Η ταπεινότητα του σπουδαίου Βαλμπουενά

Ο Ματιέ Βαλμπουενά παίρνει από το χέρι τον Ολυμπιακό και τον διατηρεί στην κορυφή του πρωταθλήματος σε μία περίοδο που κάθε ματς είναι "χρυσάφι".

Η ταπεινότητα του σπουδαίου Βαλμπουενά

Το παιχνίδι με τον Άρη ήταν από αυτά που χαίρεται ο κόσμος να βλέπει. Ένα ωραίο ματς με γρήγορο ρυθμό, πολλά γκολ, ευκαιρίες και δοκάρια. Ο Άρης ήρθε να παίξει ποδόσφαιρο όπως είπε και ο Ένινγκ και το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Γιατί λεπτομέρειες και λάθη είναι το ποδόσφαιρο.

H κριτική των παικτών: Η αυτού μεγαλειότης... Ματιέ Βαλμπουενά!

Βέβαια εκτός αυτών ο Ολυμπιακός έχει την τύχη να διαθέτει έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή που έχει πετύχει τα πάντα στην καριέρα του και στο ματς με τον Άρη πάλι ήταν όλη η ομάδα. Ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτελεί το κόρνερ για να γίνει το 1-0, βγάζει μία φανταστική μπαλιά για να κάνει το 3-1 ο Ομάρ, κερδίζει και εκτελεί το πέναλτι για το 4-1 και γενικά ήταν παντού μέσα στο γήπεδο.

Ολυμπιακός-Άρης 4-2: Καταιγιστικός στην επίθεση

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ματιέ δήλωσε πως "αν δεν είσαι ταπεινός δεν μπορείς να πετύχεις". Είναι μία πραγματικότητα, μία αλήθεια που τη συναντάμε σε όλες τις στιγμές της ζωής. Ο Γάλλος στη συνέχεια τόνισε πως στον Ολυμπιακό δεν αισθάνεται ότι έχει πετύχει. Μπορεί να καθορίζει σχεδόν κάθε ματς με τις ενέργειες του, αλλά ο ίδιος παραμένει ο πιο σκληρός κριτής του εαυτού του.

Ένα γήπεδο τον αποθέωνε στο παιχνίδι με τον Άρη και εκείνος παραμένει ταπεινός. Και ταπεινός δεν είναι μόνο γι' αυτά που λέει, αλλά και γι' αυτά που κάνει στο γήπεδο. Έχει πατήσει όλο το γήπεδο στο ματς με τον Άρη, κάνει τάκλιν και "σκυλιάζει" για να κάθε φάση. Δεν φοβάται να βάλει τα πόδια του στη φωτιά και ίσως άλλος στη θέση του να προστάτευε τον εαυτό του με τις κλοτσιές που έχει δεχτεί στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Βαλμπουενά συνεχίζει να αποδεικνύει πως είναι σημαντικός και καθοριστικός για τον Ολυμπιακό. Είναι ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά και βασικά έχει στο αίμα του τον πρωταθλητισμό. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον έκανε αλλαγή στο ματς με τον Άρη και δείχνει διάθεση να τον διαχειριστεί διαφορετικά από εδώ και πέρα για να τον έχει υγιή έως το τέλος.