Super League: Ο Ελ Αραμπί πρωταγωνιστής σε 3 στατιστικές κατηγορίες!

Ο Μαροκινός επιθετικός του Ολυμπιακού, έχει καταφέρει στην πρώτη σεζόν με την φανέλα των «ερυθρόλευκων» να είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών σε τρεις στατιστικές κατηγορίες της Super League.

Super League: Ο Ελ Αραμπί πρωταγωνιστής σε 3 στατιστικές κατηγορίες!

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει καταφέρει να βρίσκεται στην κορυφή αρκετών στατιστικών κατηγοριών στο φετινό πρωτάθλημα της Super League.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μαροκινός επιθετικός έχει εδραιωθεί στην πρώτη θέση της λίστας των σκόρερ, αφού έχει πετύχει τον ίδιο αριθμό γκολ με τον επιθετικό της ΑΕΚ, Σέρχιο Ολιβέιρα (8 γκολ).

Την σχετική λίστα συμπληρώνουν οι Κάρολ Σφιντέρσκι του ΠΑΟΚ με 7 γκολ, ο Γιώργος Μανούσος του Ατρόμητου με εξίσου 7 γκολ και ο Μπατσάνα Αραμπούλι του Πανιωνίου με 6 γκολ.

Ο Ελ Αραμπί βρίσκεται επίσης στη δεύτερη θέση της λίστας των παικτών με τις περισσότερες επιτυχημένες τελικές πάσες (ασίστ), έχοντας 4. Tον ίδιο αριθμό πασών έχουν οι Αντριάν Ριέρα (Αστέρας Τρίπολης), Χιλάλ Σουντανί (Ολυμπιακός), Γιόσιπ Μίσιτς (ΠΑΟΚ). Στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας βρίσκεται ο Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ) με 6 ασίστ.

Το πρώτο βιολί της επίθεσης του Ολυμπιακού, έχει πιάσει ακόμα μια κορυφή σε στατιστική λίστα, αφού είναι πρώτος σε αυτήν με τα περισσότερα γκολ ανά τελικές προσπάθειες, μετρώντας 3.1 γκολ/τελική προσπάθεια. Την πεντάδα αυτή συμπληρώνουν ο Μπατσάνα Αραμπούλι (Πανιώνιος) με 3.2, ο Κάρολ Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ) με 3.6, ο Χερόνιμο Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης) με 3.8 και ο Νέλσον Ολιβέιρα (ΑΕΚ) με εξίσου 3.8.

Τέλος, ο Ελ Αραμπί έχει δείξει αξιέπαινο πρόσωπο και στην Ευρώπη, αφού συνολικά φέτος τόσο στα προκριματικά όσο και στους ομίλους του Champions League, σε 9 αγώνες που έχει αγωνιστεί έχει πετύχει 5 τέρματα (1 με Μπάγερν, 1 με Τότεναμ, 1 με Ερυθρό Αστέρα και 2 με Κράσνονταρ), ενώ είναι και γενικά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Πειραιά με 13 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, με τον μόνο που μπορεί να τον απειλήσει να είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος έχει σκοράρει 6 φορές μέχρι στιγμής.