Ολυμπιακός: Ο γρίφος της ευρωπαϊκής λίστας

Τη Δευτέρα θα δηλώσει ο Ολυμπιακός την ευρωπαϊκή του λίστα στην UEFA, ποια είναι τα διλήμματα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ολυμπιακός: Ο γρίφος της ευρωπαϊκής λίστας

Ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη του στη Nova απέφυγε να απαντήσει για τη λίστα που θα δηλώσει τη Δευτέρα στην UEFA για τα παιχνίδια με την Άρσεναλ. Είναι μία απόφαση που δεν είναι απλή και το είχε παραδεχτεί και τον Σεπτέμβριο.

Ας δούμε, όμως ποια είναι τα δεδομένα που υπάρχουν και τι μπορεί να κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός. Από τον Ολυμπιακό έφυγαν τέσσερις ποδοσφαιριστές (Μπενζιά, Μεριά, Ποντένσε, Γκερέρο), οι οποίοι ήταν δηλωμένοι στην ευρωπαϊκή λίστα. Οι «ερυθρόλευκοι» από αυτούς μόνο τους τρεις μπορούν να αντικαταστήσουν, διότι η UEFA δίνει τη δυνατότητα μόλις τριών αλλαγών.

Έτσι διαμορφώθηκε το ρόστερ του Ολυμπιακού

Το θέμα είναι ποιοι θα μπουν. Θεωρητικά ο Μπα είναι φαβορί, διότι έχει γίνει βασικό στόπερ. Στο αποψινό παιχνίδι με τη Ξάνθη ενδέχεται να παίξει βασικός ο Σισέ και αν αυτό γίνει πρόκειται για ξεκάθαρο μήνυμα για τη λίστα. Έτσι κι αλλιώς στη λίστα έχει τρία στόπερ (Σεμέδο, Αβραάμ, Σισέ) ο Μαρτίνς και το σκέφτεται αν αξίζει να βάλει και τέταρτο. Είναι ένα θέμα που απασχολεί τον Μαρτίνς.

Ο Χιλάλ Σουντανί μοιάζει να είναι σίγουρος (όσο επιτρέπεται αυτό να το γράψουμε) για την ευρωπαϊκή λίστα. Ο Αλγερινός έμεινε εκτός τον Σεπτέμβριο, αλλά έχει κάνει αρκετά καλά ματς στην Ελλάδα και ο Μαρτίνς έχει παραδεχτεί πως αξίζει να πάρει θέση. Αν καπαρώσει τη μία θέση ο Αλγερινός μένουν ακόμα δύο.

Στην εξίσωση γι’ αυτές τις δύο θέσεις είναι οι Κώστας Φορτούνης, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους. Για τον δεύτερο φαίνεται δύσκολο, αφού και τώρα εμφάνισε σημάδια κόπωσης, ενώ ο πρώτος έχει περισσότερες πιθανότητες. Προσθέστε και τα νέα αποκτήματα, Καφού, Εμρέ Μορ και Χασάν και τότε καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι το έργο.

Ο Μαρτίνς θα ζυγίσει όλες τις παραμέτρους για τις αποφάσεις που θα πάρει για την ευρωπαϊκή λίστα και δεν είναι τόσο απλό όσο μοιάζει. Η λίστα θα δηλωθεί στην UEFA την ερχόμενη Δευτέρα (03/02).