαιριστές, όμως, υπάρχει και ένα «αλλά». Προέρχονται από πολύμηνη αποχή.

Οπότε, μέχρι να καταλάβουν πού ήρθαν, μέχρι να προσαρμοστούν στο πλάνο του προπονητή, μέχρι να καταλάβουν τι ακριβώς τους ζητάει ο Μαρτίνς, μπορεί να φτάσουμε στον… Μάιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν «καίγεται» για μεταγραφή, παρότι οι «κεραίες» στο λιμάνι είναι ανοικτές 365 μέρες τον χρόνο. Από την άλλη, οι Βάις, Σακό και Αλεσαντρινί είχαν προταθεί τον Γενάρη στον Ολυμπιακό και είναι δεδομένο ότι οι μάνατζέρς τους έσπευσαν να τους ξαναπροτείνουν, μαθαίνοντας τα μαντάτα για τον Σουντανί. Καλό λοιπόν είναι να ρίξουμε μία ματιά στο πότε ήταν οι τελευταίοι τους αγώνες και κατά πόσο θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό έως το τέλος της σεζόν.

Από τον Οκτώβριο Αλεσαντρινί και Βάις

Ο Αλεσαντρινί που έμεινε ελεύθερος από τους Λος Άντζελες Γκάλαξι και θέλει να βρει ομάδα στην Ευρώπη, από τον περσινό Απρίλιο έως τον περασμένο Οκτώβριο ήταν εκτός με πρόβλημα στο γόνατο! Τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 25 Οκτωβρίου 2019. Άρα 3,5 μήνες είναι εκτός δράσης. O Γάλλος αγωνίζεται κυρίως ως δεξί εξτρέμ και δευτερευόντως αριστερός εξτρέμ. Δεν παίζει ούτε στον άξονα, ούτε ως δεύτερος κυνηγός. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Βάις που φαίνεται να πιέζει από την πλευρά του να ξαναπιάσει λιμάνι, ο Σλοβάκος έμεινε ελεύθερος από την Αλ Γκαράφα του Κατάρ στις αρχές του χρόνου. Διανύει το 31ο έτος της ηλικίας του και έχει περάσει τα τελευταία 6 χρόνια στην Αραβία. Αντιμετώπισε στο παρελθόν σοβαρά προβλήματα τραυματισμού με τα πόδια του, ενώ το τελευταίο του παιχνίδι καταγράφηκε στις 3 Οκτωβρίου 2019. Δηλαδή πάνω από 4 μήνες.

Από πέρσι ο Σακό

Ο Σακό έμεινε ελεύθερος από την Ρεν χωρίς να «γράψει» στο πρώτο μισό της σεζόν έστω μία συμμετοχή. Θα πρέπει να πάμε στην περσινή αγωνιστική περίοδο. Η τελευταία του παρουσία ήταν στις 26 Μαΐου 2019 με τη φανέλα της Μπούρσασπορ. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έχει 9 μήνες έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. Ο Σενεγαλέζος είναι κυρίως φορ, αλλά παίζει και στα «φτερά».