H κριτική των παικτών: Η αυτού μεγαλειότης... Ματιέ Βαλμπουενά!

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού για την εμφάνιση τους στο παιχνίδι κόντρα στον Άρη. Ξεχώρισε ο Ματιέ Βαλμπουενά. Όποτε έπαιρνε την μπάλα, οι αμυντικοί του Άρη έκαναν τον σταυρό τους. Μαγεία!

H κριτική των παικτών: Η αυτού μεγαλειότης... Ματιέ Βαλμπουενά!

ΣΑ: Η αλήθεια είναι ότι ο Πορτογάλος έδειξε σε κάποια σημεία του παιχνιδιού να μην πατάει καλά. Σαν να εμφάνισε μία χαλαρότητα που δεν επιτρεπόταν. Δεν ήταν μόνο η τραγική του έξοδος στο ακυρωθέν γκολ του Ρόουζ. Ναι μεν είχε κάποιες επεμβάσεις, αλλά σε γενικές γραμμές δεν ήταν ο Σα που ξέραμε.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ στον Ολυμπιακό και το πανηγύρισε δεόντως σε μία περίοδο που ακούγονται πολλά για το μέλλον του. Η σημερινή του εικόνα πάντως παρέπεμπε σε μία εμφάνιση ενός ποδοσφαιριστής που το μυαλό του είναι αποκλειστικά στο λιμάνι και πουθενά αλλού.

ΣΕΜΕΔΟ: Αρκετά αβίαστα λάθη για την κλάση του στο ξεκίνημα του ματς. Ειδικά στα πρώτα 20 λεπτά ήταν λες και κάποιος τον είχε... ματιάσει. Λανθασμένες μεταβιβάσεις της μπάλας και δημιουργούσε κινδύνους αντεπιθέσεων για τον Άρη. Πήρε το αίμα του πίσω προς στιγμήν με την κεφαλιά που έπιασε στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, όμως, ο Πορτογάλος δεν έβγαζε την απαιτούμενη συγκέντρωση. Προφανώς και είχε αρκετές καλές επεμβάσεις. Είχε όμως και κακές ενέργειες που αν ήταν άλλος ο αντίπαλος, ίσως να μην συγχωρούσε τα λάθη του.

ΜΠΑ: Ο Σενεγαλέζος παρασύρθηκε έως έναν βαθμό από το κακό ξεκίνημα του Σεμέδο, χωρίς να ήταν κακός. Πιο πολύ φάνηκε ο Αφρικανός παρά ο Σεμέδο. Και με περισσότερο τσαγανό έμπαινε στις φάσεις, και καμιά κλοτσιά παραπάνω έριχνε. Έπεσε όμως πάνω σε μία κατώτερη των προσδοκιών εμφάνιση του Σεμέδο.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Από τα πόδια του δημιουργήθηκαν ένα σωρό φάσεις, αλλά δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. «Μηχανάκι» σε ακόμα ένα παιχνίδι από τα αριστερά. Χωρίς να έβγαλε μάτια με την απόδοσή του, έδειξε για ακόμη μία φορά για ποιο λόγο η Νάπολι «καίγεται» να τον αποκτήσει.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Η έκπληξη της ενδεκάδας. Ο Μαρτίνς επειδή θέλει να τον έχει στο 100% με την ΑΕΚ, τον έριξε στη μάχη νωρίτερα και μάλιστα από την αρχή. Με την επιστροφή του στη δράση άνοιξε και το δρόμο για τη νίκη στον Ολυμπιακό. Σίγουρα δείχνει να θέλει λίγο ακόμα χρόνο, αλλά δεν φαινόταν και τόσο επηρεασμένος από την ενός μηνός απουσία του. Στο 84’ τον αντικατέστησε ο Λάζαρος.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Για ακόμη μία φορά ο Κρητικός χαφ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του στα χαφ. Πήρε τα κατάλληλα μέτρα, έδωσε τις μάχες του, επιδίωξε και το γκολ και σίγουρα ήταν ένα από τα παιχνίδια που η παρουσία του μπορεί να κριθεί ως θετική.

ΚΑΜΑΡΑ: Αρχίζει σιγά-σιγά και ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό. Ειδικά στα τελειώματα του πρώτου ημιχρόνου και στο μεγαλύτερο κομμάτι του δευτέρου μέρους, έκανε όλα αυτά που ήθελε ο προπονητής του. Δεν έτρεχε άσκοπα, έκοβε σαν σκυλί (από δικό του κλέψιμο ξεκίνησε το δεύτερο γκολ) και στον βαθμό που μπορούσε ήταν και παραγωγικός.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Τι πρωτότυπο! Θα προκαλούσε σε κάποιο εντύπωση αν του λέγαμε ότι ο Βαλμπουενά τα έκανε και πάλι όλα; Από τα πόδια του ξεκίνησε το πρώτο και το τρίτο γκολ. Ο ίδιος κέρδισε το πέναλτι και το εκτέλεσε για το 4-1. Όποτε έπαιρνε την μπάλα, οι αμυντικοί του Άρη έκαναν τον σταυρό τους. Μαγεία! Bγήκε στο 70’ για να προφυλαχθεί και μπήκε ο Λοβέρα.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Είχε την ψυχραιμία και την εξυπνάδα να περιμένει τον Ελ Αραμπί στη φάση του δεύτερου γκολ. Σίγουρα αναζήτησε το γκολ και δεν το βρήκε. Κάποια άλλη φορά. Έδωσε πάντως αρκετές μάχες και τις κέρδισε.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Το παράδοξο με τον Μαροκινό είναι ότι ενώ σκόραρε για ακόμη μία φορά, έχει ανεβάσει τόσο πολύ τον πήχη των απαιτήσεων που κάποιες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, θα περίμενε ο κόσμος να τις τελειώσει. Χαλάλι του όμως... Δικαιούται και εκείνος μία φορά να μην είναι απόλυτα εύστοχος! Βγήκε στο 80’ και έδωσε τη θέση του στον Σουντανί.

ΛΟΒΕΡΑ: Μπήκε στο 70’ αντί του Βαλμπουενά και σε ένα διάστημα που ουσιαστικά όλα είχαν κριθεί. Έδειξε ιδιαίτερα ορεξάτος ο Αργεντινός, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε από τα προηγούμενα ματς.

ΣΟΥΝΤΑΝΙ: Μπήκε για δέκα λεπτά (αντί του Ελ Αραμπί) για να πάρει λίγα λεπτά συμμετοχής ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Είχε μία καλή φάση για γκολ, αλλά το σημαντικό είναι ότι επέστρεψε. Αν είχε περισσότερο χρόνο, ίσως να κατάφερνε να σκοράρει.