Ομαδική τύφλωση στο Πανθεσσαλικό;

Το VAR ηθικά δικαίωσε τον Σουντανί, αφού το γκολ του ήταν κανονικό και εξέθεσε τους χειριστές του και τον επόπτη του αγώνα στο Βόλο.

Ομαδική τύφλωση στο Πανθεσσαλικό;

Σε παιχνίδια όπως αυτό με τον Βόλο εκείνο που χρειάζεσαι είναι ένα γρήγορο γκολ. Ο Ολυμπιακός το πέτυχε στο Πανθεσσαλικό με τον Σουντανί στο 17’ να σκοράρει. Ο επόπτης Δημήτρης Φίλος σήκωσε τη σημαία του και ακύρωσε το γκολ του Αλγερινού.

Βόλος-Ολυμπιακός 0-0: Στοπ από Φωτιά και δοκάρια

Και αυτό μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι είναι ένα ανθρώπινο λάθος. Παρά το γεγονός πως ο επόπτης από τη Βοιωτία ήταν στην ίδια ευθεία μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως έχει κάνει λάθος. Όλα αυτά γίνονταν στο ποδόσφαιρο και το VAR ήρθε για να τα εξαλείψει.

Ο Μαρινάκης μίλησε για ποδοσφαιρικά περιττώματα και τόνισε ότι δεν θα είναι πλέον θεατής (vid)

Κάπως έτσι τη φάση του Χιλάλ Σουντανί την πέρασαν από… κόσκινο στο VAR. Υπεύθυνος για τη φάση είναι ο Ανδρέας Φωτόπουλος από το σύνδεσμο της Αθήνας. Μαζί με τον Άγγελο Ευαγγέλου έχουν δει για δύο λεπτά τη φάση. Σταματούν το βίντεο, το βλέπουν και το ξαναβλέπουν. Παίρνουν πάνω τους τη φάση και προφανώς λένε του Βασίλη Φωτιά πως είναι σωστή η υπόδειξη του δεύτερου βοηθού και πως ο Σουντανί είναι οφσάιντ.

Βόλος - Ολυμπιακός: Το καθαρό γκολ του Σουντανί, που ακυρώθηκε και με χρήση VAR (vid)

Ο ρέφερι δεν πηγαίνει στο VAR να δει και εκείνος τη φάση, ακούει το VAR και ακυρώνει το γκολ. Από εκείνη τη στιγμή λέγεται πως στο VAR δεν έχουν τη γραμμή που έδειξε στο replay η Nova. Και αναρωτιέται ένας τρίτος: «Επαγγελματίες διαιτητές «παγώνοντας» την εικόνα δεν διαπιστώνουν πως ο Σουντανί καλύπτεται μισό μέτρο από τον Φερράρι;».

Η απάντηση του ΠΑΟΚ στον Μαρινάκη

Βλέποντας το βίντεο ακόμα και χωρίς τη γραμμή καταλαβαίνει κανείς ότι ο Αλγερινός καλύπτεται και πως το γκολ είναι κανονικό. Κι αν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία από Ευαγγέλου και Φωτόπουλο γιατί δεν ζητούν από τον Φωτιά να δει κι αυτός τη φάση; Τέσσερα μάτια είδαν το γκολ του Σουντανί και αποφάσισαν πως είναι οφσάιντ. Σε μία τέτοια φάση αυτός που βλέπει τη φάση είτε δεν γνωρίζει, είτε έχει πάθει κάτι άλλο.

Η απάντηση του Πανόπουλου στον Μαρινάκη

Στον Ολυμπιακό κοστίζει η ακύρωση του γκολ, διότι έχει δείξει μέχρι τώρα πως όταν σκοράρει νωρίς θα κάνει εύκολη τη ζωή του, θα βρει κι άλλα γκολ, διότι και θα απελευθερωθεί και θα αναγκαστεί ο αντίπαλο τους να ανοιχτεί. Οι Πειραιώτες την… πάτησαν στον Βόλο με την ακύρωση του κανονικού γκολ του Σουντανί και δεν μπόρεσαν να πάρουν το ματς.