Φερέιρα: «Σωστές αποφάσεις με… καθυστέρηση»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Άμπελ Φερέιρα αναφέρθηκε στην… κατάχρηση του VAR που έγινε στο ματς μερ τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα  

Φερέιρα: «Σωστές αποφάσεις με… καθυστέρηση»

Στον υπερβολικό επιπλέον χρόνο που απαιτήθηκε για να ολοκληρωθεί ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης αναφέρθηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς.

Για την χρήση του VAR: «Για το VAR, είναι η πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα οπότε είναι φυσιολογικό να υπάρχουν κάποια προβλήματα. Είναι λογικό και οι διαιτητές να προσαρμόζονται ακόμα σε αυτή την τεχνολογία. Πραγματικά πιστεύω ότι όταν είναι να πάρουμε μια απόφαση, πρέπει να πάρουμε την σωστή απόφαση και ας χρειαστεί να περιμένουμε παραπάνω. Πράγματι, αργήσαμε αρκετά μέχρι να πάρει την απόφαση στο VAR, όπως και το να παίζεις οκτώ λεπτά καθυστερήσεις είναι αρκετός χρόνος, το παιχνίδι δυσκολευόταν να βρει ρυθμό, ωστόσο πάρθηκαν θεωρώ οι σωστές αποφάσεις».

Για τον ανταγωνιστικό Αστέρα: «Παρόλο που είναι χαμηλά ο Αστέρας, είναι μια καλή ομάδα, δεν ξέρω αν είδατε τον αγώνα τους κόντρα στην ΑΕΚ, οπότε για εμένα είναι μια ομάδα με αρκετούς ποιοτικούς παίκτες. Σε κάθε περίπτωση ο κάθε κόουτς είναι ελεύθερος να πάρει τις αποφάσεις που θέλει, αλλά η ομάδα που έπαιξε σήμερα κόντρα σε εμάς ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με αυτή που έπαιξε με την ΑΕΚ. Σήμερα έπαιξε η καλύτερη δυνατή ομάδα του Αστέρα και πράγματι μας δημιούργησε προβλήματα».

Για την απόδοση του ΠΑΟΚ: «Η ομάδα μπήκε πολύ καλά, στα 15 πρώτα λεπτά κυριαρχήσαμε και θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει την αναμέτρηση. Οπότε σε γενικές γραμμές, η συμπεριφορά της ομάδας ήταν αρκετά καλή, ίσως από τις πολλές διακοπές, της αδυναμίας για συγκέντρωση από τόσες διακοπές, ωστόσο κάναμε την δουλειά μας και είδαμε ότι μπήκανε νέοι παίκτες που είναι το πιο θετικό, είδαμε να αλλάζουμε τον Σφιντέρσκι με Άκπομ, το δίδυμο στο κέντρο, ο Γιαννούλης δεν έπαιξε και έπαιξε εκεί ο Βιεϊρίνια και ανταποκρίθηκε καλά, βλέπουμε ότι στο μήνα Ιανουάριο η ομάδα έχει πολλές υποχρεώσεις και μπαίνουν πολλοί παίκτες αλλά η ταυτότητα μας δεν αλλάζει. Το πλάνο παραμένει το ίδιο, άλλες φορές με καλή απόδοση και άλλες ίσως όχι τόσο, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους παίκτες γιατί έκαναν ότι ήταν δυνατό σήμερα».