Ο δικηγόρος του χούλιγκαν και ο κύκλος του αίματος των ...χαμένων οπαδών

Ο κύκλος του αίματος, οι δολοφονημένοι οπαδοί τα τελευταία χρόνια. Ο δικηγόρος του χούλιγκαν που κατηγορείται ότι σκότωσε τον Βούλγαρο φίλαθλο του Άρη, υπερασπίσθηκε και τον Ιβάν Σαββίδη

Ο δικηγόρος του χούλιγκαν και ο κύκλος του αίματος των ...χαμένων οπαδών

Ο δικηγόρος που υπερασπίσθηκε τον Ιβάν Σαββίδη τον Σεπτέμβριο του 2018 για την εισβολή του με πιστόλι στην Τούμπα, ο Δημήτρης Τσάκος, είναι και δικηγόρος του κατηγορούμενου οπαδού του ΠΑΟΚ, που σκότωσε τον Βούλγαρο φίλαθλο Τόσκο Μποζατζίσκι.

«Η Μπότεφ θα ζητήσει από τη FIFA τιμωρία του ΠΑΟΚ για τον θάνατο του οπαδού»!

Ο Άρης καταγγέλλει την παρουσία του ίδιου δικηγόρου στις ίδιες υποθέσεις, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι δράστες μετακινήθηκαν με βανάκι και πρέπει να διερευνηθεί σε ποιόν ανήκει και ποιος τους το διέθεσε για τις διαδρομές τους στην πόλη. Η γραμμή υπεράσπισης, ισχυρίσθηκε ότι ο προφυλακισμένος χούλιγκαν ήταν μακριά από τα επεισόδια, κάτι που δεν αποδέχθηκε το δικαστήριο και τον έστειλε στη φυλακή. Ο 28χρονος είχε πάει στη Θεσσαλονίκη μαζί με ακόμη εννέα φίλους του από τη Βουλγαρία, για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα του ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ (Η βουλγαρική Μπότεφ έχει αδελφοποιηθεί με τον Άρη)

Ποιος είναι ο πρώην σερβιτόρος Ιωάννης Καλπαζίδης, που αγόρασε τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης

Μια ομάδα είκοσι κουκουλοφόρων, οπαδών του ΠΑΟΚ, όπως ανέφερε η αστυνομία, που κρατούσαν σιδερολοστούς, επιτέθηκε στην παρέα. Ο 28 χρονος Βούλγαρος προσπάθησε να ξεφύγει, οι κουκουλοφόροι, όμως τον χτύπησαν βάναυσα και τον πέταξαν αιμόφυρτο στο δρόμο. Διερχόμενη οδηγός πέρασε πανικόβλητη με το όχημά της πάνω από το σώμα του άτυχου νεαρού. Ο Βούλγαρος οπαδός λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Πατέρας Βούλγαρου οπαδού: «Ήταν σκοτωμένος, τον είχαν διαλύσει» (vid)

Γίνεται μάλιστα αναδρομή στις αποφάσεις που πήρε στο παρελθόν ο τότε Υπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, που ανέβαλε τέσσερις φορές το πρωτάθλημα, μία ο Γιάννης Ανδριανός (αναβολή δυο αγωνιστικών σε όλα τα ομαδικά αθλήματα), ενώ τώρα το θέμα πέφτει στα χαμηλά.

Ο Σταύρος Κοντονής είχε διακόψει το πρωτάθλημα δυο φορές, μετά από επεισόδια στα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Κι άλλες δύο για τον καταρτισμό πινάκων της διαιτησίας και για τον εμπρησμό στην εξοχική οικεία του αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα. Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο θάνατος του 46χρονου Κώστα Κατσούλη που σκοτώθηκε από χτυπήματα που δέχθηκε στα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα Ηρόδοτου – Εθνικού, οδήγησε το υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Ανδριανός, στην απόφαση για αναβολή δυο αγωνιστικών σε όλα τα ομαδικά αθλήματα. Στην περίπτωση εξάλλου της δολοφονίας του φιλάθλου του ΠΑΟ Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία, το 2007, μακριά από το γήπεδο των αγώνων, σταμάτησε αμέσως η διοργάνωση του φάιναλ-8 του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών και τελικά ματαιώθηκε.

Πρώτο θύμα υπήρξε ο φίλαθλος της Λάρισας, Χαράλαμπος Μπλιώνας, που σκοτώθηκε το 1986 στις εξέδρες του Αλκαζάρ από φωτοβολίδα οπαδού του ΠΑΟΚ, που τον χτύπησε στον λαιμό. Το 1991, ο 17χρονος φίλαθλος του Ολυμπιακού, Γιώργος Παναγιώτου, σκοτώθηκε από φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από κοντινή απόσταση και τον χτύπησε στην κοιλιακή χώρα, ενώ κατευθυνόταν στο γήπεδο της ΑΕΚ μαζί με άλλους φιλάθλους της ομάδας του.

Δύο χρόνια αργότερα ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καρνέζης, σκοτώθηκε στη Γλυφάδα, χτυπημένος από μαχαίρι οπαδού της ΑΕΚ. Ο 25 χρονος οπαδός του Ολυμπιακού Θεόφιλος Σταυράκης σκοτώθηκε από οπαδούς του Παναθηναϊκού στη Λούτσα, τον Ιανουάριο 2008. Το 2011 σε συμπλοκή οπαδών του Ηροδότου και του ΟΦΗ έπεσε νεκρός από μαχαίρι ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Ρουσάκης. Τον Απρίλιο 2017 σκοτώθηκε ο Κύπριος φίλαθλος του ΠΑΟΚ, Νάσος Κωνσταντίνου. Οπαδοί άλλης ομάδας μετά τον αγώνα του Δικεφάλου του Βορρά με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο, που βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη, τον κυνήγησαν, και στην προσπάθεια του να ξεφύγει, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.