Ξέρω τι έκαναν φέτος οι 4 διαιτητές του Βόλος-Ολυμπιακός

Τι έχει κάνει φέτος στη Super League η τετράδα του Βόλου (Φωτιάς, Ευαγγέλου, Φωτόπουλος, Φίλος) που ακύρωσε το πεντακάθαρο γκολ του Σουντανί.

Ξέρω τι έκαναν φέτος οι 4 διαιτητές του Βόλος-Ολυμπιακός

Πολλά γράφηκαν και ειπώθηκαν για το καρέ της… Φωτιάς στον Βόλο, στον αγώνα όπου οι τέσσερις άνθρωποι της διαιτησίας, ο ρέφερι Φωτιάς, ο β’ βοηθός (Φίλος) και οι δύο του VAR (Ευαγγέλου και Φωτόπουλος) ακύρωσαν όλοι μαζί ένα πεντακάθαρο γκολ του Ολυμπιακού, που του στέρησε μαζί με την γκίνια (τρία δοκάρια) και τη μέτρια εμφάνιση δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στην κούρσα για τον τίτλο.

Πέρα όμως από το κοινό γνώρισμα των τριών ισοπαλιών με τον ΠΑΟΚ και τις δύο ομάδες που συνδέονται καθεμία με τον τρόπο της μαζί του, δηλαδή με την Ξάνθη, όπου ο Ολυμπιακός έχει καταγγείλει διπλο-ιδιοκτησία, και τον Βόλο, με τους 6-7 δανεικούς από τον «Δικέφαλο» (και τον μεγάλο σύμμαχο του Ιβάν Σαββίδη, τον… διερμηνέα Αχιλλέα Μπέο), καλό είναι να μάθουμε και τι ακριβώς έχουν κάνει φέτος στις πρώτες 16 αγωνιστικές του πρωταθλήματος οι τέσσερις ρέφερι που εμπλέκονται στη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Σουντανί και όχι μόνο (δεν δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Ελ Αραμπί από τον Φεράρι) στο Πανθεσσαλικό.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

**Ο διαιτητής Βασίλης Φωτιάς του Συνδέσμου Πέλλας έχει οριστεί σε 14 από τις 16 αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας, είτε ως διαιτητής είτε ως χειριστής VAR. Έχει οριστεί σε τρία παιχνίδια του ΠΑΟΚ (ένα ως ρέφερι, ένα στο VAR κι ένα ως 4ος διαιτητής) και δύο του Ολυμπιακού (μία ως διαιτητής και μία στο VAR).

Ο Φωτιάς έχει βρεθεί στο ίδιο ματς με τον Ευαγγέλου στον αγώνα ΠΑΟΚ - Ξάνθης 2-0, όπου αυτός ήταν διαιτητής με τον Ευαγγέλου στο VAR και στο ματς Βόλου - Ολυμπιακού, πάλι στις ίδιες θέσεις, με τα γνωστά επακόλουθα. Με τον Φωτόπουλο βρέθηκαν μόνο στο κυριακάτικο ματς του Βόλου…

Η ποιότητα του Φωτιά, που φροντίζει κάθε λίγο να ανάβει φωτιές στα γήπεδα, ανταποκρίνεται σε μια περσινή ανακοίνωση του Απόλλωνα Σμύρνης όπου ο Φωτιάς είχε κάνει… όργια στον αγώνα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» με τον ΟΦΗ και κατέληγε ως εξής: «Πάψτε να ενδιαφέρεστε μόνο για την ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν αντέχουμε άλλο. Μαζέψτε τους και φέρτε ξένους διαιτητές και σε εμάς. Διαφορετικά, πείτε μας να αποχωρήσουμε μόνοι μας. Ενημερώστε μας να σας αδειάσουμε τη γωνιά. Διώξτε τους ή διώξτε εμάς».

**Ο διαιτητής Άγγελος Ευαγγέλου του Συνδέσμου Αθήνας όπως φαίνεται είναι ο αγαπημένος του Μέλο Περέιρα και των υπόλοιπων της ΚΕΔ, αφού είναι ο μόνος από τους διαιτητές που έχει οριστεί και στις 16 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί, είτε ως διαιτητής (4 φορές) είτε στο VAR (12 φορές)! Από αυτές έχει βρεθεί δίδυμο στο VAR με τον Φωτόπουλο εννέα φορές! Λογικά, θα είναι πολύ ευχαριστημένοι στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας από τη συνεργασία τους και γι’ αυτό τους έχουν ταιριάξει τόσο.

Αλίμονο. Τέσσερα μάτια είχαν, αλλά δεν είδαν ότι καλυπτόταν ο Σουντανί στον Βόλο...
Όμως πέρα από το ματς στον Βόλο, ο Ευαγγέλου έχει πολύ… άγχος, όπως δείχνουν τα παιχνίδια του, όταν παίζει τον Ολυμπιακό. Κάτι παθαίνει και δεν βλέπει καλά, κρίνει λάθος όπου μάλλον είναι… ανθρώπινο όπως λένε οι άνθρωποι της «εξυγίανσης» και πάντα σε αγώνες του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα. Κατά σύμπτωση ήταν διαιτητής του αγώνα των «ερυθρολεύκων» στη Λάρισα, όπου ακύρωσε δύο γκολ του Ελ Αραμπί κι ένα του Μεριά και ανακάλυψε φάουλ εκτός φάσης ενός άλλου «ερυθρόλευκου»! Ήταν στο ίδιο παιχνίδι που δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι στον Ολυμπιακό, αλλά τον ενημέρωσαν από το VAR ότι είναι πέναλτι και υποχρεώθηκε να αλλάξει την απόφασή του και να το δώσει.

Επίσης, ο Ευαγγέλου ήταν στο VAR που έδωσε δύο πέναλτι στον Παναθηναϊκό και ισοφάρισε τους Πειραιώτες στο φινάλε του αγώνα (το πρώτο το είχε πιάσει ο Σα) στο ΟΑΚΑ. Όπως βλέπετε, στα ματς όπου ο αντίπαλος του Ολυμπιακού πήγε στο VAR δικαιώθηκε. Όταν στο VAR κρίνεται φάση υπέρ του Ολυμπιακού, εκεί πέφτει σε… ανθρώπινα λάθη…

Άλλωστε, έχει πλούσιο και βεβαρημένο παρελθόν όχι μόνο σε αγώνες του Ολυμπιακού (με κορυφαίο το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού τον Μάρτιο του 2018 σε ένα κεκλεισμένων των θυρών ντέρμπι στο Καραϊσκάκη όπου έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Ινσούα από τον Ένγκελς εκτός περιοχής στο φινάλε του αγώνα κι έτσι οι «πράσινοι» απέδρασαν με ισοπαλία 1-1), αλλά και σε παιχνίδια άλλων ομάδων που φωνάζουν κατά καιρούς για τα «εγκληματικά» λάθη του. Και ο Παναθηναϊκός και ο Άρης και η ΑΕΚ έχουν πέσει θύματα της σφυρίχτρας του. Για τον ΠΑΟΚ ούτε λόγος…

**Ο βοηθός Ανδρέας Φωτόπουλος από την ΕΠΣ Αθήνας έχει οριστεί σε 11 αγωνιστικές, τις επτά ως AVAR και τις άλλες τέσσερις ως βοηθός (τρεις ως α’ και μία ως β’ βοηθός). Τις 9 από τις 11 ήταν παρέα με τον Ευαγγέλου, κυρίως ως υπεύθυνος για τα οφσάιντ στο VAR, αλλά φαίνεται πως μπερδεύεται πολύ επειδή δεν υπάρχει η γραμμή στην οθόνη όπως εκείνη που βγάζει η Nova και πέφτει κι αυτός σε… ανθρώπινα λάθη!

**Ο βοηθός Δημήτρης Φίλος από τη Βοιωτία, που ακύρωσε πρώτος το γκολ του Σουντανί με το ανύπαρκτο όπως αποδείχθηκε οφσάιντ, έχει οριστεί μόλις σε 4 αγώνες ως β’ βοηθός και απ’ ό,τι φαίνεται δεν είναι για παραπάνω, αφού ο παίκτης του Βόλου (Φεράρι), που καλύπτει τον Σουντανί στη φάση το γκολ, είναι ακριβώς μπροστά του!
Στον αγώνα της 7ης αγωνιστικής ΑΕΚ – Βόλος, που ήταν β’ βοηθός, βρέθηκε στο ΟΑΚΑ μαζί με τους Ευαγγέλου (VAR) και Φωτόπουλο (AVAR)…

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

ΑΓΩΝ. ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΕΣΗ

1η Ατρόμητος-ΑΕΛ Διαιτητής

2η ΠΑΟΚ-Πανιώνιος VAR

3η Άρης-Παναθηναϊκός Διαιτητής

4η Βόλος-ΟΦΗ VAR

5η Άρης-ΑΕΛ VAR

6η ΟΦΗ-Πανιώνιος VAR

7η Παναιτωλικός-ΑΕΛ Διαιτητής

8η Ολυμπιακός-ΑΕΚ VAR

9η ΑΕΚ-Ατρόμητος Διαιτητής

10η ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 4ος

11η Ατρόμητος-ΟΦΗ VAR

12η ΑΕΛ-Βόλος VAR

13η ΠΑΟΚ-Ξάνθη Διαιτητής

14η--

15η--

16 Βόλος-Ολυμπιακός Διαιτητής


ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΑΓΩΝ.ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΕΣΗ

1η ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός VAR

2η ΑΕΛ-Ολυμπιακός Διαιτητής

3η Ατρόμητος-ΠΑΟΚ VAR

4η ΠΑΟ-Ολυμπιακός VAR

5η Πανιώνιος-ΠΑΟ Διαιτητής

6η Αστέρας-ΠΑΟΚ VAR

7η ΑΕΚ-Βόλος VAR

8η Βόλος-ΠΑΟΚ Διαιτητής

9η ΑΕΛ-ΟΦΗ VAR

10η Άρης-Αστέρας VAR

11η ΑΕΚ-Άρης Διαιτητής

12η Ξάνθη-Ατρόμητος VAR

13η ΠΑΟΚ-Ξάνθη VAR

14η ΑΕΛ-Ατρόμητος VAR

15η ΟΦΗ-ΠΑΟ VAR

16η Βόλος-Ολυμπιακός VAR

ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΩΝ. ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΕΣΗ

1η ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός AVAR

2η --

3η --

4η ΠΑΟ-Ολυμπιακός AVAR

5η --

6η Βόλος-Ατρόμητος Α’ βοηθός

7η ΑΕΚ-Βόλος AVAR

8η ΟΦΗ-Ξάνθη Β’ βοηθός

9η ΑΕΛ-ΟΦΗ AVAR

10η --

11η ΑΕΚ-Άρης Α’ βοηθός

12η Ξάνθη-Ατρόμητος AVAR

13η --

14η ΑΕΛ-Ατρόμητος AVAR

15η ΟΦΗ-Παναθηναϊκός Α’ βοηθός

16η Βόλος-Ολυμπιακός AVAR


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΙΛΟΣ

ΑΓΩΝ. ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΕΣΗ

1η--

2η--

3η Ξάνθη-Αστέρας Β’ βοηθός

4η--

5η--

6η--

7η ΑΕΚ-Βόλος Β’ βοηθός

8η--

9η--

10η--

11η--

12η Πανιώνιος-Παναιτωλικός Β’ βοηθός

13η--

14η--

15η--

16η Βόλος-Ολυμπιακός Β’ βοηθός