Δύσκολο το... Κονέ!

Η ΑΕΚ δεν έχει πρόθεση να προσφέρει διετές συμβόλαιο με τα χρήματα που παίρνει στην Ουντινέζε ο 31χρονος μέσος και οι πιθανότητες παραμονής του, τη δεδομένη στιγμή, δείχνουν λίγες.

Δύσκολο το... Κονέ!

Δύσκολα φαίνεται πως θα ανανεωθεί η συνεργασία της ΑΕΚ με τον Παναγιώτη Κονέ. Και αυτό για τον λόγο ότι ο ποδοσφαιριστής θέλει να υπογράψει ένα ιδιαιτέρως καλό συμβόλαιο για τη νέα χρονιά, τέτοιο που, όπως μαθαίνουμε, η διοίκηση του «Δικεφάλου» δεν προτίθεται να του προσφέρει.

Ας δούμε πώς έχει το θέμα: Ο 31χρονος μέσος έχει σίγουρα σωσίβιο το ντιλ του με την Ουντινέζε για έναν ακόμη χρόνο, για το οποίο προβλέπεται να εισπράξει κοντά στις 450.000 ευρώ. Η ΑΕΚ δεν λέει «όχι» στο να τον κρατήσει στα Σπάτα. Οι Ιταλοί άλλωστε τον αφήνουν ελεύθερο αφού δεν υπολογίζουν πλέον στις υπηρεσίες του και μόνο ως... δώρο θα τους φανεί να απαλλαγούν από το συμβόλαιό του.

Το πρόβλημα όμως είναι με τα λεφτά που μπορεί να δώσει η «Ένωση». Διότι αν τον κρατήσει, θα του προσφέρει τουλάχιστον διετές ντιλ. Αφήστε που ακούγεται πως ο Κονέ ζητάει και αύξηση στις αποδοχές του, μετά από την αγωνιστική του ανάκαμψη-ανάσταση!

Και εδώ ακριβώς μπερδεύει το πράγμα. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης τα βλέπει πάρα πολλά τα εννιακόσια χιλιάρικα για δύο χρόνια, πόσο μάλλον το εκατομμύριο αν του δώσει και την αύξηση. Εύκολα λοιπόν καταλαβαίνουμε πως δεν θα παίξει κάτι τέτοιο.

Επομένως, ο έμπειρος χαφ είτε θα πρέπει να ρίξει πολύ τις απαιτήσεις του είτε να επιστρέψει στην Ουντινέζε για να πάρει έστω τις 450.000 ευρώ. Εκτός βέβαια κι αν βρει αυτό το καλύτερο ντιλ που επιθυμεί σε άλλο κλαμπ. Στο παιχνίδι κι αυτό το σενάριο, έστω κι αν δεν φαίνεται να συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες.

Απομένει να διαπιστώσουμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις στο θέμα. Αυτή τη στιγμή πάντως, οι δύο πλευρές μόνο κοντά δεν μπορούμε να πούμε πως βρίσκονται. Κάθε άλλο. Αλλά μπορεί να γυρίσει.