Ολυμπιακός: Το ντέρμπι, η διαιτησία και η ενδεκάδα του Μαρτίνς

Η μεγάλη θέληση και ανάγκη του Ολυμπιακού να πάρει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, η κουβέντα για τη διαιτησία και το σχέδιο του Πέδρο Μαρτίνς.

Ολυμπιακός: Το ντέρμπι, η διαιτησία και η ενδεκάδα του Μαρτίνς

Η αποχή των διαιτητών, τα παράπονα για τη διαιτησία (δεν κρίνουμε αν είναι σωστά ή όχι), οι ορισμοί και όλα όσα έχουν σχέση με το εξωαγωνιστικό μονοπωλούν την επικαιρότητα από το τέλος της 16ης αγωνιστικής και μετά. Στον Ολυμπιακό «βράζουν» με τη διαιτησία, την ΚΕΔ, την ΕΠΟ και με όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ολυμπιακός: Βαλμπουενά και Ποντένσε έτοιμοι για το ντέρμπι

Από την άλλη, όμως την Κυριακή υπάρχει ματς και μάλιστα το σημαντικότερο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό, τον μεγάλο του αντίπαλο σε μία αναμέτρηση που πρέπει να την πάρει πάση θυσία για πολλούς και διάφορους λόγους.

Σε αυτά τα ματς το γόητρο ίσως να είναι και σημαντικότερο από την ουσία. Ισχύει και σε αυτή την περίπτωση μόνο που τώρα ο Ολυμπιακός «καίγεται» για βαθμούς. Ο Ολυμπιακός θέλει μία νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου, η οποία θα λειτουργήσει ευεργετικά στη ψυχολογία όλου του οργανισμού. Τη θέλει τη νίκη και του λείπει πολύ. Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό επομένως την Κυριακή τον «καίει» και με το παραπάνω να πάρει το ματς.

Ολυμπιακός: «Καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας και ισονομίας»

Στις 6 Νοεμβρίου 2016 ήταν η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού. Ήταν εκείνο το 3-0 με τα γκολ των Μποτία, Ελιοσνούι και Ιντέγε. Αυτή ήταν η τελευταία του εντός έδρας νίκη επί των «πράσινων» και τώρα θέλει μπροστά στα κενά καθίσματα να βάλει τέλος σε αυτό το κακό σερί και να μπει δυναμικά στο 2020 και στη «μάχη» της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Στον Ρέντη προσπαθούν να μείνουν έξω απ’ όλη αυτή τη φασαρία και είναι αλήθεια ότι η δουλειά τους γίνεται δύσκολα. «Έφαγαν» τη μισή εβδομάδα να προπονούνται χωρίς να ξέρουν αν θα παίξουν. Στη συνέχεια προσπαθούν να μείνουν ανεπηρέαστοι από τις φωνές για τη διαιτησία. Όπως και να ‘χει, όμως, ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζει τα πλάνα του για το μεγάλο παιχνίδι.

Με την ενδεκάδα λίγο πολύ να είναι γνωστή και να έχει μόνο ένα ερωτηματικό ο Πορτογάλος έχει στο μυαλό του πως πρέπει να πάρει αυτό το μεγάλο παιχνίδι. Σα, Ομάρ, Αβραάμ, Σεμέδο, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ποντένσε, Μασούρας και Ελ Αραμπί είναι σίγουροι. Βαλμπουενά και Λοβέρα «παίζονται» για την άλλη θέση και η απόφαση ανήκει στον Μαρτίνς.