Ο ΠΑΟΚ που «είδε» πρώτη φάση στο 63΄ και ο ... μόνος του Ολυμπιακός

Ακούστηκαν πολλά και διάφορα μετά το ιστορικό ματς Βόλος-Ολυμπιακός 0-0, ενώ στον Ολυμπιακό καλό είναι να αναλογισθούν πόσο άστοχο ήταν το “μόνοι μας και όλοι τους”

Ο ΠΑΟΚ που «είδε» πρώτη φάση στο 63΄ και ο ... μόνος του Ολυμπιακός

Ξεκινάμε από την περιβόητη αναφορά “ο Ολυμπιακός ήταν τόσο κακός, που έκανε το πρώτο σουτ στη εστία του Βόλου μόλις στο 63΄, απέναντι σε μια ομάδα που είχε 4 παίκτες της Κ20 του ΠΑΟΚ”. Το πρώτο σουτ κύριοι έγινε μόλις στο 17΄ και μάλιστα ήταν γκολ αν δεν το θυμόσαστε. Στο Βόλο όμως εκτός από ομαδική τύφλωση χτύπησε και ομαδική αμνησία. Κι αυτό ήταν το επιχείρημα του ΠΑΟΚ στην προπαγάνδα κατά του Ολυμπιακού. Αυτό χρησιμοποίησε ο αναλυτής του καναλιού Σαββίδη, αυτό ισχυρίσθηκε και ο υβριστής Μπέος αργότερα. Αν λοιπόν μετρούσε το κανονικό γκολ του Σουντανί, το ματς πιθανότατα θα έληγε 0-4, 0-5 όπως και τα προηγούμενα με τον Παναιτωλικό, τον Αστέρα και τη Λάρισα. Και τα παιδιά της Κ20 του ΠΑΟΚ ήταν “μουτζαχεντίν “με επικεφαλής τον Διαμαντή που στο 2΄ έκοψε στα δυο τον Σουντανί ατιμωρητί και ειρωνευόταν τους παίκτες του Ολυμπιακού με τη λήξη του αγώνα.

Πώς μπορεί το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός να γίνει με κόσμο

Στο γκολ του Σουντανί έκανε λάθος ο επόπτης Φίλος που είχε στα 5 μέτρα τον παίκτη που κάλυπτε καθαρά τον Σουντανί, αλλά και ο Φωτόπουλος και ο Ευαγγέλου στο var. Kι άντε καλά ο πρώτος έκανε λάθος πάνω στην ένταση, οι άλλοι δυο όμως που το είδαν με την ησυχία τους, στις αναπαυκτικές καρέκλες τους και με χρήση ριπλέι, δεν έχουν καμμία δικαιολογία. Ως και ο Κάκος, αναλυτής του καναλιού Σαββίδη ψέλισε “δεν ήταν οφσάιντ” με την φθηνή και άστοχη διάνθιση της ετυμηγορίας του ¨ναι, αλλά στο var δεν είχαν τη γραμμή της Νοva”. Λες και χρειαζόταν γραμμή για να δουν τέτοια πεντακάθαρη φάση, όταν υπήρχε και η γραμμή του ημικύκλιου που τους διευκόλυνε αφάνταστα. Το var επομένως χρησιμοποιείται κατά το δοκούν. Να γυρίσει 3 φάσεις πίσω για να ακυρώσει γκολ του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, αλλά και χωρίς προσχήματα να μη μετρήσει κανικότατο γκολ με το Βόλο.

Τι είπε ο Βαρούχας για Σουντανί και Ελ Αραμπί

Πάμε όμως και στον Ολυμπιακό. Προπονητής και παίκτες πρέπει να μείνουν μακρυά από την διαιτητοκουβέντα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του ματς, κάτι που δεν συνέβη στη Μαγνησία. Ήταν προφανές ότι ο Μαρτίνς και οι παίκτες έκαναν περίπου ένα ημίχρονο να ξαναέρθουν στα συγκαλά τους. Ανθρώπινο θα πείτε, γιατί κι αυτοί έχουν νεύρα, αλλά πρέπει να μην ασχολούνται με του διαιτητές, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Ας το πάρουν απόφαση. Έτσι θα πορευτούν μέχρι τέλους και για τα διαιτητικά εγκλήματα θα ασχοληθεί η διοίκηση, όπως ορθώς και το κάνει. Μόνο που στο Βόλο οι έντονες διαμαρτυρίες έπρεπε να γίνουν με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, κι όχι κατά τη διάρκεια του, γιατί έτσι διακόπηκε το ματς, χάθηκε το μυαλό των παικτών και δόθηκε η ευκαιρία στον δήμαρχο- μεταφραστή να δώσει παράσταση και να προσπαθήσει ανεπιτυχώς να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Οι ειρωνείες στα αποδυτήρια από τους ανθρώπους του Βόλου

Την περσινή, αλλά και την εφετινή περίοδο εξάλλου φάνηκε πόσο αλαζονικό ήταν το “όλοι τους και μόνοι μας”, γιατί στη ζωή χρειάζεσαι συμμαχίες, πόσο μάλλον στη ζούγκλα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Σαββίδης κατάφερε παντοιοτρόπως, να έχει τους περισσότερους, πλην Άρη, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, με το μέρος του, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να έχει μόνο εχθρούς. Κι αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα. Το πειραϊκό κλαμπ πρέπει να αναθεωρήσει την κυριαρχούσα άποψη του, όσο είναι νωρίς.

Τι είπε ο Βαρούχας για Σουντανί και Ελ Αραμπί