Να, γιατί θέλει τους "5" ο Μαρτίνς

Τσιμίκας, Σιώπης, Μανθάτης, Σάλιακας και Μάνος θα περάσουν τις πύλες του Ρέντη. Πως κέρδισαν τον Πορτογάλο και άναψε το πράσινο φως.

Να, γιατί θέλει τους "5" ο Μαρτίνς

Οι δανεικοί που έχει ο Ολυμπιακός είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα και ένα μεγάλο στοίχημα για τον Πέδρο Μαρτίνς. Είναι πολύ δύσκολη δουλειά να καταφέρει ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» να πάρει ό,τι καλύτερο από αυτή την κατηγορία ποδοσφαιριστών. Ο 47χρονος κόουτς χωρίς δισταγμό είπε τα ονόματα παικτών που θα αγωνίζονται με τη φανέλα της ομάδας τη νέα περίοδο ή τουλάχιστον θα βρίσκονται στην προετοιμασία.

Οι τέσσερις από αυτούς είναι δανεικοί και ο άλλος είναι μεταγραφή που έγινε πριν λίγες εβδομάδες. Ας δούμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και πως κατάφεραν να κερδίσουν τον προπονητή έτσι ώστε να τον αναγκάσουν να ανάψει το πράσινο φως προκειμένου να περάσουν τις πύλες του Ρέντη.

Το "πολυβόλο" της Football League και ο... Ολλανδός

Ξεκινάμε με τον Δημήτρη Μάνο, ο οποίος δεν είναι δανεικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Ο 23χρονος επιθετικός έχει βγάλει μάτια στη Football League με τη φανέλα του ΟΦΗ. Είναι ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας με 24 γκολ και 10 ασίστ στο ενεργητικό του. Ο Μάνος αποκτήθηκε πριν λίγους μήνες από την ομάδα του Πειραιά, αφού τα κατορθώματα του με τη φανέλα του ΟΦΗ προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού.

Περνάμε στην κατηγορία των δανεικών και ξεκινάμε από τον Κωνσταντίνο Τσιμίκα. Το περασμένο σαββατοκύριακο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με τη φανέλα της Βίλεμ στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Σε όλες τις διοργανώσεις στην Ολλανδία ο Τσιμίκας έκανε 37 συμμετοχές και είχε στο ενεργητικό του 6 γκολ και 4 ασίστ. Ο δανεισμός του 21χρονου άσου στην ολλανδική ομάδα έληξε και επιστρέφει στον Ολυμπιακό με τις ευλογίες του Μάρτινς. Ο «Τσίμι» έχει γνωρίσει πρωτοφανή αποθέωση στην Ολλανδία από τον κόσμο της Βίλεμ και ήταν από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισε ο Μαρτίνς.

Για τον Γιώργο Μανθάτη διαβάσατε στο fosonline.gr τη Δευτέρα το βράδυ ότι γυρίζει οριστικά στον Ολυμπιακό. Έληξε ο δανεισμός του στα Γιάννενα και με τη σειρά του θα ακολουθήσει την αποστολή στο Ζέεφελντ. Με τη φανέλα του ΠΑΣ ο Μανθάτης έκανε 34 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχοντας στο ενεργητικό του τρεις ασίστ. Είναι ένας παίκτης που θα κληθεί να πείσει τον Μαρτίνς πως αξίζει μία θέση στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων».

Ο... κοντός, ο "δικός" του εξτρέμ και ο μπακ που έλαμψε

Επόμενος της παρέας είναι ο Μανώλης Σιώπης, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι έκανε όλη την προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, έπαιξε στο ματς με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι και στη συνέχεια εξαφανίστηκε από τον Χάσι με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός στον Πανιώνιο. Ο 23χρονος χαφ με τη φανέλα των «κυανέρυθρων» τη φετινή σεζόν έκανε 22 συμμετοχές με μία ασίστ. Δεν ήταν από τις καλύτερες του χρονιές και αυτό οφείλεται στους τραυματισμούς. Η σεζόν μάλιστα τελείωσε για εκείνον στις 10 Απριλίου με θλάση στον προσαγωγό. Βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας την οποία και θα συνεχίσει μέχρι το τέλος του μήνα. Είναι παίκτης, ωστόσο που προέρχεται από τα σπλάχνα του συλλόγου και ξέρει καλά τον Ολυμπιακό.

Κλείνουμε με τον Μανώλη Σάλιακα ένας παιδί για το οποίο είναι πολλοί εκείνοι που θεωρούν πως θα έπρεπε να έχει πάρει ευκαιρία στον Ολυμπιακό. Ο 21χρονος άσος έχει δοθεί δανεικός στον ΑΟΧ Κισσαμικό και με τη φανέλα του έχει 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 4 γκολ και 6 ασίστ. Ο Σάλιακας μπορεί να παίξει δεξί μπακ και εξτρέμ. Όσοι παρακολουθούν τι κάνουν οι δανεικοί ξέρουν πως ο Σάλιακας ήταν εξαιρετικός και την περασμένη σεζόν με τη φανέλα της Καρμιώτισσας στην Κύπρο. Στο ενεργητικό του είχε 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με πολύ καλά παιχνίδια στα πόδια του.

Τους παραπάνω τους κατονόμασε ο Πέδρο Μαρτίνς και ίσως να μην είναι οι μοναδικοί που θα επιστρέψουν στο προπονητικό κέντρο. Σε αυτό το θέμα γίνονται ζυμώσεις και ο Μαρτίνς αναζητεί ό,τι καλύτερο. Κοινός παρονομαστής των τεσσάρων επίσης είναι πως πρόκειται για παιδιά από την Ακαδημία, τα οποία έχουν επίγνωση της κατάστασης και θα αντιμετωπίσουν διαφορετικά τις δυσκολίες της ερχόμενης σεζόν.