Ποιος είναι ο πρώην σερβιτόρος Ιωάννης Καλπαζίδης, που αγόρασε τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης (vid)

Διαβάστε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων της Ξάνθης, Ιωάννης Καλπαζίδης, και ποια η σχέση του με τον Ιβάν Σαββίδη.

Ποιος είναι ο πρώην σερβιτόρος Ιωάννης Καλπαζίδης, που αγόρασε τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης (vid)

Ποια η σχέση του ιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων της ΠΑΕ Ξάνθη Ιωάννη Καλπαζίδη, με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

Στενή, πάρα πολύ στενή για την ακρίβεια, αφού ο Καλπαζίδης είναι ανιψιός του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ας ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι της ιστορίας του ιδιοκτήτη (και... πρώην σερβιτόρου) των εγκαταστάσεων της ΠΑΕ Ξάνθη από την αρχή.

Ο δικηγόρος του χούλιγκαν και ο κύκλος του αίματος των ...χαμένων οπαδών

Σερβιτόρος για να τα βγάλει πέρα

Ο Ιωάννης Καλπαζίδης μεγάλωσε στο Κιλκίς και δούλεψε για αρκετά χρόνια ως σερβιτόρος. Ο πατέρας του Ιωάννη, ο οποίος λεγόταν Αλέξης, είχε παντρευτεί την μεγαλύτερη αδερφή του Ιβάν Σαββίδη. Άρα ο Ιωάννης είναι ανιψιός του μεγαλομετόχου του «δικέφαλου του Βορρά».

Ο ίδιος δουλεύει στην καφετέρια Αζούρο, ως σερβιτόρος (έχει κλείσει η εν λόγω καφετέρια), ενώ η αδερφή του ανοίγει ένα κομμωτήριο το οποίο κλείνει λίγα χρόνια αργότερα.

Ο πατέρας της οικογένειας Καλπαζίδη πεθαίνει και το μηνιάτικο από τη δουλειά του σερβιτόρου δε φέρνει μεγάλο εισόδημα.

Ο Ιβάν Σαββίδης, οι εγκαταστάσεις της Ξάνθης και ο κύριος μέτοχος Ιωάννης Καλπαζίδης

Το 2008 σε ηλικία 29 ετών, ο Γιάννης φεύγει από το Κιλικίς.To 2013 εμφανίζεται στην Ξάνθη, χωρίς να το πει σε κανέναν, εκεί εργάζεται για τον θείο του, Ιβάν Σαββίδη.

Λίγα χρόνια μετά όμως, ο Καλπαζίδης εμφανίζεται ως μεγαλομέτοχος της εταιρίας RFA, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη να δίνει ένα ποσό της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ το 2018, για να αγοράσει τις εγκαταστάσεις της ακριτικής ΠΑΕ.