Ξάνθη - ΟΦΗ 2-2: Με Φοσέ και VAR (highlights)

Με γκολ του Φοσέ στις καθυστερήσεις η Ξάνθη έσωσε την παρτίδα (2-2) στα Πηγάδια με τον ΟΦΗ.

Ξάνθη - ΟΦΗ 2-2: Με Φοσέ και VAR (highlights)

Ξάνθη και ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στα Πηγάδια και ο, τι άξιζε από το ματς ήταν τα τελευταία δέκα λεπτά. Μέχρι το 84’ οι κρητικοί προηγούνταν και οι δυο ομάδες κακοποιούσαν το θέαμα, αλλά στη συνέχεια το ματς πήρε φωτιά!



Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σχεδόν αμέσως ο ΟΦΗ προηγήθηκε με την Ξάνθη να φέρνει στα ίσια το παιχνίδι σώζοντας την παρτίδα. Μετά την ήττα του Ατρομήτου μάλιστα οι δυο ομάδες είναι για τα καλά στο παιχνίδι της εξόδου στην Ευρώπη.

Σε γενικές γραμμές ο ΟΦΗ είχε τον έλεγχο του αγώνα, καθώς ήταν πολύ καλός το πρώτο μέρος εκμεταλλευόμενος την κακή εικόνα της Ξάνθης ειδικά στη μεσαία γραμμή.

Οι χαφ των ακριτών δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν, έκαναν εύκολα λάθη και οι κρητικοί έβγαιναν με αξιώσεις στην επίθεση χάνοντας ευκαιρίες. Μάλιστα ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει δυο τα γκολ του όταν ο Νέιρα γλίστρησε σε εκτέλεση πέναλτι και έκανε… πάσα στον εαυτό του με συνέπεια να ακυρωθεί το γκολ που σημείωσε!

Στο β΄μέρος και ειδικότερα στα τελευταία δέκα λεπτά η Ξάνθη ανέβασε την πίεσή της, έγινε πιο επιθετική και κατάφερε να ισοφαρίσει με δυο γκολ του Φοσέ αλλά και τον διαιτητή Παπαδόπουλο πάντως να πηγαίνει ξανά και ξανά στο VAR για να πάρει την τελική του απόφαση. Είναι δε, χαρακτηριστικό ότι με το ματς στο 99’ δεν άφησε να εκτελεστεί το κόρνερ που είχε κερδίσει η Ξάνθη υποστηρίζοντας πως είχε εκπνεύσει κατά πολύ ο χρόνος των καθυστερήσεων προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες στους γηπεδούχους.

MIKΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Πηγάδια
ΞΑΝΘΗ-ΟΦΗ 2-2
Σκόρερ: 84', 91'Φοσέ - 38' (πεν) 87' Φιγκεϊρέδο
Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Κάρτες: Κασάδο, Αμπάντ, Τεσέιρα, Μπαξεβανίδης, Κάστρο -Κοροβέσης, Κουτρουμπής, Νέιρα, Σωτηρίου, Μαρινάκης

Συνθέσεις:
ΞΑΝΘΗ: Άμπαντ, Λισγάρας, Τεσέιρα, Κοβάσεβιτς, Σόσα(46' Καρασαλίδης), Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Μπαριέντος, Τζουριτσκοβίτς(65' Ντε Αμορίμ), Τέρκι(46' Φοσέ), Κάστρο

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Κουτρουμπής(86' Νάστος), Νέιρα, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο, Βαζ(67' Μπράουν), Στάικος, Μεγιάδο, Κοροβέσης