Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

Το κύμα αποχωρήσεων έχει ξεκινήσει στον Ολυμπιακό. Τι γίνεται με το ρόστερ και ποιοι είναι υποψήφιοι να φύγουν από τον Πειραιά. Οι... ισχυροί και οι εκπλήξεις.

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

Το πιο δύσκολο κομμάτι του προγραμματισμού των Πειραιωτών είναι το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να απαλλαγούν από αρκετούς και γνωρίζουν πως κάποιες υποθέσεις δεν θα είναι καθόλου απλές. Την Παρασκευή οριστικοποιήθηκαν δύο διαζύγια που ήταν αναμενόμενα. Μιραλάς και Μποτία πέρασαν από τα γραφεία της ΠΑΕ και τελείωσαν οριστικά από την ομάδα του Πειραιά.

Αυτοί οι δύο δεν είναι οι μοναδικοί που πέρασαν την πόρτα της εξόδου. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι τις επόμενες ημέρες, οι περιπτώσεις των οποίων όμως δεν θα είναι το ίδιο απλές, αφού δεσμεύονται με συμβόλαια. Πρώτα απ’ όλα ο Ολυμπιακός έχει εκτός ομάδας τους Οτζίτζα, Σεμπά, οι οποίοι ωστόσο ακόμα δεν έχουν φέρει προτάσεις για να παραχωρηθούν.

Από ‘κει και πέρα για πολλούς τα πράγματα είναι δύσκολα. Ο Μάρκο Μάριν φαίνεται πως δεν βρίσκεται στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς. Το θέμα με τον Γερμανό είναι πως έχει συμβόλαιο γι’ ακόμα έναν χρόνο και για να φύγει θα πρέπει να φέρει πρόταση. Θα γίνει επαφή μαζί του προκειμένου να βρεθεί η λύση για να αποχωρήσει. Με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί θα είναι έκπληξη αν αλλάξει το κλίμα για τον Γερμανό. Το πιθανότερο είναι πως δεν θα ταξιδέψει καν για τα Γιάννενα!

Ο Ούρος Τζούρτζεβιτς εμφανίζεται από τα Μέσα της Σερβίας ως δεδομένος πως για την Παρτιζάν. Στον Ολυμπιακό είναι αλήθεια πως περίμεναν πολλά περισσότερα από τον 24χρονο φορ. Αυτή τη στιγμή, όμως αν θέλουμε να μιλήσουμε με ποσοστά για τον «Τζούκα» είμαστε στο 50-50. Την παραμονή του ή την παραχώρηση του θα καθοριστεί και από άλλες παραμέτρους. Για παράδειγμα τι πρόταση θα φέρει ο Ανσαριφάρντ και τι επιθετικός θα βρεθεί. Δεν αποκλείεται δηλαδή να μείνει κιόλας για να συμπληρώνει την τριάδα των φορ.

Υπάρχει η περίπτωση του Ζιλέ, ο οποίος έχει συμβόλαιο γι’ ακόμα έναν χρόνο, αλλά θα βρεθεί λύση να αποχωρήσει, ο Προτό που είναι στον… αέρα και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του για να μείνει. Ο Πάρντο που επίσης δύσκολα θα συνεχίσει, ενώ και ο Ένγκελς είναι στον… αέρα. Επίσης ο Ρομαό είναι και αυτός γι’ αποχώρηση, ενώ ένα θέμα που θα δουν στον Πειραιά είναι ο Ταχτσίδης.

Από ‘κει και πέρα τα πάντα εξαρτώνται από τις προτάσεις που θα έρθουν για ποδοσφαιριστές. Για τον Νικολάου για παράδειγμα αν έρθει πρόταση θα παραχωρηθεί και λέγεται πως αναμένεται να έρθει και καλή. Τα ίδια ισχύουν και για τον Σισέ, ενώ αυτή τη στιγμή η πιο ακλόνητη δυάδα είναι οι Κούτρης, Χατζισαφί, αλλά και γι’ αυτούς θα εξαρτηθούν πολλά από το αν θα έρθουν προτάσεις. Και φυσικά ο Ανσαριφάρντ είναι ένα πρόσωπο που θα απασχολήσει, διότι αναμένεται να υπάρξουν ομάδα που θα ενδιαφερθούν να τον αποκτήσουν.

Στο μεγάλο Λιμάνι, πάντως, υπάρχει έντονη κινητικότητα αυτές τις ημέρες και γνωρίζοντας τις δυσκολίες προσπαθούν να διευθετήσουν πρώτα απ’ όλα τα θέματα των αποχωρήσεων. Ο Γιάννης Βρέντζος έχει αναλάβει δράση και βρίσκεται επί ώρες στην ΠΑΕ κάνοντας συναντήσεις με μάνατζερ και ποδοσφαιριστές.